Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Karanlık yerlere gidiyor

Öğrenci

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar Konuyu Yanlış Yerde Açmıyorum dur Umarım Benim Bir tane Kaplumbağam Var Suda Besliyorum Benim Sorum Şu Kaplumbağamı Evde Bırakıyorum Geziyor Her Yeri ( Genellikle Karanlık Bölgeler ) Sonra suyunu Sıcacık dolduruyorum Ve Suyuna Koyuyorum Bazen Hiç Sesini Çıkarmadan Uyuyor Bazende Tırmalıyor Kendini Çıkarttı Çıkaracak Neden Çıkmak İstiyor Yemini de Veriyorum Çok Yem Vermek İstemiyorum Ölür Diye Lütfen yardımcı Olun

RE: Karanlık

Su kaplumbagasi ozel sebepler disinda su disina cikarilmamali toz ve mikrop kapip hasta olabilir. Hangi sartlarda besliyorsunuz ve kullandiginiz yem nedir ?

Anladığım kadarıyla kaplumbağayı uygun şartlarda beslemiyorsunuz . Öncelikle forumda kaplumbağa bakımı hakkında bilgi edinin ve kaplumbağa için uygun yaşam alanı oluşturun . Kaplumbağanızı dışarıya çıkarmayın .

Cvp: RE: Karanlık

pervin' Alıntı:
Su kaplumbagasi ozel sebepler disinda su disina cikarilmamali toz ve mikrop kapip hasta olabilir. Hangi sartlarda besliyorsunuz ve kullandiginiz yem nedir ?

Suyundan Çıkartmışken Suyunuda Değiştiriyorum Sonra Koyuyorum Yerine ama Öğrendiğim İyi Oldu Ben Hayvan Tırmanıyor Diyo Çıkmak İstiyor Sanıyordum Ve Çıkartıyordum Sanırım Kaplumbağa Beslemem İle İlgili Bilgi Edinmem Lazım Kaplumbağam Geldiğinde Küçücüktü Şimdi Büyüdü Baya Ve Hep Gezdire Gezdire Büyüttüm Kullandıgım Yem : mailto:/1672ihg.jpg

Kullandiginiz yem idealdir fakat ek ye. Alip cesitlilik yapmakta fayda var. Petshoplarda verillen plastik kapta bakmadiginizi var sayiyorum eger oyleyse en kisa surede bir akvaryum temin edip isitici, ic filtre ve uvb lamba edinmeniz lazim yoksa hayvancagiz hastalanabilir veya normalden yavas gelisirm saglikli olmaz.suyu haftada bir degistirmek gerekiyor ve isisi sapit 26-28 derece olmalidir.

pervin' Alıntı:
Kullandiginiz yem idealdir fakat ek ye. Alip cesitlilik yapmakta fayda var. Petshoplarda verillen plastik kapta bakmadiginizi var sayiyorum eger oyleyse en kisa surede bir akvaryum temin edip isitici, ic filtre ve uvb lamba edinmeniz lazim yoksa hayvancagiz hastalanabilir veya normalden yavas gelisirm saglikli olmaz.suyu haftada bir degistirmek gerekiyor ve isisi sapit 26-28 derece olmalidir.

Bu Bilgiler İçin Çok Teşekkür Ederim Eminim Daha Çok Öğrenmem Gereken bilgi Var Fakat Şuan Söylediklerinizi Yapmadan Diğerlerini Öğrenirsem Bir anlamı Kalacağını sanmıyorum Plastik Kap Maalesef Bugun bu Foruma Kayıt Oldum Ve Kötü Oldugunu Duydum bu Kapların Bu Yüzden en Kısa Zamanda Bir cam Akvaryum almayı Düşünüyorum Fakat Filtre Olayı Biraz Sıkıntı Kaç TL Ye alınır bu filtreler ?

Filtre 10-15 tk civari isitici da ayni sekilde.

Cvp: Karanlık

Lütfen ilk iş olarak link te yer alan konuyu okuyup en kısa sürede uygulayın.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Sanyu kalite bakımından son sıralarda olan bir yem, İmkan varsa daha kaliteli yem alıp Sanyu kullanmamak daha iyidir. Beslenme bölümünde yemlerle ilgili konuda incelenebilir.

Su kaplumbağaları için sıcaklık son derece önemli. Su sıcaklığı sabitlenmeli. Eğer sabit değilse su soğuksa ve yasam alanı küçükse yüzebileceğinden az su varsa hayvan çıkmak isteyecektir. Huzursuz olduğu için yapar bunu. Sadece su içerisinde kendini güvende hisseder dışarda olduğu zaman saklanabileceği yerler arar.

