Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplus bakım altıgen akvaryum

Altıgen akvaryum pek hayalımde canlandıramadım. Cem abininde soyledıgı gıbı ıcıne koyacagın ekıpmanlar alanı daraltıcaktır soyledıgı 2 secenek dısında cok abes seyler dusunmemek gereklı su durumda. kuru alan fln dedıgımıde forumda blursun el yapımı olarak.

Cvp: kaplus bakım altıgen akvaryum

en az 50*30*30h gibi bir akvaryum. daha büyüğü daha iyidir.

altıgen kaplumbağalara göre değildir.

@loveturtle,
Eski nick'ine dair mesajları ve arkadaşlarımızla olan konuşmalarını bir bir takip ettim.Bir şöyle bir böyle konuştun,birşeyler oldu,milleti de kasıp kavurdun sonra "attım" dedin gittin.Öncelikle sana bir abi ve büyük tavsiyesi.İnternet forumlarında esas olan yazışma dilidir.İstisnalar hariç,insanlarla yazılı harfler vasıtasıyla iletişime geçersin.Bu yüzdendir ki insanların seni anlayabilmesi için öncelikle doğru yazma kurallarını hayatına kat artık.Bir virgülün bile yanlış kullanımı Türkçemizin yanlış anlaşılmasına sebep olur.Biraz dikkat etsen hiç yorulmassın emin ol ki.İnsanlar da "decoder" durumuna düşmez senin ne demek istediğini anlamak için.
Arkadaşlar zaten yapman gerekenleri bir bir yazmışlar çizmişler.Sana kalan öncelikle bir hayvana bakmanın,senden düşük olan bir yaratığın da yaşaması için gereken çevre koşullarının olduğunu anlamak.Yani "sorumluluk"tur.Kafanda bunu iyice bir netleştir.İnan ki,bu kararı verdikten sonra senin de kaplumbağalarının da hayatı değişecektir,mutlu olacaksındır.

evet düzeltmekten ben de yoruldum.

muratcan, yazdıklarını yavaş ve düzgün şekilde yaz. burası chat ortamı değil, burada aceleye gerek yok. yorumun bir alt veya bir üstte olmasına gerek yok. her şekilde yorumun okunacaktır. düzgün ve güzel üsluplu yazarsan cevaplarını da düzgün alırsın.

Öncelikle tüm arkadaşlar değindiği ve hatanı kabul ettiğin için ben tekrar aynı konulara değinerek seni de sıkmak istemiyorum Muratcan. Buranın ciddi bir platform olduğunu ve sinirle kötü örnek olabilecek yada kabul edilemeyecek eylem içeren cümleler kurmaman gerektiğini farketmene sevindim. Tabiki arada bizde mizah katarak hastalık, ölüm gibi üzüldüğümüz durumlardan uzaklaşıyoruz. Hepimiz için iyi oluyor. Bunu ciddi bir yer dediğimde hiç eğlenmiyoruz sanma diye söyledim.

Neyse bunun dışında iki hayvan ayrıda kalabilir. Biri arkadaşında durabilir. Ama dediğin gibi aynı yerde durmaları ikinci hayvana alışma içinde iyi olacaktır. Eğer iki hayvan varsa geçici olarak 50*40*40h ölçüsünde bir akvaryum ile 1 yıl idare edersin. Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmazlar. Bunları akvaryum ölçüsüne göre hemen temin etmek gerekiyor. Sana bahsettiğim ölçüde akvaryumu camcıya 6 mm camdan uygun fiyata yaptırırsın. Camların taşlanmış olmasını talep et. Kuru alan içinde sana önerilerde bulunuruz. Hızlıca durumu değerlendirmelisin.

Okumadıysan bu konuyu bir kez oku derim.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Birde 25 cm kaplumbağası varmış ben onu anlayamadım bu kadar kötü şartlarda nasıl oluyor ?

Cok takilmamak gerekir diye dusunuyorum biraz hayal gucu geniz galiba muratcanin

Evet biraz var hayal gücüm herkesde vardır yani

O kaplusum kuzenimdeydi

Geri