Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum hasta olduu :(

Cvp: kapluşum hasta olduu :(

:( başın sağolsun sabah sabah çok üzüldüm of

bende cok uzuldum, cok ugrastım ama iyilestiremedim :(

bütün gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra tekrar bir kapluş alcam. alacagım zaman sizede danışıcam alırken neyine dikkat edeyim diye.

Alacaksan en az 2 yaşında kaplumbağa almanı öneririrm çünkü yavru kaplumbağaların bağışıklık sistemi tam gelişmediği için çok hassas oluyorlar. Tüm akvaryum ekipmanların tam olsa da yaşama ihtimalleri düşük oluyor. Discovery channelda izlediğim bir belgeselde, doğada da yumurtadan çıkan kaplumbağların sadece %5'inin 2 yaşına kadar yaşayabildiği söyleniyordu. O yüzden bende büyük kaplumbağa aldım, daha dayanıklı büyükler.

zeki52' Alıntı:

bütün gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra tekrar bir kapluş alcam. alacagım zaman sizede danışıcam alırken neyine dikkat edeyim diye.

eğer küçük alacaksan rengi canlı ve hareketli olanı tercih et. burun veya ağızdan baloncuk çıkarmasın. ağzını sürekli açıp kapamasın. kulak kenarları, kırmızı çizginin altı oluyor, şişkin olmasın. gözler canlı ve parlak olsun. kabuğun üst yapısına dikkat et eğrilik olmasın. kuyruğu bazen ısırılmadan ötürü kopabiliyor sağlam olsun. keza ayak parmakları da. eğer ortamın uygun nitelikteyse çift almanda fayda var.

LaW' Alıntı:
Alacaksan en az 2 yaşında kaplumbağa almanı öneririrm çünkü yavru kaplumbağaların bağışıklık sistemi tam gelişmediği için çok hassas oluyorlar. Tüm akvaryum ekipmanların tam olsa da yaşama ihtimalleri düşük oluyor. Discovery channelda izlediğim bir belgeselde, doğada da yumurtadan çıkan kaplumbağların sadece %5'inin 2 yaşına kadar yaşayabildiği söyleniyordu. O yüzden bende büyük kaplumbağa aldım, daha dayanıklı büyükler.

Büyük olanların dayanıklılığı konusunda hemfikirim. Ancak yavru kaplumbağayı ekipmanları tam bir sistemde rahat bırakırsanız yaşatmak çok kolay. Benim 5 yavrumdan biri sadece bir kez hafif bir akciğer enfeksiyonu geçirdi. Bir buçuk senedir sorunsuz büyüyorlar. Maşallah diyeyim. Doğada yavruların çok azının yaşaması büyük oranda av olmalarından kaynaklı. Örneğin timsah yavrularıda bir çok sürüngen gibi aynı durumda.

zeki52' Alıntı:

Bence önce sistem kurulup sonra hayvanı almalı. Hayvanı almak en kolayı. Cem' in bahsettiği konulara dikkat ederek sağlıklı hayvan alırsınız.

Geri