Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın boynundaki derimsi şey

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Selamlar, kaplumbağalarımın boyun ve ayaklarının birleştiği noktalar hafif hafif beyaz tozlu gibi duruyor yakından baktığımda sanki derisi kalkmış gibi, pamuk varmış gibi diyeyim daha doğrusu..

Bu nedir tam olarak?

Deri degistiriyor sanirim boyunlarin ve ayaklarindan sakal gibi sarkiyor mu .? eger boyleyse deri degistiriyor deri degistirirken akvaryumda kum bulunmasi iyi olur kuma surterek atiyorlar derileri

Cvp: Kaplumbağanın boynundaki derimsi şey

Evet sarkıyor sanki tutsam soyulcak gibi, akvaryumda silis kumum var sanırım bu uygun

Evet uygun ama sakın yardım etmek amaçlı bu derileri soymaya çalışmayın o kendisi zamanı gelince atacaktır.

Benimkilerin deri değistirmesi gecti suyun üstüne cıkıyolardı hep deriler düser gibi bile olsa dokunma kendi atar derileri zaten bu sürec 15-20 gün sürer :D

aslında deri değişme olayları hiç bitmez. kendi hallerine bırak. silis kumda olduğuna göre iyi. yalnız bunu daha öğrenememiş olabilirler. bu işi genelde kuma düşen yem artıklarını ararken keşfediyorlar. ense kökündeki derileri de sudaki kablolar ile cam arasına kafayı sokup kaşıyarak atarlar. bunun yanında kuru alanda güneşlendiklerinde kuruyan derileri gerilerek havaya kalkar ve daha çabuk atmalarını sağlar.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Herhalde o yüzden bi köşesi var oradan hiç ayrılmıyor. Kablo cam ve kuru yerin kesişimi olan bir yer dikine giriyo oraya ve şuan bakıyorum ikisi de suyun içerisinde bir yere tutunarak uyuyorlar. Kuru yerleri olmasına rağmen neden bunu yapıyorlar ki :)

Suda hareket kabiliyetleri arttığı için kendilerini daha güvende hisediyorlar her türlü tehdite karşı bu yüzden en aaz bir ayakları suda olur. : )

Cvp: RE: Kaplumbağanın boynundaki derimsi şey

Kapluştron' Alıntı:
Suda hareket kabiliyetleri arttığı için kendilerini daha güvende hisediyorlar her türlü tehdite karşı bu yüzden en aaz bir ayakları suda olur. : )

Peki sizin kapluşlar esniyor mu hiç? Demin ilk defa esner gibi yapışını gördüm

duygunun dediği gibi tamamen güvenlik amaçlı. doğal ortamlarında da bu şekilde davranırlar. tehdit oluştuğu anda dibe kaçarlar. bazıları benimkilerden birisi gibi büyüdüklerinde su içinde dipte uyurlar.

aliyildirim' Alıntı:
Kapluştron' Alıntı:

Ben 3 kere gördüm cok sirin oluyolaar o anda iki kere kuru alanda bi kere suda esnedi ^^

gerinme, esneme, çeneyi gevşetme, ağızda kalan bir şeyi çıkarma ve yutkunma için yaparlar.

Acıktımı diye düşündüm ağzını açınca :D

Teşekkürler tekrar bilgilendirme için, sizler olmasaydınız kaplumbağalar şuan ölüm fanusunda kendi pislikleri içerisinde yüzüyor olacaklardı

cem' Alıntı:
duygunun dediği gibi tamamen güvenlik amaçlı. doğal ortamlarında da bu şekilde davranırlar. tehdit oluştuğu anda dibe kaçarlar. bazıları benimkilerden birisi gibi büyüdüklerinde su içinde dipte uyurlar.

Nasıl yani gece boyu hep diptemi duruyor ? Nefes almadan o kadar saat durabilirlermi abi suyun dibinde ? Bende benim kapluş boğulcak diye tutamaç yaptım ama kullanmıyor mango kökünü dik koydum hem kabugunu kaşısın hem tutunsun diye şu ana kadar 1 kere kuru alana tutunup uyudu gerisinde hem mangoya tutunup yuzeye yakın uyudu burun delıklerı dısarıdaydı.

Duramazlar Zeki. Gece ara ara çıkıp nefes alırlar yada daha kolay bir yöntemle yüzeye yakın uyurlar. Bende de bir ufak kuma gömülüp uyuyor. Ama gece kesin yüzeye çıkıyordur.
Deri değişiminde vitamin desteği de iyi olur. Normal dozda verilmeli.

Eğer kum yerine diğer ekipmanları kullanıyorsa en güzeli ipek yapraklı bir bitki. Boyun derilerini onun yaprakları ile kaşıyabilir.

hayvanlar büyüdükçe kalp ritimleri yavaşlıyor, ciğerler büyüyor. bunun harici uyurken metabolizmayı da yavaşlattıkları için dipte daha uzun müddetli kalıyorlar. emrenin bitki önerisini de dikkate al. benimkiler aralarından geçtikçe dallar sağa sola yatıyor. bitkiler akvaryumda yer değiştiriyor. ben uğraşmayı bıraktım dekorasyon işini kendileri hallediyor.

cem' Alıntı:
hayvanlar büyüdükçe kalp ritimleri yavaşlıyor, ciğerler büyüyor. bunun harici uyurken metabolizmayı da yavaşlattıkları için dipte daha uzun müddetli kalıyorlar. emrenin bitki önerisini de dikkate al. benimkiler aralarından geçtikçe dallar sağa sola yatıyor. bitkiler akvaryumda yer değiştiriyor. ben uğraşmayı bıraktım dekorasyon işini kendileri hallediyor.

Dekorasyon konusunda büyük bir yetenekleri olduğu su götürmez =) Nereye ne koyduysam hepsi farklı yerde şu an.

aliyildirim' Alıntı:
Kapluştron' Alıntı:

Evet benimkilerde esniyor hatta dün gece yatmak için odaya girdim rahatsız olmasınlar diye bahçenin ışığını yaktım odaya vuruyor ama yine de ikisi bir geldiler cam yapıştılar yanyana suratıma bakarak peşpeşe esnediler önce biru hemen arkasından diğeri nie bizi uyandırdın der gibi çok güldüm. : )

benim kapluşumda da var sudayken çok belli oluyo ayaklarında ve kollarında var deri gibi birşey acaba mantar mı diye endişelenmiştim

Bu dekorasyon konusunda bir tek benimkiler mi uslu duruyor. Şimdiye kadar hiç bir mazeme akaryumda yer değiştirmedi. Ancak kuru alandan suya atılan malzemeleri taşları saymıyorum :)

Geri