Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağmın kabuğunda ve kolunda bişeyler oluyor

jarti

Gümüş 5 Üye
mailto:/nxsxtl.jpg

kolundaki bu hafif kırmızılık ve fotoğrafta pek belli olmasada sivilce gibi uçuk gibi bi beyazlık var bu nedir arkadaşlar? ne yapmam lazım? birde daha öncede yazmıştım kabukta bu şeklde bi beyazlık var. tuzla fırça yardımyla ovdum kuruduğunda böyle görünyor. tırnağmla hafif kazımaya çalştm etkisi olmuyor.

mailto:/2qntoxl.jpg

bu dasırtındaki beyaz leke tuz işe yaramadı kalsiyum eksikliği yada mantar olablr denmişti. tuzla ovdum fakat hiç bi değişme olmadı..

Kolundaki pamuk gibi bir sey mi ?
kabukta bir sorun goremedim ben ama cok kirecli damacana suyu kullanmanizi oneririm

Cvp: kaplumbağmın kabuğunda ve kolunda bişeyler oluyor

güney kabuk yenilenme sürecine girmiş plakalar ayrılmaya başlamış. kullandığın su çok kireçli. eski plakanın renk özelliğinin gitmesi yanında yer yer kireç bağlanmaları da var. bunu rahatça atması için mango kökü alman gerekir. ve suyu ya damacana su alarak veya arıtma bir sistem kullanarak çözebilirsin.

o kırmızı yere baticon sürüp kurumasını bekle ve öyle suya koy bunu her gün yap hatta iki defa yapabilirsin. bu ısırma veya darbe yollu bir şey değil.

suyum kireçli değil bildiğimiz erikli içme suyunda yüzüyor filtre mevcut fakat kaplumbağ bana 10 gün önce geldi pet shopda iyi koşullarda değildi. buna bağlıyorum batikomun herhangi bi zararı yok değil mi yani ağzına yüzüne yada suya gelirse dye soruyorum? mango kökünü nerden bulablirim ve nası kullanıcaz?

o zaman o önceden kalma bir kireç bağlanması ve dediğim gibi üst plakaların kalkması. baticonu kuru alanda kulak pamuğu ile sürüp kurumasını bekle. suda çözülsede sorun olmaz ufak bir şey içeriği iyot. mango kökü juende uygun fiyata var. en küçük boyu 6 tl civarı yaklaşık 20-25 cm civarı boyda.

Kabuk konusunda ilave edeceğim bir durum yok. Kalsiyum desteği normal olarak yapılsa kafi. Yani jbl calcil yemden alıp haftada bir gün bunu verin.

Koldaki kızarıklık ve beyaz sivilcemsi durum için veterinere gitmeniz gerekir. Umarım değildir ama mantardan tümöre kadar her şey olabilir.

Yada bir deri paraziti

sivilceyi görmediğim için yorum yapmadım o konuda haklısın emre. ama bunu anlayacak bir vet bulmak zor. fakülteler öğrenme babında bunu inceleyebilirler.

fotoğrafları dün çekmiştim bu gün sadece kızarıklık var biraz köpürmüş gibi kolunun hareketlerinden sanırım o da. kabuğu çok bakımsız ve kötügörünyor şu kökün faydaları nedir arkadaşlar?

Fakülte olabilir. Ankara sanırım gazi veterinerlikte bu hayvanlarla ilgileniyorlar diye hatırlıyorum.

kökün altına girip sırtını sürterek eski plakaları atarlar. görsel olarak izlemesi de hoştur.

Geri