Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağanın yaşı nerden belli olur ?

MissSevda

SKF Delisi
RE: kaplumbağanın yaşı nerden belli olur????????????????

Ureticisinden aldiginizda ancak belli olur onun haricinde yumurtadan hangi tarihte ciktigini bilmedigimiz icin yas tahmini yapmak zor. Petshoplardaki cogu kaplumbagalar yeni dogmus bazilarinda yumurtadan cikinca kullandiklari dis bile duruyor. Ama aldiginizda 3 cm ise 3 aylik diye bakabilirsiniz.

VamPrelLa

SKF Delisi

Yasını hiç bir zaman ksin bilemessiniz.Ancak tahmin yüreterek:)

aragorn

SKF Delisi

Evet yaşını yumurtadan çıkış tarihini bilmeden tahmin edemezsiniz. Petshoplarda satılan yavrular genelde 1-3 aylık arası oluyor. Normalde sağlıklı bir kaplumbağa 1 yaşında yaklaşık 10 cm kabuk boyuna ulaşabilir.

martigen

Bronz 5 Üye
Aldığımda oğlum 3.5 cm falandı. o zaman 3-4 aylık olduğunu düşünürsek şu an 9-10 aylık. ve şimdiden 11 cm'yi geçti. umarım bu büyümede bir sorun yoktur =)

kubrabekmez

SKF Delisi
yok gibi hatta bayağı gelişmiş... Ben temmuz 2008de aldığım halde hâlâ 7 cm yahu... Sizin yüzme alanı bayağı geniş sanırım. Benimki normal gelişme ama sizinki aşırı gelişme güzel, keşke benimki de çabucak öyle olsa...

aragorn

SKF Delisi
Maşallah :) sağlıklı olduğunun ve iyi baktığınızın işareti çabuk büyümesi.

beliz

Gümüş 1 Üye
Ben kaplumbağaları aralıkta almıştım ama en fazla 3 cm boyutundalardır.

berna büşra

Bronz 5 Üye
saaolun
[/color][/size][/font]:)kaplumbağamı karaya çıkarınca hep benim peşimden geliyo ben bir yere oturunca üstüme tırmanıyo ne yapmalıyım akşam beni göremiyince suyun içinde çırpınıyo onu uyutup yatmak zorunda kalıyorum ne yapmalıyım