Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlarımıın sorunu :(

Bence yemde sorun var. Sen ekmek degilde biraz yesillik ver. Benimki 6 sene yem yememis gibi marula saldiriyo :) bence senin kilerde yer, sever :)

Tamam yeşillik yedireyim yemde sorun var mı pets family turtle stick var

Tarihi gecmistir. Kapağı açık kaldiysa o "cezbedici " kokusu gitmistir:) :D

Simdi sende ne yemleri var,? Pets family ile stick ayni yem mi başka mı?

2014 son kullanma tarihi kapak açık kalmadı hemen kapattım :) baska yem mi almalıyım ?

Aynı pets family turtle stick tek yem

Reptomini daha alamadim da dogrusu bulamadim :(

Tetra reptomin olabilir. Benimkisi onu cok seviyor. Ama ikiye kirip ver. Biraz büyük oluyor da. Pets family i diğer kaplus yiyor mu ?

Cvp: kapluşlarımıın sorunu :(

ya birşey sorucağım bu kapak delme işini kim söyledi. kapak delinmez. kapalı olması suyun sıcak kalmasını daha da uzatır. kaynar olmayan (kaynar suyun salınımı çok olur ve kazara kapağın açılması durumunda hayvan haşlanmaz) sıcak su pet şişenin ağzına kadar konur. içinde hava kalmamalı yoksa batmaz. bu şekilde yanlamasına batırılır. ve ısıtıcı olarak görevini görür. soğuduğunda değişim yapılır. doğrusu bu olacak.

Yiyor hemen onda sıkinti yok :)

Kucük bir yer babamin yayini yüzünden tasindik :)

Cem Bey ben bunu bir yerde okudum. Ama nerde okudugumu hatirlamiyorum. Ben oyle biliyordum.

O zaman yemde degil kaplusda sorun var. Insallah ona biseycik bile olmaz :)

Heer sitede baska bilgi var hangisi dogru bilemiyorsun :)

İnsallah olmaz dua edelim :)

Iyi. Bence kpluslarinda sorun yok. Ama olmiycak da diyemeyiz. :)

Olmaz insallah simdi düzeeldiler yemde yediler güzel güze oynuyolar :)

Yarin bakicam. Saglikli bir yavru bulursam alirim. ŞELALE anlaşamazsa gider veririm. :)

Sıcak su eklemek riskli. Bu uygulama hiç doğru değil. Geçen gün bununla ilgili ibret alınacak bir kaza olmuştu. Ecem' in dediği gibi pet şişeye sıcak su koymak gerekir. Tabi ağzı kapalı ve delik olmamalı. Ne kadar geç aoğursa o kadar iyi. Bu pet şişe kalorifer vazifesi görecek. Ama kontrol edip su soğumaya başladığı zaman tekrar sıcak su konulmalı. Bu uygulama sabır ister ve yorucudur. Hayvanda sürekli ısı değişiminde yıpranır.

Isıtıcı ne kadar çabuk alınırsa o kadar iyi.

Bence alınan hayvan geri verilmemeli. Biz pet shop mantığında olmamalıyız. Alırken anlaşamazsa yeni yer kurma riskini göze almalıyız. Tam daha uygun şartlar bulmuşken hayvanın satılan yere geri dönmesi çok üzücü olur. Benim fikrim bu.

Burdaki petshop kapluslara biraz deger veriyo. Buyuk akvaryumda kuru alan ve isiticilari var. Zaten alacagim kesin degil. Ben ikisi anlasirsa arabada filan birbirlerine guvenerek hareket etceklerini dunerek mantigiyla 2. kaplumbagaya yanastim. :)
Pet shopa harika diyemem tabi. Ölü kaplumbagalari akvaryumda tutmalarina gerek yok mesela.

Saolun arkadaslar n kısa zamand a ısitici alcam o zaman a kadar pet siseyle idare etcez:)

Onlar için yeterli alanı ve ekipmanları sağlayıp sorun olursa ayırabileceğine inanıyorsan neden olmasın.

Geri