Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kedi Sahiplenmek İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efe

Bordo Bereli
Kedi sahiplenmek istiyorum ama evde kaplumbağa da beslediğim için korkuyorum, kedi akvaryumun suyunu içmeye çalışır veya kaplumbağayı oyuncak sanıp yemeye falan çalışır diye korkuyorum.

Küçükken kedi zarar verir büyükken kaplumbağa kediye.

Kedinin akvaryum civarında çıkacağı birşey olmamalı ki akvaryuma uzanamasın.

Tırnaklar kesilecek.

İçecek olarak hareketli suyu içmeyi severler. Çelikten motorlu su sebili var ondan alın. N11'den almıştım Kanada dan geliyor. 15-20 gün sürüyor gelmesi. Akvaryum suyu ile ilgilenmez. Plastikleri dandik ve çabuk kirlenip bakteri üretiyor.

Evde kimse olmadığında salon kapısı kapalı dursun.

Aslında kaplumbağayı ayrı bir odaya koymak daha iyi olur. Kaplumbağa için değil ama kedinin dolaşacağı alana ihtiyacı var.

Kaplumbağalar fazla hareketli ortam sevmezler. Saat 21:00'de uyumalılar onun için sonrasında lambanın kapalı olması gerekir. Boş oda varsa oraya alın. Kapısı kapalı olsun.

Son düzenleme:
Bende 3 tane kedi var. Yaşlarından mıdır bilmiyorum ama ilgisizler. Bir kaç kez kaplumbağam kabından kaçtı düştü. Kedilerimden sadece biri merakla yanına yanaştı. Besleyeceğiniz kedinin karakteri de önemli bence. Bazı kediler felaket bir avcıyken bazıları başka türlerle yaşıyor. Bizimkiler 6-7-9 yaşındalar. Artık hayata merakları adam akıllı yok. Ya uyuyorlar ya yemek yiiyorlar çünkü:). Ama temkinli olmanızfa fayda var. Ne olur ne olmaz

Geri