Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum hasta olduu :(

zeki52

Elmas 5 Üye
kaplumbaga beslemede daha yeniyim arkadaşlar gecen hafta aldım. adı hayri ama şu an arastırdıgım kadarıyla akciger enfeksiyonu gecırıyor :( pet shopcu sizin ve artık benımde dedıgım ölüm fanusundan vermişti. arastırdım çok kotu bisey oldugunu ogrendım ve sonra akvaryum aldım ısıtıcı aldım ve dinlenebilmesi icin bir kara parcası olusturdum ama iş işten gecmis coktan hasta olmus hayrim :( sadece 2 gun o fanusda durdu ama hemen hastalanmıs. suan humeyraa arakdsımızın yazdıgı tedavi yöntemini uygulamaya basladım.

''Bakın ben size nasıl bir yol izlediğimi anlatayım size yardımcı olur belki. tedaviyi baska bir kapta uyguladım ben yuvasında değil. bu biirincsi. eczaneden tetradox, inflased göz damlası devit-3 vitamin aldım kaba cok yuksek olmayacak sekilde su koydum ısıtıcıyı 33 dereceye ayarladım sıcaklık tam 33 derece oldugunda kapsulun yarısını doktum 2 damla devit 3 damlattım ve 4 saat beklettim bunu 3 gun uyguladım (yada 2 gun tam hatırlamıyorum) antibiyotikli sudan cıkardıktan sonra ılık suda banyo yaptırıp tekrar suyun sıcaklıgı 33 derece olan yuvasına koydum. gun gectikce dozu ve saati artırdım. 8. gun sonunda yem yemeye basladı ve yan durma duzeldi. 14. gunun sonunda tamamen iyilesti ama gözleri tam duzelmemişti. onun içinde tedavi uyguladım ama galiba sizin kaplumbagınızın gözleri kapalı değil. bu durum biraz akıl karıstırıcı akciğer enfeksiyonunda göz kesin kapanır diye biliyorum bence veterinere götürmenizde fayda var..''

bir şeyi anlayamadım suda 4 saat beklettikten sonra suyunu tekrar degıstırıcekmıyım ? bilgi verirseniz çok sevinirim ve önerebilceginiz baska bir sey varsa çok memnun kalırım. ilk resim gözleri şiş gorduugnuz gibi :( ikincidede teraviye basladıkdan sonra cektigim resim.

mailto:/jzxwye.jpg

mailto:/359y3jk.jpg

Cvp: kapluşum hasta olduu :(

hocam daha deneyimli kişiler detaylı bilgi verecektir ama akvaryum çok dar be üstadım
renkli taşları atıp su sevyesini yükseltip
strafor varya bildiğimiz beyaz olan ondan akvaryuma orantılı bir parça kesip onu bu banyo keselerinin kumaşıyla kaplayıp suya bırakın isterseniz silikon yardımı ile sağa yada sola sabitleyin yavrucak kuru alan olarak onu kullansın
ama su sevyesini yükseltin öncelikle ısıtıcıyıda dik konumlandırın lütfen

Tedavide 12 saat antibiyotikli 12 saat antibiyotiksiz su kullanılır. Suya devit 3 damlatılmaz. Göz enfeksiyonu için ayrı bir tedavi gerekir. Her hayvanın durumu ve direnci farklıdır. Veterinere götürülmesi ve uygun tedavinin belirlenmesi gerekir. Bu kap karantina kabınız ise bu da uygun değil. renkli taşları hemen çöpe atmalısınız. Boyaları çıkmaya başlamış bile. Suya nasıl salınım yapıyor belli değil.

Ayrıca normal akvaryumda filtreniz ve kuru alan ısıtma lambanız var mı?

