Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Şimdi bu yeşillik geçmedi bende iyice suyun birazını boşalttım fark ettimki sarımsı renk nitrat olmuş sanırım internettede suyun yarısını boşaltın üzerine su ekleyin her gün temizlenene kadar %10 su ilave edin diyordu ben birazını musluk suyuyla doldurdum geri kalanını doldurdum akşama ekleme yapacağım ama suyun renginde şuan bir değişme olmadı gibi camdaki yağlanmaları sildim silebildiğim kadarıyla kumdaki kirleri almayı denedim pompanın ucunu çıkarıp ama pekte başarılı olamadım özellikle filtre olan yerde çok birikmiş kürek gibi birşeyle alıp temizlemesem mümkün olmaz mı ? Benim soracağım soru kaç günde bir normalde su değişimi yapılmalıdır ne kadar yapılmalıdır acaba ? Yani filtre yeterliyse eğer suda bir sorun olmadıkça su değişimi yapılmamalı mıdır ?
 
Senin genel temizlik yapıp komple değişmen lazım suyu. O kısmi değişimler, tabanda kir olur ya da su yüzeyindeki kirler, bunları alırken su eksilmesi olur, bu vakit yaparız. Senin akvaryum bu noktayı aşmış.

Kumu mıncıklayıp karıştır pislik suya çıksın. Suyu öyle çek. Dip sifonunun ucunu su içinden çıkarmadan pompayı kovaya sarkıt. Bir miktar kum çekmede sorun yok. Kova dolunca pis suyu dök altta kalan kirli kumu temiz su ile çalkalar temizler tekrar akvaryuma dökersin.
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Teşekkür ederim peki komple dediğiniz ne kadar su varsa çıkartıp yerine içme suyu koymaktır değil mi ?

Birde normalde ne kadarda bir su değişimi yapılır kısmi olarak yoksa filtre yeterliyse hiç yapılması gerekmiyor mu ?
 
Genel temizlik komple su değişimi birlikte akvaryum içindeki dekor ekipman camlara varana kadar komple yıkanmasıdır.

Akvaryumda göze batan kir varsa kısmi değişim yaparsın. O oranda su eklersin. Onun harici su sarardığında değişim yapılır o vakitte dış filtrenin temizlenme zamanını gösterir. İşlevini yapamazsa su sararmaya başlar.
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Dış filtreyi peki ne kadarda bir temizlemek gerekiyor size hayvanların akvaryumun filtreyi söylesem hesaplayabilme şansınız var mı yoksa o da gözle görülmeli mi ?

Şimdi ne zaman baksam tabi arada bir kir oluyor ben pek anlayamıyorum o işlerden acaba test kiti alsam işe yarar mı her gün kullanılabilen birşey mi ?

Komple temizlik yaparken hayvanları tutabilmemiz için önerebileceğiniz bir çözüm var mı birkaç saatliğine başka akvaryumum malesef mevcut değil ?

Kaplumbağalar her yemi iştahla yiyor ama Raffy Vital marka yem var onu nedense hiç yemiyorlar sebebi ne olabilir ?
 
Dış filtre akvaryum büyüklüğü, hayvan büyüklüğü ve sayısına ve içindeki malzemeye göre 1 ila 6 ay arası bir zaman gider. Dış filtre temizlemesi suyun berraklığının gidip sararmaya başladığı noktada temizlenir. Artık içi kir dolmuş ve temizleme işlevini bitirmiştir. Malzemeler kirden tıkanmış yada ömrünü doldurmuştur.

Tabanda bulunan katı kirlerin filtre ile alakası yoktur. Filtrenin çekeceği noktada değilse orada birikme olur. Sirkülasyonu engelleyecek her noktada kir birikir bunları biz temizleriz. Filtrede su sararmasına bakıyoruz. Yalnız mango yada mopani kökü varsa ve yakın zamanda konmuşsa onların özsuyuda suyu sarartır. Bununla karıştırmamak lazım. Gereksiz yere filtreyi aç kapa yapmış oluruz.

Test kiti bence gereksiz ve pahalı bir ürün. Bir müddet sonra durumu tecrübe edip anlıyorsun.

Hayvanları kimyasal değmemiş bir leğene akvaryum suyu ile alabilirsin. Hayvanın kabuğunu geçecek kadar su olsun. Kafayı kaldırıp nefes alabilsin. Eğer üşümeyecek kadar büyükseler duşakabin yada küveti temizleyip içine koyabilirsin. Hiç yerlerinde durmazlar o ayrı. Takır takır gürültü yaparlar. Odada yere çarşaf birşey serip üzerine konabilir ama bunu önermiyorum. Temizlik zaman alıyor ve hayvanlar tuvaletini yaparsa birde onunla uğraşma var. Kokusu da cabası.

