Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın son zamanlardaki davranışları.

1 hafta boyunca genta yada gentaguttan sabah akşam 4 damla verin. Yem yiyorsa ilk stick yemine.

Akşamda ilaçlı yemi verdikten sonra arkasında 3-4 tane atın.

Sonra durumuna bakalım. Vitamin damla varsa her gün 1 damla verin yoksa almaya gerek yok.
Teşekkür ederim.

* Image 2025-06-12 at 12.56.25.jpeg

Ekli dosyalar

• * Image 2025-06-12 at 12.56.25 (1).jpeg
    * Image 2025-06-12 at 12.56.25 (1).jpeg
    174.8 KB · Görüntüleme: 6
1 hafta boyunca genta yada gentaguttan sabah akşam 4 damla verin. Yem yiyorsa ilk stick yemine.

Akşamda ilaçlı yemi verdikten sonra arkasında 3-4 tane atın.

Sonra durumuna bakalım. Vitamin damla varsa her gün 1 damla verin yoksa almaya gerek yok.
1 hafta boyunca sabah akşam gentagut ve her gün 1 damla reptivit verdim. Halsizlik ve iştahsızlık kalmadı. Nefes sesleri çıkarmaya devam ediyor ama baya azaldı. Kafa titretme hareketini yapmaya devam ediyor. Gentaguta devam etmeli miyim?

Şimdi bu nefes alıp verme efor harcamaya bağlı zorlanma mı yoksa enfeksiyona bağlı mı onu saptamak lazım.

Aşırı hareket sonrası oluyorsa zorlandığındandır. Hayvan büyük.

Siz 1 hafta daha ilaca devam edin sonra bakalım bir daha.

Vitamini 2 günde 1 damla yapın. İştah eski haline döndüğünde haftada bir 2 damla olarak devam edin. Mineral yemden uzak bir zamana denk getirin.

Şimdi bu nefes alıp verme efor harcamaya bağlı zorlanma mı yoksa enfeksiyona bağlı mı onu saptamak lazım.

Aşırı hareket sonrası oluyorsa zorlandığındandır. Hayvan büyük.

Siz 1 hafta daha ilaca devam edin sonra bakalım bir daha.

Vitamini 2 günde 1 damla yapın. İştah eski haline döndüğünde haftada bir 2 damla olarak devam edin. Mineral yemden uzak bir zamana denk getirin.
Hocam bir öncekinde halsizlik bitti yazmıştım ama bugün daha net fark ettim hala devam ediyor. Tüneğine veya ısıtıcısına tutunup duruyor. Bazen tutunurken gözlerini kapatıyor. Gün içerisinde hala eskisi gibi hareketli değil.
Nefes seslerini aşırı hareket ettiği zamanlarda çıkartıyordu ancak sonradan hareket etmesi azaldı ve suyun üstünde öylece dururken çıkartmaya başladı. Daha sonrasındaysa neredeyse hiç hareket etmemesine rağmen arka arkaya yapmaya başladı. Gentaguta başladığımdan beri bu sesler büyük bir ölçüde azaldı ama hala tam bitmedi.
Bir de benim kaplumbağam dişi. Akvaryumundan kaçmaya çalışıyordu. Akvaryumuna silis kum ekledim. Bazen ön elleriyle kumları kazıyor. Bu kaçma girişimleri çok uzun zamandır var. Forumdaki başka bir konuda yumurta atabileceğini söylemiştiniz. Halsizlikle ve çıkardığı seslerle ilgisi var mıdır?

Son düzenleme:
Nefes sesi ile yumurtlama olayının alakası yok. Yalnız yumurtlama dönemi hormonlarda artma ve yumurtlama sürecinde oluşan değişiklikler hayvanda halsizlik yapar. Özellikle ilk yumurta atmada bunu hayvan daha yoğun hisseder. Hareketten ziyade tabanda kuma oturma biraz daha artar.

Hayvan gece kaç gibi uyuyor?

21:00'de uyuması lazım. Geç vakte kadar ayakta ise gündüz uyumasının sebebi bu da olabilir.

Nefes sesi ile yumurtlama olayının alakası yok. Yalnız yumurtlama dönemi hormonlarda artma ve yumurtlama sürecinde oluşan değişiklikler hayvanda halsizlik yapar. Özellikle ilk yumurta atmada bunu hayvan daha yoğun hisseder. Hareketten ziyade tabanda kuma oturma biraz daha artar.

Hayvan gece kaç gibi uyuyor?

21:00'de uyuması lazım. Geç vakte kadar ayakta ise gündüz uyumasının sebebi bu da olabilir.
Kuma gerçekten çok fazla oturuyor. Yatma saatini dediğiniz gibi hergün otuzar dakika düşürerek erkene çekiyorum. Şuan 22 gibi uyuyor, 21 e indireceğim.

Hayvan eğer yumurtlayacaksa, yumurtlaması için başka bir alan yapmam gerekiyor mu? Suya yumurtlaması bir problem oluşturur mu?

Boş yumurta atarsa başka alana almanıza gerek yok suyun içine yumurtlasin yer faydalanır egerki doluysa ciftlesmisse yumurta ozaman başka yere alıp oraya yumurtaları bırakıp geri akvaryuma almanız gerekir

Geri