Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum ne yapmaya çalışıyor?

Cvp: Kapluşum ne yapmaya çalışıyor?

Mandallı lambanın gelişi vs zaten zaman alacak. Bu sebeple hemen siparişi vermek gerek. Ampulü bulmak zor olmaz. Bauhaus varsa alınır.

baumaxx ve bauhausta var.

Eğer bauhausa nerde var diyorsan, İstanbul Avrupa yakasında benim sürekli gittiğim Bayrampaşa-esenler otogarın bulunduğu yerde carrefour karşısında bauhaus var. http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=851

anadolu yakasında da bauhaus vardı mısra hala var mı bilmiyorum. bayağı bir zaman önce gitmiştim. muhiti tam bilmiyorum.

İçerenköy carrefour yanında var.

Bu arada verdiğim linkte şubeleri mevcut bauhaus un

Tamam çok teşekkür ederim. Bu arada hayvanın boynundaki yara yine çıktı ve kolu Mosmor :(

bir resmini çekip koy. acaba tedavi eksik gelmiş olabilir mi diye düşünüyorum. kolundaki morluğa bir bakalım.

Birde bu internetten gelecek lamba kaliteli değil. Fiyatındanda anlaşılıyor. Bu lamba gelir gelmez evdeki 40 w üzeri olmayan ampullerden biri ile hemen fişe takıp dene. Çalışmazsa orada kargoya geri verirsin. Ben yedekli 3 adet kontrol etmeden aldım. Eve gelince biri bozuk çıktı. Yedek baştan kullanıldı yani :)

Kolda neden morluk olabilir. İğne mi yapılmıştı yada düşme, sıkışma gibi bir vaka mı oldu? Hayvanın durumunu hatırlamıyorum. Boynunda daha önce ne vardı? Ne teşhisi konulup nasıl bir tedavi uygulanmıştı?

Boynunda yara çıkmıştı. Bana göre memleket dönüşü arabada birbirlerinin üstüne çıkarken diğeri çizmiş olabilir. Bir de zaten baya pislemişlerdi mikrop kapmış demişti veteriner ve antibiyotikli bir iğne yapmıştı ön ayağından. 2 gün sonra kontrole gittiğimizde yaranın azalmaya başladığını gözlemledi doktor ki bende farkındaydım baya kapanmıştı sadece kahverengi yara kabuğu gibi bir şey vardı ama şimdi tam o yerde gene beyazlık olmuş. Ayağı da iğneden sonra felç gibi kaldı 2 hafta falan oldu kolu düzelmiyor. Hatta bir morluk var :(

mailto:/2vbu98l.jpg

mailto:/4qrij4.jpg

mailto:/34856gx.jpg

Bu da yeni yuvamızın son hali. Mango alamadım henüz.

mailto:/1zabu8.jpg

hiç iç açıcı gözükmüyor. tekrar veterinere gitmesi gerekiyor. eğer verirse bu sefer verilecek antibiyotik yeme damlatılacak şekilde olmalı. sakın iğne yaptırma. bunu emrenin dediği vildan hanıma götürmek daha iyi. senin gittiğin ilaç vermeliydi. bu boydaki hayvan için iğne olmamalıydı ki zaten yanlış ayaktan yapmış. bu işi acele yapmalısın. ayak kangrene çevirmesin. boyun kısmına ara ara baticon sür. o beyazlık harici başka bir renk yoksa sorun yok. yara kabuk bağlamış, o beyazlık suda kaldığı için oluşmuş. kuru alanda ısıtıcı lamba altında kaldığı müddet içinde iyice düzelir.

İstanbul da isen Vildan hanıma git derim. Bacakta kan oturması var bence. Cem in dediği gibi buda hemen kontrol edilsin. Morluk büyük. Boyunda tekrar gösterilmeli. Suyun tamamen steril olması gerekiyor. Hayvan mikrop kapmasın yaralar iltihabik duruma gelmesin.

Yalnız iğneden mi bilmiyorum ama kolu fena gözüküyor. Keza boyunda öyle. Önerildiği gibi acilen bir veterinere göstermelisin.

Ben bayağıdır gitmiyorum ama telefonla sorabilirsin. Bazen birden fazla kaplumbağa olsada tek hayvan ücreti alıyor. Genede danışmakta fayda var.
http://www.petospher.com/iletisim.html

Geri