Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum hasta oldu :(

benim ufaklıklardan biri de hasta olmuştu, antibiyotik aldım veteriner tavsiyesi ile, tetra gibi birşeydi adı sanırım. sarı kapsül. suya karıştırıp sadece bir damla vermemi söylemişti. bende çay kaşığına ilacı su ile hazırlayıp kapluşun ağzını suya sokuyordum. mecburen içiyordu, işe yaradı, belki azcık eziyet çekiyor ama iyileşiyor sonunda.
 
evet muhtemelen tetradoks olabilir adı.. tetradoks ya da monodoks türevi antibiyotikleri öneriyor veterinerlerde genelde..
 
çay kaşığıyla da vermeyi denedim ama inat ediyor ne yiyor nede içiyor :( bir de şimdi aklıma geldi. kuru alanında 30 derece civarında olması gerekiyo sürekli.Geceleri lambasını söndürüyorum kuru alan da soğuyor.Sürekli yanık bırakmamın zararı olur mu ?
 
SeMPo' Alıntı:
axatan26' Alıntı:
SeMPo' Alıntı:
Bugün veterinere gittim.telde zaten belirtilerini sordu ve getirmenize gerek yok akciğer enfeksiyonu dedi. gelin ben ilaç veririm dedi.enjektör içinde ilaç verdi.ağzından vermem gerektiğini ve iyileşme olmazsa önümüzdeki hafta getirirsiniz dedi ama ağzını hiç açmıyor ki nasıl ağzından verebilirim ilacı ?fikri olan var mı?
Birkaç cevap önce antibiotiği nasıl verileceğini veteriner reçetesini kullanım ve ilaç ismi ile tarif etmiştim ilac size verilmiş sizin bakmanız gereken sadece antibiotiği nasıl vermeniz gereken kısmını okumanız
"""sabah akşam ı içmesini bir şekilde sağlamalıyız (not kapluşunuz 2,3 yaşından büyükse antibiotiği enjeksiyon olarak da verebilirler tabiki veteriner şart)ayrı bulunan kap içinde de mutlaka ısıtıcı olmalı (suyun ısısını yükseltiniz.İLACIN DOZU sabah akşam (aynı saatte veriniz)suyuna veterinerin önerdiği dozu karıştırılarak 7 YEDİ gün boyunca hastalık geçsin veya geçmesin tedaviye devam edin öğlen yine ayrı bir kapta su içebileceği yükseklikte kabuğunu biraz geçecek şekilde olması yeterli VİTAMİN olarak MİNADEX ŞURUP çay kaşığı ile bir olçek verebilirsiniz (antibiotik ve vitamin her verilişte ayrı kapta ve taze yeni suya koymak suretiyle olacak)Umarım fazla geç kalmamışsınızdır Acil şifalar"""

bilgiler için çok teşekkürler. ayrı bir yerde ilacı suya damlatsam olmaz mı diye sormuşmuştum veterinere hayır olmaz ağzına vermeniz lazım demişti ama ağzını açmadığı için başka çarem yok gibi gözüküyor.ağzına 1 damla damlatmak yerine suya 2-3 damla damlatsam olur sanırım.
.Saygı duyuyorum ancak.Benim size önerdiğim reçete Bursa veteriner fakültesi öğretim görevlisi veteriner hekim (Ayretten (sürüngenler)Egzotik hayvanlar üzerine ihtisas yapıyor) belki size fikir verir diye açıklıyorum.Ben daha önce denemiştim recete destekli olarak (bana BAYTRİL büyük baş hayvanlar için kullanılan ilaç önerdi kaplumbağalara uygun doz halinde).Ancak hata bende oldu kaplumbağamı veterinere götürmekte oldukça gecikmişim,tabii bu durum yeni kaplumbağa aldığım zamanda olmuştu yani yeterli bilgiye sahip değildim.)şimdilerde yılda iki,üç kez hasat olsun olmasın kontrole götürüyorum.Acil şifalar.
 
Antibiyotiğin etki etmesi için suyun ve su yüzeyinin sıcaklığı 33 derece olması gerekli. Kuru alanınızı devamlı sıcak tutun. Başka bir yolumuz olmadığı için ısınma lambası devamlı yanacak bu süre içinde.
 
herkese güzel haberlerim var. az önce ilacı verdikten sonra kapluşumu suya bıraktım.yine her zamanki gibi kuru alana yöneldi ama tam kuru olan kısma çıkmadı. kuru alanın üzerine silikonla küçük taşlar yapıştırmıştım kaymasınlar diye. o taşlara saldırmaya başladı. bende hemen önüne 1-2 tane yem attım ve afiyetle yedi.şimdilik suya girip yüzmüyor ama ilerleme var. inş bi kaç gün içinde tamamen iyileşir.
 
Antibiyotik tedavisine mümkünse 10 gün devam edin. 7 gün iyi derler ama tedbiren 10 gün devamda fayda görüyorum. Bu arada iyi beslemek ve vitamin takviyesi iyi olur. Çünkü antibiyotikler karaciğeri zayıflatır onun için vitaminle karaciğeri takviye etmek gerekli.

Sıcaklığı Kuru alanda ve su içinde 33 derede muhafaza edin. Tedavi bitince her gün 1 derece eksilterek normal seviyeye getirin.
 
söylediğiniz şekilde tedaviye devam ediyorum ama veterinerin verdiği ilaç bitmek üzere en fazla 2 gün daha kullanabilirim.cumartesi başlamıştım.
 
Öyle ise sıcaklığı 33 derecede 10 gün tutun sonra günde 1 derece olarak indirin. Su üzeri sıcaklığını en son azaltın. Su üzerindeki sıcaklık farkı zaten hastalanmaya neden oluyor. Acil şifalar dilerim.
 
Bugün yine yem yedi ama suya inmemekte hala çok ısrarcı.diğer kaluşumda sürekli yanına gidip ayaklarıyla iktirerek ve ısırmaya çalışarak suya indirmeye çalışıyo ama o bile başaramıyo :) bir de kaplumbağalara sosyal hayvan değiller diyorlardı.
 
İliği kemiği bir ısınsın, biraz terlesin :) biraz vitamin takviyesi ve sıkı bir beslenme onu iyi edecek gibi görünüyor.
 
oldscout' Alıntı:
İliği kemiği bir ısınsın, biraz terlesin :) biraz vitamin takviyesi ve sıkı bir beslenme onu iyi edecek gibi görünüyor.

Keşke dediğin gibi olabilseydi :( 2 gün önce kapluşumu kaybettim :( Kendimi suçlamaktan vazgeçemiyorum da.Keşke 1 kez daha veterinere gitseydim düşüncesi aklımdan çıkmıyor :( Yem yemeye başlamıştı ve iyileşmeye başladığını düşündüğüm için götürmemiştim :(
 
Çok üzüldüm tedaviye cevap verdiği ve iyileşme yolundaki haberi beni ne kadar mutlu ettiyse gidişi de o kadar üzdü. Acınızı anlıyorum benimde bir kaplumbağam o zamanki bilgisiz halimle akciğer enfeksiyonundan gitmişti. :(
 
Çok üzüldüm gerçekten. Uzun süre çeşitli türlerde balık besledim, onların da sağlık derdi ayrı fakat kaplumbağa bakımı gerçekten çok zor ve yorucu. Hele şu akciğer enfeksiyonu denilen olay gerçekten mide bulandırıcı.
 
Geri
Üst