Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kireç mi mantar mi

akita

Bronz 5 Üye
5 adet kaplumbagam var 3 tanesi 1 yila yakin bende diger ikisi daha yeni 1 yildir bende olanlarin bi suredir kabuklarinda beyazlama var ben kireç diye dusundum fakat mantardanda tirstim acikcaksi 7 8 cm den once uvb lambaya gerek yok denmisti fakat ikisi neredeyse 7 cm oldu istahsizlik yok durgunluk yok eskiden nasilsalar hala aynilar ilk ekledigim fotodaki bebegin ben aldigimda da kabugu duzensiz ve egriydi kendisinde omurilik egriligi var ama kabuklarda plakalasma fark ettim az once kabuklarini atamislar elimle almak zararli mi bilmiyorum zorlamadan tutunca gelenleri aldigimda alttaki kabuk genel olarak temizdi

Ekli dosyalar

• 1755216264866587971261842639033.jpg
    1755216264866587971261842639033.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 10
  • 17552163718421519683915301338706.jpg
    17552163718421519683915301338706.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 10
  • 17552163899417622853242903869550.jpg
    17552163899417622853242903869550.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 11
Mantar değil plaka altı kireç oluşumları var. Bunlar atıldığında temiz kabuk ortaya çıkar.

Acele etmeyin hayvanlar ufak plakaları zorlarsanız kanatabilirsiniz.

O hayvan gensel kusurlu. Yapı piramitleşme gösterebilir. Ama sağlığını tehdit edecek bir durum yok. Bolca yüzeceği alan olmalı bu kabuğun dengeli gelişiminde fayda sağlar.

Isıtma lambası var mı? Bu sadece ısınma değil, plaka atımında da gerekli.

Mantar değil plaka altı kireç oluşumları var. Bunlar atıldığında temiz kabuk ortaya çıkar.

Acele etmeyin hayvanlar ufak plakaları zorlarsanız kanatabilirsiniz.

O hayvan gensel kusurlu. Yapı piramitleşme gösterebilir. Ama sağlığını tehdit edecek bir durum yok. Bolca yüzeceği alan olmalı bu kabuğun dengeli gelişiminde fayda sağlar.

Isıtma lambası var mı? Bu sadece ısınma değil, plaka atımında da gerekli.
Isitma lambam mevcut Cem abi akvaryumda eksik yok 1 2 aya 200 300 litrelik bir tanka gecicem yuzme alanimiz artik kucuk kalmaya basladi ve evet kusurlu oldugunu alirken fark ettim kimse onu egri oldugu icin istemez diye aldim zorlamadan kalkmis olanlari cimbiz yardimiyla aldim direk geldiler iki tanesi neredeyse 7 cm oldu onlar icin artik sanirim uvb lambasina ihtiaycim var iki ayri kuru alanadan birine uvb digerinede isi lambasi takmak dogru olur mu yoksa tek bir kuru alanda iki lambayi mi kullanmaliyim birde bana guzel isime yaricak kaliteli uvb onerir misiniz piyasada dogru duzgun bir sey bulamadim acikcasi uvb adi altinda sacma sapan seyler satildigini duydum sizin oneriniz benim icin daha kiymetli olucakdir tesekkur ederim

Isitma lambam mevcut Cem abi akvaryumda eksik yok 1 2 aya 200 300 litrelik bir tanka gecicem yuzme alanimiz artik kucuk kalmaya basladi ve evet kusurlu oldugunu alirken fark ettim kimse onu egri oldugu icin istemez diye aldim zorlamadan kalkmis olanlari cimbiz yardimiyla aldim direk geldiler iki tanesi neredeyse 7 cm oldu onlar icin artik sanirim uvb lambasina ihtiaycim var iki ayri kuru alanadan birine uvb digerinede isi lambasi takmak dogru olur mu yoksa tek bir kuru alanda iki lambayi mi kullanmaliyim birde bana guzel isime yaricak kaliteli uvb onerir misiniz piyasada dogru duzgun bir sey bulamadim acikcasi uvb adi altinda sacma sapan seyler satildigini duydum sizin oneriniz benim icin daha kiymetli olucakdir tesekkur ederim
Piyasada şuan uvb yok.

Kışa doğru gelecek sınırlı sayıda. O zaman haber ederim. Şuan yok.

Bulabilirseniz bunlardan birisini alın.

Exo terra 5.0 13W
Reptizoo 2.0 26W
Jbl reptiljungle %0.5 T8

Exo terra 5.0 13W 30cm
Reptizoo 2.0 26W 23cm
Jbl reptiljungle %0.5 T8 50cm

Mesafeden konumlandırın.

Exo terra 25 watt olsun hayvan çok. Daha yukarıdan daha geniş alanı ışıtsın.

İkisi de aynı alanda olsun. Isıtma lambasının ısısını algılayarak çıkarlar. Uvb en çok çıktıkları saatte 2-4 saat arası yanacak. Eğer aynı anda yada yakın zamanlarda çıkma alışkanlığı olursa 2 saate düşürürsünüz.

Exo terra 25 watt olsun hayvan çok. Daha yukarıdan daha geniş alanı ışıtsın.

İkisi de aynı alanda olsun. Isıtma lambasının ısısını algılayarak çıkarlar. Uvb en çok çıktıkları saatte 2-4 saat arası yanacak. Eğer aynı anda yada yakın zamanlarda çıkma alışkanlığı olursa 2 saate düşürürsünüz.
Ampulü dandik. Patlıyor. 1 saatte.

Fiyati fazla. Iade almazlar ampulde.

Piyasada alinabilir uvb yok.

Geri