ulascanozan
Bronz 5 Üye
İyi günler. Ben Kıbrıs'ta okuyan bir öğrenciyim. Türkiye'de yaşadığım eve geldiğimde, İstanbul'dan gelen akli dengesi yerinde olmayan bir kuzenimin su kaplumbağası alıp, bizim eve bırakıp gittiğini öğrendim. Boyu 6 santim civarında olan kaplumbağayı yaklaşık 2-3 haftadır aciliyetten ve alternatifsizlikten petshoptan aldığım yemlerle besliyordum. Şimdiye kadar (bilgisizliğimden) günde 2 öğün 7-8 hatta belki 10 gammarus ile besliyordum ve çok büyük bir kısmını yiyip bitiriyordu. Bitkisel olduğu söylenen stickleri ise sanırım ısıramayışından yiyemiyordu. Son 3 gündür ise hiçbir şey yemiyor. Araştırma yaptıkça bu yemlerin ikinci kalitede olduğunu ve çok fazla yem verdiğimi öğrendim. Sitede önerdiğiniz sera marka yemleri alacağım. Öncelikle yemek yemesi adına sonra da uygun koşullarda yetiştirebilmem adına neler yapmam gerekir? Sizden ricam akvaryum ve beslenme anlamında neler yapabileceğim için yol göstermeniz. Bu kaplumbağanın mutlu olması için elimden gelen her şeyi yapacağımı bilmenizi isterim.
Şimdilik kaplumbağanın yaşadığı yeri fotoğraflayıp, ek dosyalara yükledim. Fotoğraflardan birinde suyun sarı görünüşü sizi kirli olduğunu kanısına vardırmasın. 2-3 günde bir suyunu değiştiriyorum. Yenilmemiş yemleri suyun içinden çıkarıyorum.
Şimdilik kaplumbağanın yaşadığı yeri fotoğraflayıp, ek dosyalara yükledim. Fotoğraflardan birinde suyun sarı görünüşü sizi kirli olduğunu kanısına vardırmasın. 2-3 günde bir suyunu değiştiriyorum. Yenilmemiş yemleri suyun içinden çıkarıyorum.