Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kayıp kaplumbağamı buldum!!

onurberk96

Yeni Üye
Yaklasik 3 ay once evin bahcesinde kabinda guneslenirken kaybolan kaplumbagam bulundu!! Bugun okuldan dondugumde annem kaplumbaga buldugunu soyledi ben de kara kaplumbagasi mi diye sordum, hic beklemiyordum onun olacagini. Su kaplumbagasi dedi sonra gittim bi baktim ki o! Sok oldum inanamadin fotografiyla karsilastirdim gercekten o!! 3 ay ac susuz nasil yasayabilmis garibim, simdi suda kendisi ama kafasini hic cikarmiyor kabugundan. Ellerine dokununca tepki veriyor, yemek yedirmeye calistim ama yemedi. Boyu da en son biraktigim kadar hic buyumemis, bu arada ilk geldiginde biraz oksurup toprak kusmus. Ne yapmaliyim simdi bilgili birilerinden yardim bekliyorum kaplusum bi an once iyilessin :(

Cvp: Kayıp kaplumbağamı buldum!!

bulduğuna sevindim nerede bulundu ? tam zamanında bulmuş olmanızda büyük şans kar kışa girseydi ölüm kesindi. hayvan şoku atlatıp kendine gelsin yemeye başlar. öncelikle ağzına vitamin damla sürme ile başla. uzun süre geçtiği için hayvan yabanileşmiş. yeni almış gibi baştan başlayacaksın. suyu 28 derece kuruyu 33 derecede sabitle sabaha kadar açık kalsın.

hayvanın yanından mümkün olduğunca uzak dur. bu süre zarfında ot türevleri ile beslenmiş olmalı. yem ve yeşilliği suya atıp uzaklaş. yem için 10 dakika yeşillik için yarım saat bekledikten sonra sudan çıkar.

hayvanın bir resmini çekip buraya koy, bakalım durumu nedir ?

Bahçeniz ne durumda bilmiyorum ama yağmur suyu ve yeşillik yiyerek hayatta kalmış olması muhtemel. Ancak aşırı derecede kilo kaybetmiştir. Bir de hangi şehirdesiniz yine bilmiyorum ama bu srrin havalarda vücut direncinin düşmüş olması da kesin. Eğer akciğer enfeksiyonuna yakalanmadıysa sadece yaşadığı şok bike günlerce yem yememesine sebeptir.

Şimdilik sığ bir suda ısıtıcı ve aydınlatma lambası sürekli açık bir şekilde suyuna vitamin ekleyerek destekleyin ve en kısa zamanda sürüngenlerden anlayan bir veterine gidin. Gerekirse antibiyotik tedavisi başlangıç aşamasında bir enfeksiyonu rngelleyecektir.

Hayvan aylarca karada muhtemelen ot ve su ile büyük bir stres durumunda yaşaması mucize eğer hasta olmadıysa bir süre sonra yem yiyiip düzelmeye başlayacaktır.

Ancak mutlak suretle ilk başta sıcak, sığ bir suda yine sıcak kuru alanda karantida tutun ve kesinlikle veterinere götürün.

Geçmiş olsun.

Cem ile aynı anda yazmışız.

cem' Alıntı:
bulduğuna sevindim nerede bulundu ? tam zamanında bulmuş olmanızda büyük şans kar kışa girseydi ölüm kesindi. hayvan şoku atlatıp kendine gelsin yemeye başlar. öncelikle ağzına vitamin damla sürme ile başla. uzun süre geçtiği için hayvan yabanileşmiş. yeni almış gibi baştan başlayacaksın. suyu 28 derece kuruyu 33 derecede sabitle sabaha kadar açık kalsın.

hayvanın yanından mümkün olduğunca uzak dur. bu süre zarfında ot türevleri ile beslenmiş olmalı. yem ve yeşilliği suya atıp uzaklaş. yem için 10 dakika yeşillik için yarım saat bekledikten sonra sudan çıkar.

hayvanın bir resmini çekip buraya koy, bakalım durumu nedir ?

