Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Petshopların dediklerini dinlemeyin. Metilen mavisini suya damlatacaksınızMerhaba kabuk boyu 4.6 cm , evet biraz dekor olarak deniz kabuğu ve çakıl vs var hepsini kaldırsam mı acaba? Metilen mavisi yok bize satan kişi çok zararlı demişti kullanmaya cesaret edemedim. Gentayı gözüne mi damlatacağım ve metilen mavisini nasıl kullanacağım?
Cem Bey merhaba, genta damla aldım metilen üç tane yerde bulamadım. Az olan ki kendisini iyi hissetsin diye koyduğum çakıl taşı deniz kabuğu ve altına girip uyumayı çok sevdiği yaprağı kaldırdım.Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın.
Hayvanın ve akvaryumun genel resmini çekip atın bakayım.
Kabuk boyu kaç cm idi?
Hayvanı dışarıda gezdirme suyun temiz olmaması. Dekor, çakıl aralarına giren pisliklerden kaynaklı bakteri kolonileri kulak iltihabına sebep olur.
Metilen mavisi var mı?
Teşekkür ederim henüz metilen bulamadım ama azıcık dekorları kaldırdım onları da seviyordu bence inanın çok üzgünümPetshopların dediklerini dinlemeyin. Metilen mavisini suya damlatacaksınız
O yeşil kapta mı besliyorsunuzCem Bey merhaba, genta damla aldım metilen üç tane yerde bulamadım. Az olan ki kendisini iyi hissetsin diye koyduğum çakıl taşı deniz kabuğu ve altına girip uyumayı çok sevdiği yaprağı kaldırdım.
Eski plakalar açılıp içi olduğu gibi kireç bağlamış.Kabuk bana beyazlamaya yakın solmuş gibi geldi neden olabilir
Cem Bey neden öyle olmuş ?Eski plakalar açılıp içi olduğu gibi kireç bağlamış.
Hayvan boyuna göre de yaşlı.
Akvaryumda bakıyorum. 23*17 ısıtıcı ve filtre var tabiki. Yalnız, demiş olduğunuz gibi gentayı kullansak da kafasını çektiği için kulağını tutturamıyoruz. Bir de kabuğu neden sararmış?Tabandaki herşeyi çıkarın. Bunlar aralarına kir alıp bakteri kolonileri oluşturur. Sebep bu.
Suyunu temiz tutun. Emsal sıcaklıkta su ile yenileyin.
Gentadan sabah akşam 2 damla kulağına damlatın. 2 damla da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına damlatın. 10 gün uygulayın sonra bakalım.
Akvaryumda mı bakıyorsunuz? Ölçüsü nedir?
Su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre var mı?
O ölüm kabında olmaz. Ona metilen mavisi de olmaz.
Bugün nihayet bir veteriner buldum ve kaplumbağamızın iltihabına operasyon yaptı, enjektör içinde bir antibiyotik ve crysthalin diye bir dezenfektan verdi. Gentaya yine de devam edelim mi? Bir de Adana da hava 31 derece yine de ısıtıcı lamba açılmalı mı zarar görmesin de hayvancağızHer suda kireç olur. Su plaka altına işleyip buharlaştığında kireç tortusu altında kalır. Plaka atılana kadar çıkmaz.
Ana kemik rengi sarımsıdır.
Isıtma lambası kullanın bu zaruri yaz kış gündüz 12 saat yanar. Isınma yanında kabuk sağlığı içinde gereklidir. Bu konuda bilgi verdim.
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...sukaplumbagasi.com
Bu akvaryum ölçüsü ise ufak. En az 50 litre bir akvaryuma geçin üstte sınır yok. Ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.
Hayvana ya kuru yerde başı dışarda iken tepeden ortalayıp damlatın. Yada dik tutup kafasını içeri çektiğinde kulak hizasında damlatın boyun derisinde biriksin oradan kulağa doğru akar. Bir süre öyle tutacaksınız. Birkaç dakika.
Her suda kireç olur. Su plaka altına işleyip buharlaştığında kireç tortusu altında kalır. Plaka atılana kadar çıkmaz.
Ana kemik rengi sarımsıdır.
Isıtma lambası kullanın bu zaruri yaz kış gündüz 12 saat yanar. Isınma yanında kabuk sağlığı içinde gereklidir. Bu konuda bilgi verdim.
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...sukaplumbagasi.com
Bu akvaryum ölçüsü ise ufak. En az 50 litre bir akvaryuma geçin üstte sınır yok. Ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.
Hayvana ya kuru yerde başı dışarda iken tepeden ortalayıp damlatın. Yada dik tutup kafasını içeri çektiğinde kulak hizasında damlatın boyun derisinde biriksin oradan kulağa doğru akar. Bir süre öyle tutacaksınız. Birkaç dakika.
Hayır cam teraryumu var o ilk satın aldığımız zaman Petshop un bize satmış olduğu kap pazar günleri güneşlensin diye ona koyuyoruzO yeşil kapta mı besliyorsunuz
Isıtıcı ampül ü varsa ona çok fazla gerek yok diye biliyorumHayır cam teraryumu var o ilk satın aldığımız zaman Petshop un bize satmış olduğu kap pazar günleri güneşlensin diye ona koyuyoruz