Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kayıp kaplumbağamı buldum!!

Tutunmasi gibi bi durum yok hic kipirdamiyor, ellerini falan hareket ettiriyorum ama bi tepki vermiyor olu gibi duruyor, ama kafasi hala iceride yani o zaman olmus olamaz mi diyorsunuz? Bi kaplumbagam daha var ama o kuru alana hic cikmiyor, akvaryumum cok buyuk degil zaten kendim yaptirmistim ufak bi sey su da sig o yuzden arada kafasini disari cikariyo o kadar, yani onun indirmesi imkansiz gibi bi sey ama kendisi de hareket etmiyo keske bi sekilde izleme sansim olsaydi kamerayla falan. Su an suyla kuru alanin birlestigi yerde hafif suyla vucudunun cogu disarida kalicak sekilde koydum gene, kis uykusuna yatmis olma ihtimali nedir? Ya da onun belirtileri ona olan seyler midir? Ve kis uykusunda olan bi kaplumbaga sudan hic cikmadan yasayabilir mi?

Cvp: Kayıp kaplumbağamı buldum!!

kış uykusunda metabolizma durur. ama bu 15 derece ve altı ısıda olan durumdur. su sıcaklığı bunun üzerinde. hayvanın az da olsa bir tepki vermesi gerekirdi. ilk bulduğunuzda da bu şekilde miydi. bir kaç gün bekle. hayvanı eline aldığında bacaklar sarkmıyorsa bunu kış uykusuna yorabiliriz ancak yiyecek depolamış mı, şişman mı, zayıf mı. vücut bitap düşmüşse uyanamayabilirde.

İlk bulundugunda ben evde degildim, annemlere tepki vermemis olmus sanmislardi onlar da sonra ben dokundugumda tepki vermisti ama simdi hicbir sekilde tepki vermiyo, yani sisman degil ama zayif da sayilmaz ama kayboldugu boyutta ayni hiv buyumemis

Cvp: Kayıp kaplumbağamı buldum!!

eğer burnuna dokunduğunda tepki veriyor ise vitamin damlayı ağız çevresine sür. tepki yoksa zamana bırakacaksın artık.

Geri