Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kara kaplumbağam yemek yemiyor

beyazyuz61

Yeni Üye
Katılım
15 Eki 2024
Mesajlar
3
merhaba, 5 cm boyunda minik bir kara kaplumbağam var kendi imkanlarımla ona bir ev yaptım ama kullandığım ürünlerin doğru olduğunu pek düşünmüyorum. tospiğim çok fazla yemek yemiyor eve geldiğimde yemek yedirmek benim için zor oluyor. aldığım yemleri yemiyor marulla karışık zorla yediriyorum protein açısından kurutulmuş kurt aldım onlarıda yemiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilmiyorum ısıtıcı almam gerekiyor ama şu an ona uygun mu onuda bilmiyorum eğer destek sağlayabilirseniz çok sevinirim
 
Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar proteini bitkiden alır. Hayvansal ürün vermeyin. Yazın hava sıcak olduğunda su içerler. Serin ortamda su ihtiyacını bitkilerden sağlarlar.

Şu an kışa doğru gidiyoruz. Hayvan bunu farkediyor ve metabolizmasını yavaşlatmaya başlıyor. Mevsimsel geçiş iştahsızlık yapar.

Sebzelerin üstüne deep fix reptivit vitamin damla alıp 3 günde bir 1 damla damlatıp hayvana verin yesin.

Büyük kutu yada akvaryum gibi bir yerde bakıyorsanız sürüngen ısıtma pedi alabilirsiniz. Tabana serdikten sonra üstünü birşeyle örtün.

Bu hayvanlar tabiatları gereği utangaçlar. Yavru hayvanlarda Beslerken yanında durmayın. Her gün taze sebze verin. Marul ve kıvırcığın sarıya çalan körpe yaprakları daha lezzetli olur.
 
ısıtma pedi düşündüm ama kum olarak deniz kumu almıştım ısıtabilir mi sizce ? Ya da önerebileceğiniz bir kum - toprak var mı ?
 
Genelde torf tarzı toprak kullanılıyor. Kum kara kaplumbağaları için uygun değil.
 
Bu rulo halinde canlı çimen satılıyor. Bahçelere halı gibi seriyorlar. Futbol sahalarında kullanılan çimenlerden. Bundan serende var ama parça olarakta satılıyor mu bilmiyorum.

Yalnız sulanma icap ettiğinden kışın pek iyi olmaz. Soğuk verir. Yazın kullanabilirsiniz, fısfısla sularsınız. Hayvan çimeni de taze taze yer.
 
Geri
Üst