Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız yem yemiyor

tatlı su tospigi

Bronz 4 Üye
Cem bey merhabala 1.5 yaşında 12 cm erkek kaplumbağamız bugün yemini verdik yemedi..ısıtıcısı ve lambası var ...
Yem olarak dajana gammarus Tetra reptomin ve ahm kız kullanıyoruz siz bı kaç yem ismi yazdınız ama bulamadık neden yemek yemiyor hasta mı oldu ne yapmam lazım😥😥

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Hayvanın dışkıladığını gördünüz mü?

Kuyruğunu kuma sürtüyor mu?

Suda ıkınma halleri var mı?

Marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Yemezse yarım saat içinde alın.

Günde bir öğün vereceksiniz. 12-14 adet normal yem boyutunda olacak.

Mineral yem olarak tropical biorept W yada sera carnivor yemi alın.

Az önce ahm mix bı tane attım zorla ağzına aldı alır almazsa kusar gibi bişey fışkırdı ağzından halsizliğı yok..oğlum az önce diskiladigini görmüş

Resimdeki yemden aldık ama henüz vermedik hiç ıkınma yok sanırım kuma fazla inmiyor sürtünme yok

Ekli dosyalar

• 17334800734915946219782061479955.jpg
    17334800734915946219782061479955.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 4
Yumurta akı kattım yemedi..filtre temizliği yaptım..yem kutusunu sallayınca çırpınıyor yemi atıyorum görmüyor sanki gözlerini çekip gönderiyorum Cem bey koklaya koklaya 6 adet yem yedi 😥

Ekli dosyalar

• IMG-20241206-WA0005.jpg
    IMG-20241206-WA0005.jpg
    320.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20241206-WA0009.jpg
    IMG-20241206-WA0009.jpg
    280.7 KB · Görüntüleme: 8
Kabızlık yok o zaman.

Vitamin damla alın. Deep fix reptivit olur. Bu iştahını açar.

Her gün 1 damla ağzına damlatın.

Dış filtre kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız karbon malzeme koydunuz mu? Karbon malzeme yeni konduğunda başlarda ağızda tatsızlık yapıyor sonra iştahı düzeliyor.

Yemleri kontrol edin. Aşırı ısınırsa acılaşır. Kokladığınızda genzi yakan ağır bir koku varsa bozulmuştur.

Dış filtre yok henüz kuramadık..yemlerin tarihine baktım gündüz zaten şimdi kokladım normal her zamanki kokusu..gözünde sıkıntı yok dimi Cem bey..dediğiniz damlayı eczaneden mi yoksa petshoptan mi alicam istahsizligi devam ederse ne yapacağız suyu da bugün ekleme yaptık diyemi hafif bulanık

Petshoptan yada netten alacaksınız.

Birkaç gün bekleyin durumuna bakalım. Hareketli olduğuna göre akciğer enfeksiyonu da yok.

Yağ depoladıkları için yemese de o stokları kullanır.

Geri