Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağım beni endişelendiriyor.

incubus

Elmas 5 Üye
Sabah kalktığımda kaplumbağalarıma yem verdim bir tanesi yemin suratına bakmadı. Bir süredir kuru alanda fazla vakit geçiriyordu ama durgun değildi yaklaştığımda bütün hızıyla kaçıyordu ama bu gün sabah suya atladı dibe doğru yüzmek istedi ama sanki üstünde cankurtaran simiti varmış gibi hoop yukarı çıktı ve bir de bir şey dikkatimi çekti kafasını iyice uzatıp yukarı kaldırdığında ağızının altında sanki bir şişlik varmış gibi bir şey kalmış gibi orada.Belki de kendisi şişiriyordur bazen geçiyor çünkü. Yüzmesinde bir problem göremedim altında hafif pembeleşme var akciğer enfeksiyonundan süphelendim suyun derecesini 30 yaptım yemek yemediği içinde suya biraz vitamin damlattım. Şırıngayla vitaminli yem vermeyi düşünüyorum ama ağzını nasıl açtıracağım onu bilemedim :( Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Cvp: Kaplumbağım beni endişelendiriyor.

Ağzını sık sık açıyor, ses falan çıkarıyor mu? Bazen akciğer enfeksiyonu olmadan da hafif pembelik olabiliyor ama belirtiler akciğer enfeksiyonuna benziyor. Veterinere danışmanızı öneririm. Onun verdiği tavsiyelere göre hareket edin.

Kuru alan lambası 32 dereceyi sağlıyor mu ? Kabuk değiştirme dönemi bitti mi ? Kaplumbağayı hava akımı olacak şekilde yerde ve ya evin için gezdirdiniz mi ? Bence akciğer enfeksiyonunun başlangıcı olabilir önlemlerinizi almışsınız eğer imkanınız varsa veterinere götürmeyi deneyin benim yapabileceklerim bu kadar geçmiş olsun eğer bir hastalığı varsa .

kubrabekmez' Alıntı:
Ağzını sık sık açıyor, ses falan çıkarıyor mu? Bazen akciğer enfeksiyonu olmadan da hafif pembelik olabiliyor ama belirtiler akciğer enfeksiyonuna benziyor. Veterinere danışmanızı öneririm. Onun verdiği tavsiyelere göre hareket edin.
nefes almak için sanıyorum açıyor ama zorlanıyor gibi gözükmüyor. Veterinere götürmeyi düşünüyorum bu gün..

KırpıkKurabiye' Alıntı:
Kuru alan lambası 32 dereceyi sağlıyor mu ? Kabuk değiştirme dönemi bitti mi ? Kaplumbağayı hava akımı olacak şekilde yerde ve ya evin için gezdirdiniz mi ? Bence akciğer enfeksiyonunun başlangıcı olabilir önlemlerinizi almışsınız eğer imkanınız varsa veterinere götürmeyi deneyin benim yapabileceklerim bu kadar geçmiş olsun eğer bir hastalığı varsa .
Evet onlara çok dikkat ediyorum 32 derece kuru alan ve şuanda 30 derece su sıcaklığı. 5 aydır neredeyse benimle hala kabuk değiştirmedi kabuk değiştirme belirtileride yok. Akvartumda bakıyorum ve hava akımı olacak bir yerde değil ben akvaryum değişikliğinden oldu diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim

Önemli değil keşke yardım edebilseydim , geçmiş olsun .

Bir kaç gün daha gözlemle alt kabukta pembelik, iştahsızlık vs. devam ederse monodoks kullanmaya başla derim çok geçmeden...

Ufacık hayvanın ağızını nasıl açacağım? =/ Beni düşündüren o...

Vakit kaybetmeden veterinere götür eğer bir anormallik varsa.
Hastaysa tedavisine başlamış olursun hemde.

Geçmiş olsun umarım önemli birşeyi yoktur. Veterinere götürme imkanınız varsa vakit kaybetmeyin derim ben de :(

Şimdi veterinerden geldik.
Çok küçük olduğu için antibiyotik yapmak istemiyorum, kaldıramayabilir dedi vitamin iğnesi yaptı.
Monodoksu da önerdi. Kurtulamayabilir bu kadar küçükken dedi ama hala bir şansı var dedi sürekli başında bekliyorum... Hiç hareket etmek istemiyor sanki, sürekli gözlerini kapatıp uyumak istiyor...

:(
Geçmiş olsun.Umarım bu hastalıktan kurtulur ufaklık.
Tedaviye başlayacak mısın?

Hastalığı neymiş, geçmiş olsun ama kurtulur bence yaşar hem de daha sağlıklı olur :(

Geçmiş olsun, umarım iyileşir ufaklık.

Akciğer enfeksiyonu :( Bu arada rahat nefes alabilmeleri için oda birazcık nemli olması iyi geliyormuş. Soğuk buhar makinesini odama getirdim kurdum. Gece ilaç verme yarın sabah ver vitaminlerde etki eder sabaha kadar hem dedi veteriner. Yarın kalkar kalkmaz ilaç vermeyi deneyeceğim..

Geçmiş olsun inşallah iyileşir kaplumbağanız

incubus' Alıntı:
Akciğer enfeksiyonu :( Bu arada rahat nefes alabilmeleri için oda birazcık nemli olması iyi geliyormuş. Soğuk buhar makinesini odama getirdim kurdum. Gece ilaç verme yarın sabah ver vitaminlerde etki eder sabaha kadar hem dedi veteriner. Yarın kalkar kalkmaz ilaç vermeyi deneyeceğim..

Tekrar geçmiş olsun elinden gelen her şeyi yapıyorsun

Paludaryumun kapağını kapatırsan paludaryum nemlenir.

Tabii Oksijen alacak kadar boşluk bırak.

Monodoksu her veteriner önermiyor ağır diye hatta bir seferinde ben monodoks önermiştim bir veteriner sitesinde hasta kaplumbağa için,veterinerin teki karşı çıkmıştı. Ama ben zamanında iyi ki bu ilacı ver diyenine rastlamışım. Ağır olmasına rağmen başka çaresi yoksa monodoks mecburidir kurtarıcıdır. Kurtalamama ihtimali de var ama monodoksla kurtulma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım monodoks iyidir. Kapslülü suya boşalt biraz karıştır. Mümkün olduğunca suda kalmasını sağla suyu içebilmesi için. Ben başında durup sık sık suyun içine koymuştum kaplumbağamı, tabi hastayken su seviyesi de azaltılmalı ki nefes almasını zorlaştırmasın.

Ayrı bir kaba aldım onu su seviyesini azalttım suya vitaminde damlattım yarın sabah şırıngayla vitaminli yem vermeye çalışacağım suyunada dediğiniz gibi monodokstan koyacağım..

evet. Onun zaman zaman kuru alandan suya inmesini de sağlamanız gerekiyor özellikle ilacı ilk döktüğünüz zaman karada gördükçe alıp suya koyun en azından 15-20 dk da olsa o sudan içsin.

Geri