En kısa sürede bakım şartları iyileştirilmeli.

Sanyu yemi kaliteli saniyordum duzeltme icn tesekkurler. Yanlis bilgi vermis olmayalim.

sanyu yem konusunda kalite bazında en dipteki yemdir. bir an önce sera raffy P ve sera raffy I (gammarus)'al ve bunu kaldır at. bu yem resmen talaştır. kalite yemler: başta sera olmak üzere tetra iki çeşit yemi var reptomin ve gammarus.; jbl (6 cm kabuk boyu üstü hayvanlara göredir. ve kurutulmuş yem çeşitliliğinde tropical bu yemlerin dışında başka yem kullanma.

hayvanın dışarda dolaşmasının yanlış olduğunu arkadaşlar anlatmış.

hayvan tırmalanıyorsa bu yem isteme kaynaklı yaptığı harekettir. hayvanın dipte durması koyduğun suyun olduğundan sıcak veya soğuk olmasından kaynaklıdır. sıcak su eklemek yanlıştır. ısı değeri bilinmezse hayvan haşlanabilir veya üşütebilir. hayvanın dengesini korumasını zorlaştırır ve bünyesini zayıflatır. su değişiminde önceden pet şişe veya damacanaya alınan su iki gün kadar dinlendirilir. bu arada içindeki klor uçacağı gibi su oda ısısında olacaktır.

akvaryuma geçiş yapacağım demişsin. tek kaplumbağada ömürlük 100 lt su alan bir akvaryumdur. akvaryum eni en az 40 cm olmalı. ara geçişli bir akvaryumda ise 50 lt'lik bir akvaryum olur. hangisini düşünürsen ona göre ısıtıcı ve filtre önerisinde bulunuruz. bunun yanında akvaryum içi cam iç derecede alarak suyun net ısı değerini öğrenmelisin. su ısıtıcısı her zaman doğru dereceyi vermeyebilir. akvaryuma bir an önce geç. havalar kötü hayvan hastalanmasın hastalığa bağlı durumlar zor ve veterinere gitme dolayısıyla masraflıdır.

Kaplumbağam Tırmandıkça Moralim Bozuluyor Bana Geldiğinde Küçücüktü Şimdi Büyüttüm Baya Bu Kadarınada Şükür bu Şartlar Altında İyi Bile Beslediğimi Düşünüyorum Fakat Bundan Sonrasına Çok Dikkat etmeliyim Bu Ara Çok Tırmanmaya Başladı Genelde Uyur Sakin sakin etrafa Bakar Ama Şu 2 Gündür Durduramıyorum Yemde Veriyorum görmüyor Yemleri Elimle Gösteriyorum Öyle Görüyor Bazen Kokluyor Kafasını Geri Çekiyor yemiyor Akvaryumu Aldığımı Farz Edelim İçine Filtre , Su Isıtıcısı , Suyun Derecesini Gösteren Şeyden , Başka Neler koymalıyım ? Kaplumbağam Çok küçükte Değil Çok büyükte Değil Ne Kadarlık Akvaryum Alayım ? Kaç TL Tutar ? Ben Öğrenciyim Bu Yüzden Hemen Bugun gidip Alamıyorum Babam İlgileniyor genelde Birlikte gidip Halletmeyi Düşünüyorum Biran Önce Bu İşi

Fanusta bakıyorsan ordan çıkmak için tırmanıyor büyük ihtimal bir de su soğuksa ondandır tavsiyem bir an önce edinmeye çalışman çünkü havalar malum. Bir adet kapluşun varsa ömürlük 100 lt lik bir akvaryum olmalı kuru alanı da hesaba katmalısın tabi akvaryumu almak yerine yaptırmak daha hesaplı oluyor ama detaylı bilgiyi moderatörler verecektir onlara danışmadan birşey almamanı tavsiye ederim marka ve modeller fiyatlar hakkında yardımcı olurlar kapluşun kabuk boyu nedir iştahta kapanma yok değil mi?

