Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kara kaplumbağa kış uykusu

beyazyuz61

Yeni Üye
merhaba,

tospiğim 5 cm boyundadir havalar soğuduğu için sürekli uyuyor bir ısıtıcı aldım ve sizin önerileriniz sayesinde torfu alıp ısıtıcının üstüne koydum üşümesin diye.
sürekli uyuduğu içinde benim düşüncem kış uykusuna girdi bu süreçe arada bi uyandırıp yem yedirmem gerekiyor mu ? yoksa kendisi acıkınca uyanıp yer mi ?
cok az besleniyor

Uv'ye gerek yok. Yalnız içine girebileceği bir kulübe yapın. Bunu da büyük bir mukavva karton içine koyun. Hamster yuvası gibi. Kulübe tahta olur mukavva kutu olur. İçine çimen kurusu veya topak gazete parçaları koyun. Hayvan hareketli ise girer. Uyuyorsa siz koyun.

Bir arkadaşımızın kaplumbağası arada bir çıkıp birşeyler yiyip tekrar inine giriyordu. Kulübe önüne marul kıvırcık yaprağı koyun. 2 günde bir yenileyin. Fazla koymaya gerek yok. Çeyrek elma dilimi de konabilir.

Geri