Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanak dışında sahiplenme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan derya1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

derya1

Yeni Üye
Merhaba, Türkiye’deki su kaplumbağa sahiplenme ilanlarına baktığımda %98i falan kırmızı yanaklı ancak ben kırmızı yanaklı istemiyorum. Bakım verebileceğim başka cinsleri var mı bulabileceğim? Ya da nereden bulabilirim. Ve neden kara kaplumbağası ya da kırmızı yanaklı dışında bir su kaplumbağası bulmak bu kadar zor?
Teşekkür ederim..

Foruma hoşgeldiniz.

Çizgili dere kaplumbağası ile sarı benekli kaplumbağalar yerli tür ve koruma altında yine de piyasada tek tük olabiliyor.

Res harici yellow belly, Softshell ve cumberland türleri var. Cumberland'i uzun süredir görmüyorum. Softshell kaplumbağanın bakımı farklı. Sudan çıkmaz. Boy olarakta bayağı büyüyor. Size uygun olan yellow belly dir. Res'e emsal bakımı var. Alt türüdür. Daha uysaldır.

Geri