Vital tamamen bitkiseldir. Sürekli yemezler, kışın yada mevsimsel geçişlerde protein içeriklilere yönelim vardır. Yetişkinler yer, 10 cm üstü hayvanlara daha uygundur. Reptomin yada yeşillik yemeyen hayvanlar vitali hiç yemez. Bu özünde kara kaplumbağası yemidir ama geniş içerik ve ot türevli yem yeme gereksinimi için bunu alırız. Sindirim ve boşaltım sistemini rahatlatıp temizler. Haftada bir veririz.

Vitalden protein içerikli yemlerin içine birkaç tane at kokusunu alsın. O şekilde ver. Elden verebilirsen koku suya geçmez.
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Çok teşekkür ederim boylarını geçecek bir kaba su doldursam sıkıntı olmaz değil mi bayağı bir derin ve su musluk suyu bekletmeye aldım şimdi yarına kadar öyle olur mu ?

Büyükler ama yemiyorlar evet haftada bir deneyeyim
 
Akvaryumdaki sudan kaba doğrudan koyarsan adaptasyon sağlama derdi olmaz. İşlerini bitirdikten sonra. Daha doğrusu akvaryuma temiz suyu koyduktan sonra hemen ısıtıcıyı çalıştır. Zaman kazanırsın. Diğer işleri sonra yaparsın. Filtreyi malzemeleri yerleştirme gibi. Su ısınsın, 27 dereceye doğru hayvanları akvaryumdaki su ile bir durulayıp akvaryuma alırsın. Kapta bekledikleri süreçte su soğuyacaktır. Onun için direk 28 dereceyi beklemeden 26, 5-27 derece olduğunda koyarsın.

Boylarını birkaç cm geçecek kadar su koyabilirsin. Boyunlarını uzatıp nefes alırlar. Yada kabın kenarına tutunup. Maksat üşümesinler.

Not: Soğuk zamanlarda su ısınma süresini kısaltmak için sıcak su ilavesi yaparak suyu daha çabuk ısıtabilirsin. Su kaynar olmayacak ve hayvanlar akvaryumda yok iken. Suyu döktükten sonra suyu karıştır yayılsın. Bu şekilde suyu istenilen sıcaklığa getirir hayvanları öyle koyarsın. Suyu karıştırmazsan bir bölge sıcak bir bölge soğuk kalır. Bu da hayvanları akvaryuma koyduğunda adaptasyon zorluğu çekmelerine neden olur. Etkilenirler.
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Peki çok teşekkür ederim
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Cem bey dediğiniz gibi yaptım kumdaki pisliği dediğiniz gibi çektim temizledim ama su bitince daha alamadım kirleri şimdi biraz kalmış onları her gün su ekledikçe dışardan çekmeye çalışayım mı kalsa bir zararı olmaz mı ?

Dediğiniz gibi filtre çok kirliydi sorun ondan kaynaklı sanırım şuan çok iyi oldu su görüntüsü.Yalnız bugünde Raffy P verdim yemediler normalde bayılırdılar.Akvaryumdan çıkarıp geri koyduğum için yeni alışma süreci olabilir mi ?
 
Kiri ne kadar temizlesekte ufak kırıntılar kalır. Sirkülasyon iyi olduğunda ve kaplumbağalar gezinip havalandırdıkça bunlar filtre tarafından çekilir.

Ele alınmayı sevmiyorlar ona bağlı bir tedirginlik olabilir. Yanlarında durduğunda yine eline alacağın endişesi dahi su yüzeyine çıkmalarını engeller. Bir iki günü geçmez eski hallerine dönerler. Pis boğaz olmaları herşeyin önüne geçer.

Benim erkeklerden birisi diğerlerine saldırıyordu kızdım bağırıp burnuna fiske attım gururuna yediremedi gitti akvaryumdaki bitkileri ben bakarken parçaladı 3 gün küs kaldı. 4. gün dayanamadı yanaştı elimden yem yedi.
 
Cvp: Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için

Hayda kaplumbağaların var mıydı öyle davranışları malesef ben elden vermiyorum bu arada yavruyken kaptım mı acıtıyorlardı şimdi bir kaptırırsam giderim peki öyleyse bekleyeyim umarım hemen geçer bu durum bakalım
 
Hepsinde değil bazıları böyle cins çıkabiliyor. Diğer taraftan her ne kadar içgüdü ile hareket etselerde farklı karakter yapıları var. Hiçbirinin huyu bir diğerine benzemiyor.

Isırma ve buna bağlı hasar verme oranı büyüdükçe artar. Hayvanı tutarken ön ayakların arkasını geçmeyecek şekilde tutmalıyız. Yoksa boyunlarını uzatıp ısırırlar. Bunun yanında diğer tehlike arka tırnaklarıdır. Yetişkinlerde tırnaklar çivi kadar sert ve bacak kasları güçlü olduğu için el ayasının kalın derisini delebilecek güçtedir.

Sadece tutarken değil akvaryum tabanını temizlerkende dikkat etmek gerekiyor. Hayvanın hemen önünde el gezdirmek ısırmasına neden olabilir.

Bu tip yaralanmalar için eczaneden baticon alıp elde bulundururuz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst