Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

karıdes hastası xD

tolga2434

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
30
arkadaslar kaplumbagam yem yemıyor ama karıdes atınca dırek yıyor bende cogunlukla karıdes verıyorum sızce bır zararı olurmu?

Türkçe mesaj yazın / furkan54ozan
 
sadece karides yiyor diğer yemleri yemiyorsa karidesi suya atıcağınızda diğer yemide karıştırarak veriniz.
Busefer yemi kabul edicektir.
 
fazla karıdes yemesının bır zararı olmaz değil mi?

Türkçe mesaj yazın / furkan54ozan
 
Tek yönlü beslenmeden dolayı sorunlar oluşabilir. Kabuk deformasyonları, piramitleşme vb aşırı protein ağırlıklı beslenmeye bağlı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle beslenme programını daha uygun bir şekle çevirmeniz gerek. Beslenme bölümündeki konulara göz atmanız size yardımcı olcaktır.
 
gercekdenmı yaa benımkılerı alırken banada kaarıdes verdıler ve sabah - aksam olmak uzere gunde ıkı defa verıyorum hemen yemıde degıstırmelıyım o zaman
 
Petshoplardan duyduğunuz her bilginin mutlaka önce forumdan doğruluğunu araştırıp sonra uygulayın. Beslenme bölümündeki bilgiler size yardımcı olacaktır alabileceğiniz ve vermeniz gereken yemlerin türleri konusunda.
 
Cihan'a katılıyorum sonuna kadar.. Petshoplar ticari amaçlıdır... Çoğu şeyi bilmez veya geçiştirir... Akvaryumda boğulur, küçük kapta bakılır, kolaydır vs gibi... Ve zorla da kabuk sertleştirici satmaya kalkar üstüne üstlük.. Bence de duyduğunuz şeylerin doğruluğunu araştırmakta yarar var... Ben size SERA RAFFY P öneriyorum ana yem olarak.. Karidesi yanında az miktarda verebilirsiiz.. Aşırı karides kabukta deformastyon ve kısa zamanda gerekenden fazla büyüme dolayısıyla da yanlış bakımdır bu büyüme bozukluğu yapar..
 
Karıdes ile yemi karıştır ver.Yoksa kabukta piramitleşme yapar.kabuk şekli kalıcı olarak bozulur.
 
Geri
Üst