Kapluştron' Alıntı:
Fanusta bakıyorsan ordan çıkmak için tırmanıyor büyük ihtimal bir de su soğuksa ondandır tavsiyem bir an önce edinmeye çalışman çünkü havalar malum. Bir adet kapluşun varsa ömürlük 100 lt lik bir akvaryum olmalı kuru alanı da hesaba katmalısın tabi akvaryumu almak yerine yaptırmak daha hesaplı oluyor ama detaylı bilgiyi moderatörler verecektir onlara danışmadan birşey almamanı tavsiye ederim marka ve modeller fiyatlar hakkında yardımcı olurlar kapluşun kabuk boyu nedir iştahta kapanma yok değil mi?

Plastik Fanus :59: İştahsızlığı Yok Az Önce Babam İle Görüştüm Akvaryumu Kendimizin Yapacağını Söyledi :t65y: Kendimiz Yapsak Bir Sıkıntı Olur mu ? Akvaryumun İçine Kum , Taş VB. Şeyler Koymalı mıyım ?

Kesinlikle akvaryum silikonu kullanılarak yapılabilir. Kum olarak silis kum tavsiye ediliyor, Mango kökü ihtiyaçları gereği koyman gerekecek Dekor olarak ipek bitki koyabilirsin tabi bunlar yavaş yavaş eklenebilecek şeyler.

Akvaryum, su ısıtıcış filtre, kuru alanve ısıtıcı lambası ...... Diye sıralanabilir.

Bunları Yazdım Bir Kenara En Kısa Zamanda Yapacağım , Üzülüyorum Kapluşuma Gerçekten Ama Ona En Büyük İşkenceyi yapıyor muşum meğer bu forum Sayesinde Öğrendim Böyle Bir Forumun Olması Gerçekten Çok Güzel Kurucuya ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM Ülkemizdeki Birçok Kişi Kaplumbağaları Bilinçsiz Şekilde Besliyor O Hayvanların Durumunu Anlamıyoruz Bu forum Sayesinde Her Türlü Bilgiyi Öğrenebiliriz :smile: , Ben Çok Bilgi Edindim Sayenizde , En Kısa Zamanda akvaryum İşini Halletmek İstiyorum :dontgetit:

Neslihan söylemiş zaten silikon konusu önemli. Akvaryum yapımı cam kalınlığı hakkında ayrı bir konuda yardım alınmalı sağlam ve ömürlük olması önemli birde malzemeler alınırken yine danışılırsa daha sağlıklı olur filtre ısıtıcı falan ve bir once yapılırsa hayvan hasta olmadan iyi olur

6 Ödüllü En Güzel Kaplumbaga Fotoğrafı Yarışmasındaki çekilen Fotoğraflardan Baktım Akvaryumlara Benim kapluşumun Neden Olmasın Dedim Kendi Kendime Valla :smile: Çok hoşuma gitti Fotoğraflardaki Akvaryum içindeki eşyalar felan En Kısa zamanda gerçekten Halletmem Gerekiyor

Hayvan daracık yerde hapis durumda ve ısı, temizlik gibi unsurlardan mahrum yaşıyor. Bu sebeple huzursuz ve çıkmak istiyor. En kısa zamanda sistemin kurulması gerekiyor. Zaten siz gerekeni yapacağınızı belirtmişsiniz. Ben biraz hızlı olmanız için tekrar değinmek istedim.

Kaplumbağa akvaryumunda hayvanların yapısı itibariyle en ve yükseklikte önemlidir. Bu sebeple ölçüleri belirlerkende danışmanızı öneririm. Akvaryum cam kalınlığıda önemli. Kuru alan gibi ek yükler cama baskı uygular. Sert kabukları ile çarpınca cama içeriden kuvvet uygular. Bu sebeple uygun kalınlıktan 1-2 mm daha kalın olmasını öneriyoruz. Yani normal balık akvaryumu gibi olmamalı.

Cvp: Karanlığa gidiyor

2 Gündür Her DK Tırmanıyor Demiştim suyunu Biraz Daha Fazla Doldurdum Maşallah Sıkıntısı yok Şimdi En Kısa Zamanda Akvaryum İşinide Ayarlayayım 1 - 2 mm Kalındıgından Fazla Olacak Camın Kalınlıgı Tamam Bunuda yAzıyorum :smile:

Cvp: Karanlık yerlere gidiyor

indirimlere denk gelirsen hazır akvaryumda 50-100 lt civarı bir akvaryum almak yapmaktan kolay ve hesaplıya gelecektir. hacmi belli olsun ona göre ekipman tavsiyesinde bulunuruz.

hayvanın çıkma gayreti güneş ışığı vurduğunda o tarafa doğru yönelme ve yem yemek için yaklaştığında sana ulaşma çabası da olabilir.

Geri