Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kara Kaplumbağa dışkı problemi

mysticaluser

Yeni Üye
Merhabalar efendim 4 yaşındaki kara kaplumbağam 1 haftaya yakındır dışkısını yapamıyor çok zorluyor birde birşey farkettim su içirdikten hemen sonra idrarını yapıyordu şimdi gözlemlediğimde idarınıda yapamıyor acaba anüs bölgesinde kuru dışkımı birikti kapandı baktım ama anlamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Merhabalar efendim 4 yaşındaki kara kaplumbağam 1 haftaya yakındır dışkısını yapamıyor çok zorluyor birde birşey farkettim su içirdikten hemen sonra idrarını yapıyordu şimdi gözlemlediğimde idarınıda yapamıyor acaba anüs bölgesinde kuru dışkımı birikti kapandı baktım ama anlamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Ne ile besliyorsunuz? Ne kadar yemek yiyor?

Bulunduğu ortam sıcaklığı nedir?

Kara hindiba, marul , salatalık günde kendim el ile bir defa oda sıcaklığı 20 25 derece

Kara hindiba, marul , salatalık günde kendim el ile bir defa oda sıcaklığı 20 25 derece
Oda soğuk. 25-30 derece aralığında olmalı.

Marulları ıslak şekilde kurulamadan verin. Su ihtiyacını karşıladığından emin olun.
Fazla yemek, katı yiyecekler, soğuk kabıza neden olur.

Hayvanı boğmadan ılık su ile banyo yaptırmak iyi gelebilir.

Teşekkürler efendim🙏 idrarını neden yapamıyordur ben anüs bölgede tıkanıllık var zannettim

Teşekkürler efendim🙏 idrarını neden yapamıyordur ben anüs bölgede tıkanıllık var zannettim
Hayvanda anormal bir belirti var mı? Kloak(boşaltım deliği) buraya biraz zeytin yağı sürebilirsiniz.
Zyetin yağını ağızdan da uygulamak iyi gelir. Yemeğini biraz yağlayın. Kloak bölgesine de nazikçe zeytinyağı sürün.

Kış dönemi kış uykusuna yatarlar. Metabolizmaları yavaşladığı için organlarda çalışmayı durağan hale getirir. Bağırsaklar çalışmadığı için kış uykusundan çıkan hayvanlarda kabızlık görülen durumdur.

Ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. Sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu silkelemeden verin.

Su ile yıkama değilde kalın bir bez parçasını kaloriferde ısıtın. Sonra hayvanın altına serip üzerine koyun. Bu sıcaklık hayvanı rahatlatır.

Geri