Biraz daha su koyarak ısıtıcı tam su içinde kalsınki kazaya mahal vermeyin. Ufak bir kaç çakıl ile suda yükseklik sağlanır.

geçmiş olsun eğer aldığınızda gözlerde sorun yoktuysa bu muhtemel o renkli taşlardan kaynaklı ve yeterince sterilizasyon yapılmadığında da olur. akciğer enfeksiyonuyla bağlantısı yoktur. tamamıyla akvaryumdan kaynaklı enfeksiyondan. tabi kirli el ile alma veya oda içinde dolaştırılmadığını farzediyorum. vitaminde şart yemine damlatarak verin. sağlıklı olan kaplumbağa için haftada bir yeterli. sizinki hastalık sürecinde devam ediyor her gün bir yemine bir damla verin; bir hafta sonra haftada iki ve sonraki hafta bire indirin. sera reptilin vitamin uygundur. hayvan sudan çıkmadığına göre eczaneden göz için kullanılan antibiyotik merhem alın. bunu kulak pamuğu vasıtasıyla bastırmadan göz kapağının üstüne sürün. suda dağılmaz.

diğer detaylar arkadaşlar tarafından anlatılmış.

taşları cıkarttım şimdi. suyun sıcaklıgı 33 e getıremıyorum 29 da sabit kalıyor. yeni ısıtıcı alıcam onla 33 ü saglarım sanırım. yemde yemiyor. bitamin olarak dev-3 ve Vitamin-6(E-C-A-D3-B1-B6) var. gözleri icinde inflaset terramisin ve gentagus du sanırm bu 3 ü var hangısını kullanıyım ? kuru hava ısıtıcısı yok , filitrede yok onlarıda tedarik edicem. yapabılecegım baska bir sey varmı acaba ? birde akvaryumun dibine beyaz kumlar var onlardan koysam bi yararı yada zararı olurmu ?

Devit 3 hastalıkla ilgili fayda sağlamaz ama kabuk ve kemik gelişimi için uvb lambanız yoksa haftada 1 kez yeme damlatılıp verilir. Kesinlikle hiç bir vitamin suya damlatışınca fayda etmez. Hatta su değerlerini olumsuz etkiler. Diğer vitamini vermekte sakınca olacağını sanmam ama bu bence daha iyidir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Göz için gentagut öneriliyor. ben bu tedaviyi yapmadım ama burada da bunu kullanmanızı tavsiye etmişler.
mailto:/forum/Konu-goz-hastaliklari.html

Renkli taşlarla birlikte hatta hastalığın sebebi daha büyük etken olarak filtre olmaması olmuş. Bunları uygun hale getirince hayvan daha uygun şartlarda yaşayacak. Kum olarak elinizdeki doğal yani boyalı değilse kullanabilirsiniz. Ama bu enfeksiyon bitene kadar zemini boş tutun derim.

şimdi filtre aldım ısıtıcı aldım. suyun sıcaklıgı 30-33 derece arası. zemine hic bir sey koymadım. soracagım sey su tedavi süreci boyunca hep sudamı durması gerekıyor. yani arada cıkabilecegi bir yer ayarlayım mı yoksa suda mı kalsın gerçi şu an filtrenin üzerine cıkıyor ama ne yapayım. bir de suyunu mecburen degıstırdım. yenı suyuna da antibiyotik koymam lazım sanırım ? akciger degilde filtre ve taslardan ötürü hastalanmıstır dediginiz icin soruyorum antibiyotik koyayım mı suyuna ? şu an karamandayım veterınerlerın cogu buyuk bas hayvanlarla ılgılenıyorlar :/

Antibiyotik aldığı zaman suda durmalıki işe yarasın. Diğer zamanlar kuru yere çıkacak şekilde olabilir.

teşekkür ederim yardımlarınız icin. şimdi 12 saat antibiyotikli su 12 saat normal suda bekelterek devam edıcem 10 gun boyunca. inşallah iyileşir :( suyuna karideslerindende atıyorum yemıyor ama en azından yemek istedigi zaman hazır olur onunde ? viteminle yumusatıp koyucam suyuna karideside.

Ancak bu konuda şu önemli. Bildiğim kadarıyla antibiyotik tedavisi 10 gün yapılıp bırakılıyor. Yada ara veriliyor. Doz aşımının zararlı etkileri olabilir. İşte bunun için veterinere danışmak genelde daha uygun.

Yem uzun zamandır yemiyorsa ağızdan vitamin vermeye çalışabilirsiniz.

