Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağanın yaşı nerden belli olur ?

RE: kaplumbağanın yaşı nerden belli olur????????????????

Ureticisinden aldiginizda ancak belli olur onun haricinde yumurtadan hangi tarihte ciktigini bilmedigimiz icin yas tahmini yapmak zor. Petshoplardaki cogu kaplumbagalar yeni dogmus bazilarinda yumurtadan cikinca kullandiklari dis bile duruyor. Ama aldiginizda 3 cm ise 3 aylik diye bakabilirsiniz.
 
RE: kaplumbağanın yaşı nerden belli olur????????????????

Yasını hiç bir zaman ksin bilemessiniz.Ancak tahmin yüreterek:)
 
RE: kaplumbağanın yaşı nerden belli olur????????????????

Evet yaşını yumurtadan çıkış tarihini bilmeden tahmin edemezsiniz. Petshoplarda satılan yavrular genelde 1-3 aylık arası oluyor. Normalde sağlıklı bir kaplumbağa 1 yaşında yaklaşık 10 cm kabuk boyuna ulaşabilir.
 
Aldığımda oğlum 3.5 cm falandı. o zaman 3-4 aylık olduğunu düşünürsek şu an 9-10 aylık. ve şimdiden 11 cm'yi geçti. umarım bu büyümede bir sorun yoktur =)
 
yok gibi hatta bayağı gelişmiş... Ben temmuz 2008de aldığım halde hâlâ 7 cm yahu... Sizin yüzme alanı bayağı geniş sanırım. Benimki normal gelişme ama sizinki aşırı gelişme güzel, keşke benimki de çabucak öyle olsa...
 
Maşallah :) sağlıklı olduğunun ve iyi baktığınızın işareti çabuk büyümesi.
 
Ben kaplumbağaları aralıkta almıştım ama en fazla 3 cm boyutundalardır.
 
saaolun
[/color][/size][/font]:)kaplumbağamı karaya çıkarınca hep benim peşimden geliyo ben bir yere oturunca üstüme tırmanıyo ne yapmalıyım akşam beni göremiyince suyun içinde çırpınıyo onu uyutup yatmak zorunda kalıyorum ne yapmalıyım
 
Geri
Üst