Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlarımıın sorunu :(

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaslar bildiniz gibi üc kafta once iki kaplumba aldım bana alısmıstılar ancak bugün sularını degistirirken elime aldım elime alinca birden kafalarını iceri sokuyolar cok korkuyolar yem kutusunu salladinmi kosa kosa geliyolar elime alincakafaları kayboluyor :) sizce bu bir sorunmu sorunsa ne yapmalıyım ? :yuppi:

Çok normal. Karakterlerine göre değişsede çoğu akvaryumdan çıkınca ürker ve kafalarını içeri sokar. En güvende oldukları ve bunu hissettikleri yer su.

Sen kaplumbaga olsan ben seni alip yukseklere cikarsam napardin? Cok dogal yapabilirler. Ama benimki cogunlukla kacma pesinde :) :)

Emre bey size birey sorcam. Selale ve balik konusuna yorum yapamadigimdan soruyorum. Sicak su da yasiyan balik la deneme yapamaziyim?

Elime alınca kafayı sokuyo cıkarmıyor :) yorum larınız icin saolun

Bisydaha sorcam bügün kalktımda yanlarına gittim büyük kaplumba hareketsiz yatıyor gözleri acık ama sağa sola saf sf bakıyor :)

Şelale' Alıntı:
Sen kaplumbaga olsan ben seni alip yukseklere cikarsam napardin? Cok dogal yapabilirler. Ama benimki cogunlukla kacma pesinde :) :)

Emre bey size birey sorcam. Selale ve balik konusuna yorum yapamadigimdan soruyorum. Sicak su da yasiyan balik la deneme yapamaziyim?

Dogru sölüyorsun bir soru daha sordum onuda cevapla lütfen

Cvp: kapluşlarımıın sorunu :(

ecem balık işini bırak. ya da kaplumbağayı ikisi birden olmaz.

fatih hayvanda hastalık belirtisi var mı ? kulakta şişlik, burun akıntısı üşüme belirtileri vs.

Su değerleri aynı dahi olsa kaplumbağa balığı av olarak görüyor. Özellikle akvaryum ortamında balığın kaçma şansı kısa süre sonra tükeniyor. Bu sebeple Cem' in dediği gibi ya ayrı ayrı yada ikisinden biri tercih edilmeli. Bende çok isterdim dostça yaşasınlar ama malesef olmuyor. En olur denen balık olan oscar (astronot) dahi av oluyor.

Hayvanda farklı bir hastalık belirtisi yoksa hal ve hareketleri değişkenlik gösterebilir.

cem' Alıntı:
ecem balık işini bırak. ya da kaplumbağayı ikisi birden olmaz.

fatih hayvanda hastalık belirtisi var mı ? kulakta şişlik, burun akıntısı üşüme belirtileri vs.

Bie hastalik belirtisi yok sadece kuru alanın taşına cıkti yem yemedi hareketsiz sağa sola bakıyor korkmaya basladım bi sey olurmu ?

belki ısınmak yemden önceliği olmuştur. bir gün bekle bakalım tepkisi ne olacak. akşamda yem vermeyi dene.

Tama saol yapcam ısıtıcim daha yok o yuzdenmi yukaari cıktı ki ?

Az önce yanina gittim ekmek kırıntısi verdim normal yemini yemedi ekme yedi tasin uzerine cikti gozlerini kapatii hareket etmedi elimle müdahale edince gözlerini acıyor ölücek diye cok kourkuyorum sizce bisey olurmu :)

Bir ampulle isit oraya hayvan bsnce usuyo. Suyada oyuzden girmiyodur. Kis uykusuna da hazirlanabiliyordur belkide. Kanka en azindan kuru alani isit sen o buzz gibi suda dururmuydun? Hayvan usuyo ve bence digeri de en kisa zamanda boyle olucaktir :(
diger konuda kaplumbaga ve balik arkasdasligi cok guzel olurdu ama baligada yazik.

Sabah gidip baktigin durumu bende goruyorum. Hatta az once odaya gittigimde oda oyle duruyodu ama cita gibi kosturup suya atladi. Bu normal ama gun boyu boyle durmasi kotu olur.

evet ve pencereden güneş ışığını da gördüyse o amaçla çıkmış olabilir. dediğim gibi hayvan üşüdüğünü anlayınca enerjisini korumak için kendini kapatır, hareketlerini kısıtlar.

Ne diyosun kanka benimki ( Emre abi bilir) 2 ay suya inmedi,gozlerini acmadi,yem yemedi. Sen bu durumu yasama. Isiticiyi ve ampulu hallet hemen.

Birazdan soguyacaktir. Emin ol. Bende eskiden ( isiticim yokken ) oyle yapardim. Hayvanda 1 gram degisiklik olmazdi.

Cvp: RE: kapluşlarımıın sorunu :(

Şelale' Alıntı:
Ne diyosun kanka benimki ( Emre abi bilir) 2 ay suya inmedi,gozlerini acmadi,yem yemedi. Sen bu durumu yasama. Isiticiyi ve ampulu hallet hemen.

Kanka insallah benimkilerde öyle olmaz sularıni isittim yemlerini verdim düzlir umarım ....

Ama soyle yapabilirsin : bir pet siseye (kaynar olmasin) sicak su koy.kapagini az del. Sonra kaba koy. Arada bir degistir. Hayvan kuru alandami?

Masa lamban varmi? Onunla kuru alani isitailirsin.

Isitabilirsin diycektim kankacim :)

Simdi suya indi dolasiyo ekmek yedirdim yem yemedi :) öbu kaplumbamda sorun yok sükrolsun yiyo iciyo ama buyuk kapluba üsuyo ..

Masa lambam yok almadım dha bugun yarin alcam insallah ,,,

Geri