Resime dikkatli bakınca kabuğun üstünde beyaz pamuklanma gibi şeyler gördüm. Senin kaplumbağan mantar da olmuş galiba. Daha yakından üstten fotoğraf çekseydin iyi olurdu ama ben mantar gibi gördüm onları.

Bana da o kireç birikmesi gibi geldi. Ancak bende şimdi yakından bakınca hayvanda şişkinlik olduğunu farkettim. Hayvanın beslenmesine bağlı olarakmı yoksa antibiyotik etkisimi bilmiyorum ama ilk resim hiç normal gelmedi.

sudan cıktıgı zaman kabugu beyazlıyor. 4-5 gündür hic bisey yemedi. kabugu icin ne yapabılırım? dis fırcasıyla yavas yavas temızlesen suyla gecermı ?

buda son hali yeni ısıtıcı aldım 100W ve filitre aldım. kuru hava ısıtıcısı şuan icin alamadım param kalmadıgı icin :( 15 inde param gelcek o zaman inşallah. şuan antibiyotik koydum suyuna 12 saat sonra normal suya koyup kuru alanınıda koyucam. yoksa şimdiden koymam gerekırmı kuru alanını ?

mailto:/2ileyco.jpg

mailto:/9jg5n9.jpg

bu petshop sahibi nasıl bir hayvan vermiş anlamadım sağlam tek bir yeri yok. bana da mantar gibi geldi sadece belli bir bölümde var. eski bir diş fırçasını ıslatıp üstüne tuz dökün ve fazla bastırmadan yavaşça o bölgeye sürtün ve yıkayın. bakalım gerçekten mantar mı kireç mi. şu durumda suya tuz katılmaz. antibiyotiğin faydasını yok edebilir. hayvan sürekli suda olduğu için göz damlası işe yaramaz teramycyn merhem uygundur.

teşekkür ederim yardımınız için. yani şu an icin kuru alan koymama gerek yok. elimde tek bu akvaryum var yeni başladım daha kapluş beslemeye ama ilerde inşallah cok daha güzel bi akvaryum yapıcam. sureklı forumu inceliyorum :) hayri bi iyileşseydi..

Akvaryum çok küçük ilk olarak büyült cd kabından kuru alan yap ve su seviyesini yükselt bitane filitre al renkli taşları çıkar silis kum koy Birand ipek bitki uvb veya uva lamba al

Cvp: RE: kapluşum hasta olduu :(

cemal197' Alıntı:
Akvaryum çok küçük ilk olarak büyült cd kabından kuru alan yap ve su seviyesini yükselt bitane filitre al renkli taşları çıkar silis kum koy Birand ipek bitki uvb veya uva lamba al

akvaryumu şu sıralar büyültmemin imkanı yok malesef :( cd kabından kuru alan yaptım gece koyucam suyuda yukseltırım o zaman. 12 saat sonra tekrar antibiyotikli suya koycam. taşlarıda kaldırdm filitrede mevcut şuan. kum u da şimdilik koymamamı onerdıler iyileştirkten sonra koyucam. teşekkür ederim yorumun icin daha tedaviye baslayalı 1 gun oldu inşallah iyileşir. kapluş filitrenin üzerinde duruyordu hep 5dk once kendılıgınden suya indi ve suyun dibinde kabuguna cekılıp bekledı sonra ani hareketler yapmaya basladı cok az bisey gozunu actı gerı kapadı. simdide suyun dibinde beklıyor :/

öldü kapluşum :(

Şişkinlik hayra alamet değildi.
Başınız sağolsun :(

başın sağolsun. şimdiye kadar gördüğüm en yoğun hastalığa sahip kaplumbağa idi. gereken herşeyi yapmışsın. deneyimli elde de olsa sonuç aynı olurdu.

Başın sağolsun. Benim bildiğim kadarıyla ağır hasta oldukları zaman suya girerlerse dibe batıp boğularak da ölüyorlar. O yüzden böyle vakalarda su seviyesi kabuk yüksekliğinin biraz altına kadar düşürülmeli ama senin kaplumbağanın durumu zaten çok ağır görünüyordu, kurtulması mucize olurdu : (

Geri