Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağım beni endişelendiriyor.

Cvp: Kaplumbağım beni endişelendiriyor.

Gözlerini açıyor o kadar sağlıklı gözüküyor ki pırıl pırıl gözleri ama biraz şiş. başka hiç bir anormalliği yok artık öyle ağzını açmıyor sık sık ama sanki boğazında bir şey varmışda onu yutmaya çalışıyormuş gibi yapıyor. Vitaminler biraz etki etti heralde hareketlendi yürüyor kuru alanda suya girip çıktı şimdi yine uyuyacak gibi...

Umarım iyleşmeye başlar yem yiyiyormu.

tedaviyi 5 günden önce bırakmayın 5 günün sonunda durumuna bakın. ben günde iki kez kullanıp monodoksu 5 günde ilaç bitince tedaviyi de bitirmiştim ve yemek yemeye başlamıştı

Hayır yemek yemedi ama evet tedaviyi kesinlikle uygulayacağım... Elimden geleni yapıyorum inanın ki

çok üzüldüm doğancan :( son durumu ne kapluşun?

Hala aynı durumu alıp alıp suya koyuyorum aslında seviyor suyu ama kafasını sürekli yukarda tutmak yoruyor sanırım onu tekrar kuru alana dönüyor.. Diğer kaplumbağımda onun yanından ayrılmıyor sanki susuz kalmasın diye suya girip çıkıp ona sürünüyor ıslansın diye... Suyun derecesi şuan 30 derece öğlen biraz güneşlendirdim azcık yürüdü sonra tekrar uyudu..

yazık ya çok üzülüyorum bu sıralar sıklaşan hastalıklardan ve ani ölümlerden..şuan ezan okunuyor dua etmekten başka size faydalı olabileceğim bir şey yok .. allah yardımcınız olsun :(

Teşekkür ederim... Hareketleri çok umut verici ama çok yoruluyor güç kaybetmesinide istemiyorum :(

Hastalığı geriledi ya da ilerledi mi ?Tekrar geçmiş olsun :(

Ne geriledi ne ilerledi sanki ben iyileşicem gibi yürümeye çalışıyor kısaca umut veriyor..

Kaplumbağanızın durumu ne iyiye gidiyormu.

Suyun içine bırakmıştım biraz yüzdü yerime oturdum kafamı bir kaldırdım ters dönmüştü yetişicem diye akvaryumu kırıyordum, elime aldığımda bir an kafası sarktı geceyi atlatamayabilir :(

Offf ya ağzına vitamin felan sıksanız . :( canım ya kıyamam ona ben.

Benim kapluşum da aynı durumda ama o kadar ilerlemedi daha tüm belirtileri göstermiyor onun için yapılacak şeyleri yaptım ve dua ediyorum sadece sizin kapluşunuz için de ediyorum tüm kapluşlar için akciğer enfeksiyonuna çok kolay hastalanabiliyorlar.Umarım ki bu geceyi atlatır bu geceyi atlatırsa bence artık iyileşme göstermeye başlar tekrar geçmiş olsun doğancan.

Sudan çıkarın o zaman ters dönmesin diye spot lambası uvb lambası hangisi varsa onu açın biraz içi ısınsın üzerine kumaştan bir örtü de örtebilirsiniz

İnşallah kaplumbağanız kurtulur geçmiş olsun :(

suyun sıcaklığı şuan 30 derece kuru alan lambası hala açık vitamin vermeye çalıştım annemle ama ağzını açamadık canını acıtıcam diye çok korktum... suyuna vitamin sıktım monodoks koydum içmiştir heralde ne kadar hasta olsa da susamıştır içmiştir acaba monodoks mu ağır geldi of hiç bir şey bilmiyorum...

Yanağına ağzının yanına dokunun ağzını açar o zaman yemek vermeyi deneyebilirsiniz.

Durumuna cidden çok üzülüyorum .Senin onu bu kadar çok sevdiğini anlamıştır o da yaşamaya çalışıyordur zaten desteğimiz kapluşunla.. :(

Arkadaşlar maalesef incubus kaybetti kaplumbağasını :(
Bazen ne kadar uğraşılsa da kurtaramıyoruz yavruları :(

Geri