Bahcede alev agaclarinin dibinden cikti, ama bahcenin her yeri cim yani dediginiz gibi onlari yemis olabilir o zaman, ve gunluk surekli sulaniyor fiskiyelerle. Yem icin 10 dk ot icin 30 dk kismini anlamadim, ayrica yardiminiz icin tesekkur ederim

eminemre' Alıntı:
Bahçeniz ne durumda bilmiyorum ama yağmur suyu ve yeşillik yiyerek hayatta kalmış olması muhtemel. Ancak aşırı derecede kilo kaybetmiştir. Bir de hangi şehirdesiniz yine bilmiyorum ama bu srrin havalarda vücut direncinin düşmüş olması da kesin. Eğer akciğer enfeksiyonuna yakalanmadıysa sadece yaşadığı şok bike günlerce yem yememesine sebeptir.

Şimdilik sığ bir suda ısıtıcı ve aydınlatma lambası sürekli açık bir şekilde suyuna vitamin ekleyerek destekleyin ve en kısa zamanda sürüngenlerden anlayan bir veterine gidin. Gerekirse antibiyotik tedavisi başlangıç aşamasında bir enfeksiyonu rngelleyecektir.

Hayvan aylarca karada muhtemelen ot ve su ile büyük bir stres durumunda yaşaması mucize eğer hasta olmadıysa bir süre sonra yem yiyiip düzelmeye başlayacaktır.

Ancak mutlak suretle ilk başta sıcak, sığ bir suda yine sıcak kuru alanda karantida tutun ve kesinlikle veterinere götürün.

Geçmiş olsun.

Cem ile aynı anda yazmışız.

İstanbulda yasiyorum, cem beye verdigim cevapta yazdigim gjbi bahce sulaniyor gunluk muhtemelen onun sayesinde hayatta kaldi, su an akvaryumda kendisi, ani sicaklik degisiminden etkilenip hasta olmasin diye de once bi kapta su sicakligini yavas yavas arttirdiktan sonra aldim akvaryuma, akvaryumun suyu sicak. Umarim iyilesir ya, kafasini bi cikarsa rahatliycam ama daha kafasini cikarmadi :(

o dediklerim yemin bekleme süresi sonrasında yem dağılır. yeşillik bakteriler tarafından çürültülmeye başlar ve bu sebeple sudaki bakteri oranı artar.

Kesinlikle zorlamayın. Otrtamın güvende olduğunu anladığı anda hareketlenecektir. Istanbul soğuk günler geçirdi. Ama kendini toprağa gömerek sıcak tutmuş olabilir. Umarım en kısa sürede toparlar.

Yardimlariniz icin gercekten cok tesekkur ederim, umarim kaplusum en kisa zamanda toparlar, en ufak bi gelismede hemen burda paylasicam

Hatirliyorum bu kayıp vakasını cok sevindim :) umarim en kısa surede sagligina da kavusur.

Gözünüz aydın, çok sevindim. Hem hava şartlarından hem ne kadar nemde olsa susuzluktan dahada önemlisi karga, kedi gibi hayvanlardan sıyrılarak bu kadar süre hayatta kalması büyük şans. Tabiki bahçe fiskiyesi büyük etken olmuş. Isıyı yavaş yavaş artırmak çok iyi olmuş. Bir süre kendi haline bırakıp suya doyması beklenmeli. Zaten büyük bir şok yaşadı. Susuz kalınca kendini toparlaması zaman alır. İstanbul anadolu yakasında iyi bir veteriner var. Bir kontrol iyi olur.

