Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kireç

Betulsah

Altın 1 Üye
Kabuk üstü kireç nasıl geçer tuzla fırçaladım normal fırçaladım geçmedi zaten kabuğu kalın bakımsız çirkin duruyor önceden çeşme suyu kullanıyordum şimdi hazır su kullanıyorum eskiden kalma kireç var
1000021056.jpg

Maalesef ilk kabuklarını dökmedi o ilk kabuklarında kireç var
1000021061.jpg

Suda böyle gözüküyor
1000021062.jpg

Cevaplarınızı bekliyoruzzzz

plaka altı açılmaya bağlı matlaşma olabilir mi? Alt kabuğu full döküldü yanlarında ufak dökülme var üst kabuğunda gelişme yok doğru düzgün
Mayıs ayında devit tedavisine başlayacağım

Son zamanlarda aşırı kaşınıyor ve ışığın altında devamlı dinleniyor deri döktüğü için
devamlı elimin altına girip kaşınıyor kaşınması için kök alacak oldum böcekli diyenler olmuş vazgeçtim

1000021128.jpg

Bu yemler uygun mu?
Arkadaşımın iki tane çizgili dere kaplumbağası vardı onları barınağa verince yemleri bana göndermiş

deep vitamin bu zamana kadar hiç kullanmadım daha doğru ihtiyaç duymadım bunlar hakkında da bilgi verirseniz çok iyi olur

Onlar eski plakaların altına işlemiş kireç. Plaka atılınca gider. Hayvanda kireç sorunu yok o kadarı normal.

Son zamanlarda aşırı kaşınıyor ve ışığın altında devamlı dinleniyor deri döktüğü için
devamlı elimin altına girip kaşınıyor kaşınması için kök alacak oldum böcekli diyenler olmuş vazgeçtim
Kökte böcek olmaz ama
Ekli dosyayı görüntüle 11747
Bu yemler uygun mu?
Arkadaşımın iki tane çizgili dere kaplumbağası vardı onları barınağa verince yemleri bana göndermiş

deep vitamin bu zamana kadar hiç kullanmadım daha doğru ihtiyaç duymadım bunlar hakkında da bilgi verirseniz çok iyi olur
Jeli sakın kullanmayın,kabuktaki gözenekleri tıkıyıp kabuğun hava almasını engeller bu da kabukta mantar oluşmasına neden olur.Ve eyer sürdüğünüzde tam kurumadan suya borakırsanız kör olabilirler(jel suya yayılıp gözlerine temas ettiği için)

Kökte böcek olmaz ama işi sağlama almak isterseniz kaynatabilirsiniz,kaynayınca üzerinde canlı kalmaz.ama kök alacaksanız salınımı en az veya salınımı olmayan kök çeşitlerinden alın,salınımı fazla olanlar suyu sapsarı yapıyor.ve kökün altına girip sıkışabilecek şekilde olan kökleri almayın

Mango dediğimiz güneydoğu asya ve avustralyada su içinde yaşayan mangrow ağaçları. Haliyle pis suda yetişiyor. Böcek tutmuyor ama pislik ve parazit yumurtası taşıma durumu söz konusu onun için ilk olarak su altında fırçalıyoruz. Boşluk çatlakların içini iyice fırçaladıktan sonra büyük tencerede 30-45 dakika arası kaynatıyoruz. Biolojik oluşumlar ölüp özsuyunu salıyor.

Sonra tekrar su altında fırçalayıp sivri kenarları traşlayıp kıymıkları yoluyoruz. Son defa yıkayıp akvaryuma koyuyoruz. Başlarda bir miktar sarı özsu salabilir. Bir miktar su alıp temiz su ekleyerek inceltiyoruz. Bu amonyak patlamasını gölgeliyor.

Kabuk jelini çöpe atın. Vitamin damlanın tarihi yakın olanı kullanın diğeri buzdolabında dursun. RaffyP hariç diğerleri alt seviye yemler. Yerse haftada bir öğün verip bitirin.

Kökte böcek olmaz ama

Jeli sakın kullanmayın,kabuktaki gözenekleri tıkıyıp kabuğun hava almasını engeller bu da kabukta mantar oluşmasına neden olur.Ve eyer sürdüğünüzde tam kurumadan suya borakırsanız kör olabilirler(jel suya yayılıp gözlerine temas ettiği için)
Kökte böcek olmaz ama

Jelleri atıyorum o zaman

Ben bu zamana kadar hiç kök almadım yorumlara bakınca böcek var diyen olmuş huylandım : )

Mango dediğimiz güneydoğu asya ve avustralyada su içinde yaşayan mangrow ağaçları. Haliyle pis suda yetişiyor. Böcek tutmuyor ama pislik ve parazit yumurtası taşıma durumu söz konusu onun için ilk olarak su altında fırçalıyoruz. Boşluk çatlakların içini iyice fırçaladıktan sonra büyük tencerede 30-45 dakika arası kaynatıyoruz. Biolojik oluşumlar ölüp özsuyunu salıyor.

Sonra tekrar su altında fırçalayıp sivri kenarları traşlayıp kıymıkları yoluyoruz. Son defa yıkayıp akvaryuma koyuyoruz. Başlarda bir miktar sarı özsu salabilir. Bir miktar su alıp temiz su ekleyerek inceltiyoruz. Bu amonyak patlamasını gölgeliyor.

Kabuk jelini çöpe atın. Vitamin damlanın tarihi yakın olanı kullanın diğeri buzdolabında dursun. RaffyP hariç diğerleri alt seviye yemler. Yerse haftada bir öğün verip bitirin.
Köklere baktım da bilindik sitelerde yok

1000021131.jpg

Hepsini çöpe atasım var

Üstekiler benim kendi satın aldıklarım ve kaplumbağalarım hiç birini sevmiyor ikisi hariç gammarus ve reptoMin bunları çok seviyorlar

Yiyip geri çıkarıyorlar bayatlamış ve ya eski yemler değiller hepsi yeni taze neden böyle yapıyorlar anlamıyorum

Diğerlerini sevecekler mi merak ediyorum

Geri