Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kara kaplumbağam 1 aydır bende ve maruldan başka bişe yemiyor ne yapmalıyım?

Little turtle

Yeni Üye
1aydır bakıyorum kendisi çok küçük kış uykusuna yatamaz yani 1 yaşında bile değil cocopeat aldım saklanacak yer yaptım havuzu var girmiyor ama ben içine atıyorum sonra kendi çıkıyor çok hareketli değil uvb lambayı yeni aldım takıcam şimdi önceden soğuk bi odadaydı şimdi evin sıcak odasına koydum havuç rendeledim pelet yem aldım hem proteinli hem sebzeli kurumuş karides aldım yemiyor sadece marul yiyor bide bazen salatalık teraryumu çok güzel oldu istenilen şekilde ama çıkmak istiyor daha ne yapmam lazım şunu da ekliyim bi sağlık sorunu yokmuş veterinere götürdüm lütfen bilgili biri yardım etsin

1aydır bakıyorum kendisi çok küçük kış uykusuna yatamaz yani 1 yaşında bile değil cocopeat aldım saklanacak yer yaptım havuzu var girmiyor ama ben içine atıyorum sonra kendi çıkıyor çok hareketli değil uvb lambayı yeni aldım takıcam şimdi önceden soğuk bi odadaydı şimdi evin sıcak odasına koydum havuç rendeledim pelet yem aldım hem proteinli hem sebzeli kurumuş karides aldım yemiyor sadece marul yiyor bide bazen salatalık teraryumu çok güzel oldu istenilen şekilde ama çıkmak istiyor daha ne yapmam lazım şunu da ekliyim bi sağlık sorunu yokmuş veterinere götürdüm lütfen bilgili biri yardım etsin
Hayvanın ve yuvanın fotoğrafını atın. Isıtma lambası var mı?

Ekran görüntüsü 2025-01-02 161727.png

.ısıtması yok ama sıcak yerde

Ekli dosyalar

• 20241019_000012.pdf
    689.6 KB · Görüntüleme: 13
  • 20241013_162647.pdf
    1,007 KB · Görüntüleme: 6
  • 20241013_162212.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
  • 20241013_162909.pdf
    882.2 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20250102_161803_Trendyol.pdf
    241.7 KB · Görüntüleme: 6
Hava delikleri yetersiz kalabilir daha çok delik açın. Yazın o kapağı örtmeyin. Isıtma lambası olarak attığınız pahalı ve iyi değil. Metal çanaklı masa lambası ve 52watt halojen ampul alın. Uvb lambayı biraz daha büyüdükten sonra alabilirsiniz fakat fazla uvb ışını da zararlı. 5watt 5.0 cfl uvb iyi olur.

Hayvan marul yiyorsa marul ile beslemeye devam edin. Arada havuç vs verip yiyormu diye deneyebilirsiniz. Pelet yem ne marka yemin ismini yazın yada fotoğrafını atın. Görselleri pdf olarak yüklemeyin.

Marulları ıslak şekilde vermeniz daha iyi olur. Su ihtiyacını daha çok karşılar.

Hava delikleri yetersiz kalabilir daha çok delik açın. Yazın o kapağı örtmeyin. Isıtma lambası olarak attığınız pahalı ve iyi değil. Metal çanaklı masa lambası ve 52watt halojen ampul alın. Uvb lambayı biraz daha büyüdükten sonra alabilirsiniz fakat fazla uvb ışını da zararlı. 5watt 5.0 cfl uvb iyi olur.

Hayvan marul yiyorsa marul ile beslemeye devam edin. Arada havuç vs verip yiyormu diye deneyebilirsiniz. Pelet yem ne marka yemin ismini yazın yada fotoğrafını atın. Görselleri pdf olarak yüklemeyin.

Marulları ıslak şekilde vermeniz daha iyi olur. Su ihtiyacını daha çok karşılar.
Tropical Biorept Supreme Adult Kaplumbağa Yemi 250ml 90gr https://amzn.eu/d/binUudX

Kara kaplumbağası su kaplumbağası yemi yemez.

Hayvan ufak herbivor yemler sert geldiği için tercih etmiyor olabilir.

Sera vital ve jbl aguvert hariç diğer markalarda herbivor yem yazanlar kara kaplumbağası yemi. Bir de yenebilir çiçeklerden oluşan yem var o pahalıya kaçar.

Geri