Sabah kafasini cikarmistir umidiyle hemen akvaryumun yanina kostum ama bekledigim gibi olmadi kafasini hala cikarmamisti :( ve simdi korkuyorum tum gece sudan hic cikmamis ve az once gozu iltihaplandiysa iyilestirmek icin damla damlatmak uzere sudan cikardim ama ellerine dokundugumda hic tepki vermedi :( simdi kuru alanla suyun birlestigi yere koydum biraz, bir seyi yoktur dimi? :/

Ya cok korkuyorum bogulmamistir dimi :(

Suya sokarken kabarcik cikmasi ve dibe batmasiyla kendimi avutuyorum ama endiselenmiyorum da degil :(

Dursun biraz kuru alanda. Olmadı veterinere bir götürseniz.

katılıyorum kuru alana koy. eğer öldüyse sertleşmeye başlar ölmediyse ısıtıcı lambaya tepki verir. 31 derece üzerine çıkarma ısıyı eğer halsizse bu seferde hareket edemeyip pişmesin hayvan. tüm gece su üstüne çıkmaması da boğulma olasılığını düşündürüyor.

su derinliğinin az olması daha iyi olmaz mı?bence ayaklarını yere bastığında kafasını rahatça çıkarabilsin halsizse boğulmayı önlersin.Akvaryumun üzerini de kapalı tutmaya çalış mümkünse zaten hava değişiminden yeterine etkilenmiştir.Umarım yaşıyordur ve bir an önce iyileşir kaplumbağan

son durumu öğrenelim ona göre değerlendirelim. onur berk pek umutlu yazı yazmadı.

Az once elime aldim, hicbir sekilde tepki vermiyor oylece sudaydi biraktigim gibi :( ama aklim almiyo 3 ay disarida ne kosullarda yasamis bi kaplumbaganin kendine uygun kosullarda suda olmesini, oldugune inanmak istemiyorum ama su an suya biraktigimda kabarcik da cikarmiyor, ayrica hayvan bogulacaksa eger neden sudan cikmiyor ki? :( keske hic ortaya cikmasaydi simdi onu kendi ellerimle oldurmus gibi hissediyorum :(

senden kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. bu sebeple kendini suçlu hissetme demekki hayvan son demlerindeymiş. sıfırı tüketmiş. belkide yuttuğu toprak içerde tıkama yaptı. parazit bir şey iç organlara zarar vermiş olabilir. sebep çok.

Dun gece kuru alana koymustum sabah sudaydi! Kafasi hala icerde ama, off su belirsizlik durumu cok kotu ya napicagimi hic bilmiyorum

Suya kendi inmistir o zaman hareket var demekki, bu beni umitlendirdi. Dusunuyorumda hayvan 3 ay disarda ve sogukta kalmis belki hala kendini korumaya calisiyordur. Sadece gercekten yalniz oldugunda hareket ediyordur.

Insallah dusundugum gibidir ve saglik sorunu yoktur. Bende merak ediyorum

Sabirla beklemkten baska yapabilecek birsey yok.

Susuzluk oldukça etkilemiştir. Hareketsiz kalmışsa kaslarda ve eklem yerlerinde tutulmada olmuştur.
Hayvan bulunmuş, halen hayatta iken hemen veterinere götürmeli.

İstanbul da hangi yakadasınız?

hayvanda hala tepki varsa iyi başka kaplumbağan var mı o kaplumbağa da onu suya itebilir. hayvanı vete götürmek şart bunun yanında vitamin takviyeside yapman iyi olur. ağız çevresine damlat. eğer toprak yemişse bu demir eksikliğine bağlı olabilir. bu sebeple küçük çocukların yediğini duydum; köpeklerin yediğini gördüm. kas ve sinir sistemi bu süreçte zayıflamış olabilir.

ben kafa içerde kısmına dikkat etmemiştim. ölen hayvanda kaslar gevşer ve boyun dışarı sarkar. hayvanı bir anda önceden yaşamış olduğu ortamdan sıcak suya aldığında metabolizmik bir sersemleme de olmuş olabilir. hayvan kendini kış uykusu sürecine hazırlamışken bulmuş olabilirsiniz. biz hep hastalığa odaklandığımız için bunu kaçırdık. bu sebeple ısı değerinin dengeli artışı yerinde olurmuş gibi geliyor bana. suyu ısıtıcıya zarar vermeyecek şekilde azaltıp ortaya taş gibi bir şeyler konarak tutunması sağlanabilir.

Geri