Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşumu nasıl götürmeliyim ?

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar bu perşembe günü karamandan ankaraya gidicem ve 4 gün sonra geri karamana gelicem. daha sonra eşyalarım cok oldugu için hem eşyaları hep kaplusu ve akvaryumu goturemeyecegim için kapluşumu simdiden goturucem ankaraya 20 gun annem bakıcak mecburen. sorun şu ben kapluşumu ankaraya nasıl goturursem zarar gormez ve hasta olmaz ? persembe gunu aksam 7 de karamandan trenım kalkıcak. konyada da hızlı trene gecıp ankaraya gıdıcem. yani trenle yolculuk edicem. en fazla 4 saat surucek yolculuk. bi saklama kabı içindemi gotureyım içine su koyayımmı ? nasıl yapmam gerekıyor ?

Saklama kabina havlu koyarsiniz. Ustunu kapatirsinz. Fakat delikler acin :)

Cvp: kapluşumu nasıl götürmeliyim ?

Bu kadar yeterli olurmu ? hasta filan olmaz demi yolda :)

ayakkabı kutusu gibi bir kutuya ecemin dediği havlu koyup içine hayvanı koy. bir tane çay tabağı veya pastaneden o ayarda şeffaf kaplar olur onlardan iste. yanına da pet şişe su al ortam sıcaklığında ısınır. tabak veya kabı havlu ile kutunun köşesine sıkıştır ve su dökülmeyecek şekilde az bir su koy içtiğini gördükten sonra kabı çıkar ki suyu devirip kutuyu ıslatmasın bunu en kötü saatte 1 yap içmese dahi bir sonraki saat içecektir. veya ölüm kabı veya o ayarda bir kaba az bir su doldurup o kabı sığacağı bir kutuya koyarsan her ikiniz içinde rahat bir yolculuk olur. kutuya üst yanlardan delik açmayı unutma.

annene bakım konusunda detaylı bilgi verirsen iyi olur. yem düzenini bir kağıda yazarsın. su değişimi konusu önemli. kendine de dikkat etsin. iyi yolculuklar.

Saklama kabına havlu koyun. Yada temiz bir ayakkabı kutusuna hava alacak delikler açıp gene içine havlu koyun. Bunuda rüzgar almayacak büyük bir poşetle taşıyın. İmkan olursa yolculuk ortasında oda sıcaklığında bir suyu bir kaba döküp hayvanı 10 dk içine koyarak sususluğunu giderin. Sonra kurulayıp aynı yere koyun. Bence bu sürede sorun olmaz ama içiniz rahat etsin derseniz bunu ek olarak yapabilirsiniz.

giderken pencere açan olur belki. cereyana dikkat et.

Cem ben yazana kadar döktürmüş.

Ben yola giderken ayakkabı kutusunun içine havlu koydum yanlara sünger yapistirdim sarsilmadan etkilenmesinler diye sende. Öyle yapabilirsin :)

Benimkisini senin dedigin gibi biseye kosaydim sungerle kabugunu kasirdi :D

cem' Alıntı:
ayakkabı kutusu gibi bir kutuya ecemin dediği havlu koyup içine hayvanı koy. bir tane çay tabağı veya pastaneden o ayarda şeffaf kaplar olur onlardan iste. yanına da pet şişe su al ortam sıcaklığında ısınır. tabak veya kabı havlu ile kutunun köşesine sıkıştır ve su dökülmeyecek şekilde az bir su koy içtiğini gördükten sonra kabı çıkar ki suyu devirip kutuyu ıslatmasın bunu en kötü saatte 1 yap içmese dahi bir sonraki saat içecektir. veya ölüm kabı veya o ayarda bir kaba az bir su doldurup o kabı sığacağı bir kutuya koyarsan her ikiniz içinde rahat bir yolculuk olur. kutuya üst yanlardan delik açmayı unutma.

annene bakım konusunda detaylı bilgi verirsen iyi olur. yem düzenini bir kağıda yazarsın. su değişimi konusu önemli. kendine de dikkat etsin. iyi yolculuklar.

Yem düzenini zaten düşünmüştüm yazıcam bu akşam onuda, telefonda anlattım annemede gittigimdede tekrardan anlatıcam :) bütün sistemi kurucam anneme sadece ışığı acıp yemini vermek kalıcak. akvaryumumu gormusdunuz onceden 15-20 litre arası su alıyor. 5 gunde bir su ekliyorum. 20-30 gunde birde komple temızlıyorum. annemede 5 gunde bir su ekleticem 20 gun sonrada ben gelmiş olucam o yuzden degısım konusunda cok bi sıkıntı olmaz dıye düşünüyorum. tavfiyelerinizin için herkese teşekkür ediyorum. ölüm kabu var onu bi yaakkabı kutusuna koyup goturucem o zaman. kücük bi kabda alırım su içmesi için. goz kulak olurum trendede :) gider gitmezde akvaryumu tekrar kurarım kaplusumu koyarım rahat edecegi yere :) inşallah sorunsuz geçer bu yolculuk :)

Buharlaşma oda sıcaklığına göre değişir. Ne kadar zamanda ne kadar su ekleyeceğini rakamsal olarak vermeye gerek yok. En kolayı tahta kalemiyle suyu uygun seviyede doldurduktan sonra tam o noktadan akvaryumun dışından çizerek işaret koymak. Böylece anne kaç gün oldu ne kadar koyacaktım derdine düşmez. İşarete göre arada ekler.

şeffaf bantta yapıştırabilirsin izole bantlar gevşeyip düşer. yanına bir tane de havlu al ne olur ne olmaz.

doğru kalemle işaretlemek daha mantıklı :) havluda alıcam yanıma tekrar teşekkür ederim :)

Kendi taşınmanız bu kadar teferruatlı değildir :) şanslı ufaklık.

ben beyaz peynir kutusunun altına pamuk döşedim yanlarınada sonra kaplumbağayı koydum ayakları değecek şekilde su koydum kapağına da delikler açtım doğrumu??? birde dönüşte ne yapıyım nasıl götüreyim ^^ ^^

Pamuk yerine küçük bir havlu daha iyi olur. Pamuk gözüne değebilir eline koluna ağzına dolanabilir. Ama havluda bu sorun olmaz ve rahatça altına girer.
Taşınan kaba su koymayın üşür. Uzun yol değilse sorun olmaz. Uzun yol ise molada 10 dk başka kaba oda sıcaklığında su koyup içmesi sağlanabilir.

gamze hayvanı nereye ve gündüz mü gece mi götüreceksin, yol kaç saat sürecek ne ile gideceksin.? ayrıca hayvanı koyduğun kap en az 4 katı olsun ki rahat hareket edebilsin içinde emrenin söylediği gibi pamuk olmaz havlu olmalı. su içine koyma işi gündüz, sıcak hava, cereyana maruz kalmadığı ve rahatça bakabileceğin bir taşıtta su içebileceği büyük bir kapta yeterince olmalı.

kendi arabamızla gidicez 5 saat sürücek bilgiler için saolun çok yardımcı oldunuz :) :rolleyes:

gündüz götüreceğim :D (unutmuşum )

Çok uzun bir yol değil. 2,5 saat geçince yani tam ortada bir mola ile 10 dk uygun bir sulama işlemi yapılıp sorunsuz bir yolculuk geçirilebilir.
Ancak şu konu önemli, klima açık olmamalı.

şuan bende trene bindim yolum yaklasik 3.5 saat surucek. Benim arada su dolu kaba koyma gibi bi imkanim yok malesef :( bir sorun olmaz demi. Bir ayakkabi kutusuna havlu serdim suan onumde duruyor.

Geri