SeMPo' Alıntı:
Bugün veterinere gittim.telde zaten belirtilerini sordu ve getirmenize gerek yok akciğer enfeksiyonu dedi. gelin ben ilaç veririm dedi.enjektör içinde ilaç verdi.ağzından vermem gerektiğini ve iyileşme olmazsa önümüzdeki hafta getirirsiniz dedi ama ağzını hiç açmıyor ki nasıl ağzından verebilirim ilacı ?fikri olan var mı?
Birkaç cevap önce antibiotiği nasıl verileceğini veteriner reçetesini kullanım ve ilaç ismi ile tarif etmiştim ilac size verilmiş sizin bakmanız gereken sadece antibiotiği nasıl vermeniz gereken kısmını okumanız
"""sabah akşam ı içmesini bir şekilde sağlamalıyız (not kapluşunuz 2,3 yaşından büyükse antibiotiği enjeksiyon olarak da verebilirler tabiki veteriner şart)ayrı bulunan kap içinde de mutlaka ısıtıcı olmalı (suyun ısısını yükseltiniz.İLACIN DOZU sabah akşam (aynı saatte veriniz)suyuna veterinerin önerdiği dozu karıştırılarak 7 YEDİ gün boyunca hastalık geçsin veya geçmesin tedaviye devam edin öğlen yine ayrı bir kapta su içebileceği yükseklikte kabuğunu biraz geçecek şekilde olması yeterli VİTAMİN olarak MİNADEX ŞURUP çay kaşığı ile bir olçek verebilirsiniz (antibiotik ve vitamin her verilişte ayrı kapta ve taze yeni suya koymak suretiyle olacak)Umarım fazla geç kalmamışsınızdır Acil şifalar"""