Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Kediler sudan hiç hoşlanmaz suyun içindeyken kaplumbağa için bir tehlike olmaz ama kuru alana çıktığı zaman eğer kaplumbağa suya kaçmazsa merak edip dokunmaya çalışabilir.Virzone' Alıntı:Bumble Bee : Ya onuda denedim fakat sanırım biraz beceriksizliğimden dolayı yapamadım. :$
Ve Cem, tüyleri hakkında baya bi bilgi edinmiştim ve senin yazınıda okuyunca daha da bilgilendim teşekkürler.
Ayrıca bir sorum olacak, benim Yumağın bi sandığı var bazen ona çıkıyor ve akvaryumu izliyor pek bi sakıncası olur mu ileride ? Kaplumbağalara falan zarar verirse ?
Kedi ve muhabbet kuşunu aynı evde mi beslediniz?cem' Alıntı:kediler avcı hayvanlardır. o da o amaçla orada duruyor fırsat bulsa şu an için değil ama büyüdüğünde akvaryum kenarında basacağı yer bulursa teti sallayabilir. bizimkiler balıklar gibi kaçmaz tersine yaklaşırlar. benim komşumdan örnek vereyim onun balığı ve yetişkin kedisi vardı akvaryum kenarında çıkabileceği yer olduğu için basıp akvaryum içine tetisini sokup balıkları yakalamaya çalışırdı. bir gün içine düşmüş. o zamandan sonra yaklaşmamış. yani kenarlarında destek alacağı bir şey yoksa dışardan seyretmekle geçerir zamanı. yalnız hayvanları dışarı çıkarma durumu olursa ona dikkat et. hatta kediyi başka odaya kapat. kapattığına da emin ol. bazen bir köşeye gizlenip bu tip durumlar için soteye yatarlar. benim muhabbet kuşu ve kedimin olduğu zamanda kuşu kanatlarını açsın diye odanın kapısını kapayıp kafesten çıkarırdım. kediyi mutfakta sanıyordum. oysa dolabın arkasında kaloriferin üstüne yatmış gözlerini kuşa dikmiş bakıyordu. aldım attım dışarı.