Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağlarıma yuva arıyorum

Gunay Yigitler

Yeni Üye
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
2
Merhaba,

Yaşını bilmiyorum ama boyu geçen yazdan beri bakmakta olduğumuz boyları 12-13 cm civarında 3 tane kaplumbağamız var. Birbirini ısırdıkları için şu anda 3'ü de ayrı akvaryumda.
Kaplumbağ maceramız, sadece kızımın kötü koşullarda palmiyede yaşayan bir kaplumbağayı evi getirmesi ile başladı. Hemen araştırma yapıp kaplumbağamıza 30-40 cm bir akvaryum ile filtre ve ısıtıcı ve maalesef veterinerimizin yanlış yönlendirmesi sonucu 2 arkadaş aldık. Daha önce "ısıran kaplumbağa" mesajımda da aktardığım gibi birkaç ay önce kaplumbağalardan birinin kuyruğunun ısırılması nedeniyle önce birini, sonra da diğerini ayrı akvaryumlara almak zorunda kaldım. Yaz olması nedeniyle diğer iki akvaryuma sadece filtre alıp ısıtıcı almadım.
Diğer iki akvaryumlar sanırım 30-30 ve 25-30 cm boyutunda.

Aslında kaplumbağlara hiçbir özel merakım ve ilgim olmadığı ve tüm bunları sadece hayvanların kötü ortamda yaşamaması bilinciyle yaptığımdan, kaplumbağlara seven ve bilinçli olarak bakabilecek kimselere vermeyi çok isterim. Yemlerine ve hijyenlerine dikkat etmeye çalışıyorum. Çalıştığım için onları doğrudan güneşlendirme gibi bir şansım maalesef olmuyor, tek yapabildiğim cama yakın bir yerde tutarak perdeyi süreki açık tutmak (salondaki halı ve koltuklar güneşten soldu) ve evde olabildiğim nadir hafta sonlarında balkona çıkarmak.
Kaplumbağlarımıza iyi bakabilecek arkadaşlar benimle irtibat kurabilirse sevinirim.
 
mailto:/forum/alim-satim-ilanlarini-acmadan-once-okuyun-t-501.html

Linkteki bilgileri de eklerseniz mesajınıza daha iyi olur. Umarım iyi bir sahip bulursunuz onlara.
 
ben isterim.istanbul büyükçekmecede oturuyorum.çok iyi bakarım.bana verebilirsiniz.en küçüğü hangisiyse onu ve mümkünse ısıtıcısı olan akvaryumu istiyorum.tabi öyle olmasa da olur.ben tamamlarım ısıtıcıyı.msn: [email protected]
 
hocam ekipmanlarıyla olursa bende bakablirim yoksa benimkilerin masrafı gerçekten cok
 
Geri
Üst