Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın üstünde beyaz lekeler var

caglahal

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar,yeni katıldım.

1 hafta kadar önce doğum günümde kaplumbağa almış eniştem,çok istiyordum ama nasıl bakacağımı bilmiyorum

konuya gelelim.
kaplumbağam yemek yemiyor,şimdilik plastik fanusta bakıyorum,suyunu her gün değiştiriyorum,musluk suyu kullanıyorum,kaplumbağam yemek yemiyor,yani ben hiç yediğine şahit olmadım,üstünde beyaz beyaz lekeler oluştu,ve bu kuru alana geçtiğinde çoğalıyor,daha belirgin hal alıyor,gözlerini hiç açmadı,ben gözlerini açtığına şahit olmadım hiç,ağzını açıyor bazen,arada bir suyun içinde yüzüyor,bacaklarında böyle yosunumsu bir doku var,temizlemeye calismaktan korkuyorum zarar veririm diye,dis fırçasıyla hafiften fırcaladım kabugunu ama yine gecmedi lekeler,internetten araştırdım,mantar olmasından korkuyorum,ölmesini istemiyorum,bana yardım edebilir misiniz,fotoğraflarını buraya bırakıyorum

Ekli dosyalar

• F7A08B27-306D-4E76-B8BB-2E9FE2F16D57.jpeg
    F7A08B27-306D-4E76-B8BB-2E9FE2F16D57.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 16
  • 286291E8-5090-4203-BD75-1819BAA22EC5.jpeg
    286291E8-5090-4203-BD75-1819BAA22EC5.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
  • 4E41EA21-8043-47B1-BF79-44F1D8B68588.jpeg
    4E41EA21-8043-47B1-BF79-44F1D8B68588.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
  • A66F0560-DE8F-47EF-933D-91BED473EB1D.jpeg
    A66F0560-DE8F-47EF-933D-91BED473EB1D.jpeg
    993 KB · Görüntüleme: 18
Foruma hoşgeldiniz.

Bu kaba ölüm kabı deriz. Bunda olmaz. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük bir akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre olacak.

Kabı kalorifere yakın koyun. Su değişimleri emsal sıcaklıkta su ile olacak.

Hayvan göz enfeksiyonu olmuş. Akciğer enfeksiyonu da olası.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer gözlerine damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Yine sabah akşam ağzına da 2 damla damlatın.

O taşları çıkarın. Salınım yapar.

Bacaklarında eski deri kalıntıları var sorun değil dokunmayın.

Kabukta hafif kireç biraz da pigment eksilmesi olmuş o zamanla düzelir.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Lamba burada satılıyor.

reptivit kabuk jeli ve d3 vitaminiyle bir vitamin daha aldım,bu sabah kullanmaya başladım,gözlerine terramycin krem aldım eczaneden bir ablanın tavsiyesi üzerine,onu uyguladım,gözünden iltihap gibi beyaz bir şey çıktı,sonra kremi kullanmayı bırakmıştım ama gözleri bu sabah yine şiştiğini fark ettim,yine sürdüm kremden,aldığım reptivit şeylerini de uyguladım,hâlâ yemek yemedi,yesin diye çok uğraşıyorum,kuru karides almıştım ondan veriyorum,gammarus yani,taşları yine ablanın tavsiyesiyle çıkardım birkaç gün önce içinden,şu an ısıtıcı filtre ve akvaryum alacak durumum yok ama en kısa zamanda temin etmeye çalışıcam,umarım iyileşir ama ne kadar çabaladıysam da yemek yemedi,peteğin üstüne koydum o kabıyla,yine de sıcak tutmaya çalışıyorum.

Dediğim damlayı kullanın pomad dursun. Kabuk jelini açmadıysanız iade edin. Yoksa çöpe atın yararı yok zararı var.

Deviti şu an kullanmayın. Suyu temiz tutun salınım yapacak herşeyi çıkarın. Gözleri görmediği için yada hasta olduğu için yemiyor.

Dediğim damlayı kullanın pomad dursun. Kabuk jelini açmadıysanız iade edin. Yoksa çöpe atın yararı yok zararı var.

Deviti şu an kullanmayın. Suyu temiz tutun salınım yapacak herşeyi çıkarın. Gözleri görmediği için yada hasta olduğu için yemiyor.
kabuk jelini sadece bir kez kullandım ,artık kullanmam,suyun içindeki taşları falan her şeyi çıkardım,umarım artık iyileşir.

Geri