Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum ne yapmaya çalışıyor?

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Merhaba. Benim kapluşum sürekli kuru alana çıkıp kendini oradan suya atıyor. Sizce neden? Ve bir zararı olur mu?

Cvp: Kapluşum ne yapmaya çalışıyor?

mısra yakınlarında biri olması durumunda hayvan tedirgin olduğu için daha güvenli olan suya kaçıyor. kuru alana çıktıklarında sürekli tetikte olurlar. ufak bir hareket suya kaçmaları için yeterli.

Yok öyle değil Cem abi yaa bu baya çıkıyor atlıyor çıkıyor atlıyor. Geçen gece kuzenim salonda uyuyordu gece en az 10 kere atladı su sesine kalktım dedi :)

Hmmm, anladım, çok şeker =) Bizimki de çok bebekken ilk kuru bölgesinde aynen böyle yapmıştı, defalarca kaydıraktan çıkıp çıkıp kayan çocuklar gibi =D Kapının ucundan hiç kıpırdamadan dehşet içinde bakıyorduk =))
Sanırım bir kuru bölge keşfi bu; bakalım burası nasıl bir yer, bakalım bir şey olursa kolay kaçabilir miyim..

Mısra denildiği gibi bir keşif macerası olabilir. Birde şu bakış açısıyla yaklaşayım. Hatırladığım kadarı ile hem akvaryum hem de kuru alan ısıtıcısı eksikti sende. Hayvan kuru alanda kalmak istiyor ama istediği ısıyı bulamadığı için suya tekrar atlıyor olabilir. Gerçi gece de yapıyor demişsin ama kuru alanda uyumak istiyorsa aynı şekilde nigt glo olmamasından olabilir. Sadece bir yaklaşım.

Akvaryum ısıtıcım var artık :) kuru alan için de alacağım en kısa zamanda :) ama evin maskotu oldu kapluş yaa çok komik

Akvaryum ısıtıcısı aldıysan kuru alan ısıtıcı ampulü alma zamanın daralmış artık. En azından su sıcaklığı belirli bir seviyede olduğu için kuru alana çıkma durumlarında ısı farkı daha çok olacaktır. Şahsen ben çoğu kişinin balıkları izlerken bulduğu huzuru kaplumbağalarda buluyorum ve gün içerisinde ki yaşamış olduğum stresi eve gelip 15 dakika da azaltabiliyorum.

karanlık ortam sanırım. çıktıktan sonra acaba diğerinin silüetini mi görüyor ya da ses veya kıpırtı falan. uyurken kuzenin ses çıkarması veya sağa sola dönmesi gibi. kuzeni başka bir odaya al bakalım yapacak mı aynı şeyi ? sebep o ise kuzeni kapıya koyarsın, salonun sahibi rahatsız oluyor diye. :smile:

:) ondan olduğunu sanmıyorum yaa biz de gün içinde salondayız gözlemliyorum hep çıkıyor hiç beklemeden atlıyo yani oyun gibi sanki

pınarın dediği gibi keşfetme olayı olabilir çıkıp bakıyor ve korkup atlıyor ne olduğunu anlamaya çalışıyor belki de eminin dediği gibi ısıtıcı lamba almadıysan aldığında sabit duracaktır diye düşünüyorum. yani hayvan bas bas bağırıyor lamba isterük diye. dikkatini çekmek istiyor.:smile:

İyiki kuru akanda durmuyor. Yoksa hasta olacak. Havalar soğudu. Su 28, kuru alan 32 gibi olması gerekirken sudan daha soğuk bir kuru alanda üşütmesi an meselesi. Hasta olunca nasılsa alınacak. Ayrıca veteriner, ilaç vs masrafları olacak. Tabi hastalık sürecinin manevi sıkıntısı cabası. Hadi hemen hasta olmadı diyelim bu seferde metabolizma yavaşlayacak, sindirim etkilenecek, hayvan durgunlaşacak. Bunlarda bazılarında hemen toparlananıyor. Lamba 7 tl, ampul 5 tl. Bence 30-40 tl veteriner ve 5-10 tl ilaç ve vitamin eklenmesinden iyidir.

Lamba 7 lira mı? Nerede? Şu bauhausta diyorsunuz orada mı ve oradaysa Maltepe'ye en yakın nerede var :)

http://m.gittigidiyor.com/urun/93899902

Bu 40 w ampul kaldırır. 8 tl imiş.

Bauhaustaki tabi daha sağlam ve 60 w kaldırır. Ben yukarıda verdiğimi uvb olanlar için kullanıyorum ama hiç yoktan iyidir. 40 w ampul alıp idare edilir.

Bauhaustaki yaklaşık 20-30 tl. Fiyatını unuttum ama kaliteli olduğu için pahalı.

Şimdilik gitti gidiyordakini alıp ısıtıcı lamba olarak kullansam daha sonra bauhaustan alınca bunu uvbye çevirsem olmaz mı?

Gitti gidiyordaki ile birlikte en fazla 40w kullanabilirsin. Bu uvblerde sorun olmasa da isitici olarak kullanimda elini kisitlayabiliyor alinacak lamba icin. Bauhaus da massive beyaz mandalli fiyati 32 TL ve 60 w kadar kaldiriyor.

Dedigin gibi simdilik gitti gidiyorda ki masa lambasini alip 40w sofy ampul ile kullanirsin. İlerde uvb temin ettigin zaman, bu masa lambasini uvb icin kullabirsin

Hayvan üşümesinde hiç yoktan iyidir.

mısra o 8 tl'lik olan uvb için kullanışlı zaten hem watt olarak hem de çanak çapı açısından her uvb ampule uyumlu.

Geri