Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın üstündeki beyaz lekeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zerynn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zerynn

Yeni Üye
Kaplumbağamın adı rıfkı alalı daha 2-3 hafta oldu.
İlk aldığımda hiç beyaz lekesi yoktu ama şimdi daha çok olmaya başladı bunun sebebi nedir, kabuk çürümesi veya kabuk yenileme midir?
su kaplumbağası.webp

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan büyüdükçe altta yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve daha sonra açılıp atılır.

Plakalarda kavlama ve kireç var.

Akvaryum, ısıtma lambası, kuru alan, su ısıtıcı ve filyreden oluşan bir sistem kuracaksınız. Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Isıtma lambası önemli bu hayvanı ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerer ve açılıp atılmasını sağlar. Mantar yosun gibi biyolojik oluşumların önüne geçer.

Bu konuda bilgi verdim.

Halojen ampul üstüne böyle tutuyorum güneşleniyor ama uvb ışığı maalesef kullanamıyorum onun bir sakıncası var mıdır?
Bu arada 35 litrelik akvaryumum var bir kaç ay geçtiğinde veya 10 cm olduğunda değiştirebilirim.

Geri