Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası El Titretmesi Ne Anlama Geliyor?

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası El Titretmesi Ne Anlama Geliyor?​

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası , hem doğada hem de akvaryum ortamında çok yaygın olarak beslenen kaplumbağalardır. Öncelikle suda yaşarlar, ancak soğukkanlı oldukları için sıcaklıklarını ayarlamak için güneşlenmek için kuru alana çıkarlar . Çamur deliklerinden göletlere, akarsulara, göllere ve büyük nehirlere kadar çok çeşitli habitatlarda yaşarlar. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası, evcil hayvanlar kadar popüler oldukları için dünya çapında yaygın olmasına rağmen, güney Amerika Birleşik Devletleri'ne özgüdür.

Bu kaplumbağanın dünya çapında en yüksek üreme hacmine sahip olduğu düşünülüyor ve genellikle insanlara yavru olarak satılıyor.

Su Kaplumbağası El Titretmesi


Çiftleşme İşaretleri​

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası bazen sergilediği el titretme hareketleri çoğunlukla bir kur yapma ritüeli veya "çiftleşme dansı" dır. Bu davranışı sergileyenler çoğunlukla erkeklerdir, ancak sadece bu değil, bu nedenle davranışı erkekleri ve dişileri ayırt etmek için kullanamazsınız . Bazı erkek kaplumbağalar dişileri çiftleşmeleri için kandırmaya çalıştıklarında, onlara su altında yaklaşırlar ve sonra ön pençelerini dişi kaplumbağanın başının etrafında sallayacak veya titreştirecektir. Dişi kaplumbağa bunu gördüğünde ve davete uygun olduğunda, su tabanına iner. Bu noktada çift çiftleşmeye ve döllenmeye hazırdır. Bununla birlikte, bir dişi tüm dalgalanmalardan etkilenirse, agresif tepki verebilir. Çiftleşme yaklaşık 10 ila 15 dakika sürer, ancak kaplumbağalar önceden çırpınarak ve kur yaparak 45 dakika daha geçirebilirler.

Bazen genç su kaplumbağası, çiftleşmeye hazır olmasalar bile, kur yapma davranışı için el titretecektir. Olgunlaşmadan önce kaplumbağa başarılı bir şekilde üreyemez, ancak el titretme pratiği yapabilir, böylece zamanı geldiğinde hazır olur.

Bazı kaplumbağalar çırpınmak yerine, ellerini titreterek dişinin yüzünü hafifçe vurmak için kullanarak daha nazik bir yaklaşım gerçekleştirebilir. Özellikle uzun (ve dişilerden fark edilir derecede daha uzun) olan erkek tırnakları, bu özel okşamaya özellikle uygundur.

Hakimiyet Kurmak​

Bu kur yapma ritüelini gerçekleştirmek, çiftleşmenin gerçekleşeceği anlamına gelmez ve bazen daha çok bir egemenlik veya bölgesel davranış göstergesi olduğu düşünülür . Erkek kaplumbağalar bazen daha yüksek sosyal statülerini ifade etmek için ön pençelerini diğer erkeklerin önünde çırpırlar. Bu genellikle, kaplumbağaların dişleri olmadığı için ağazıyla birbirlerini ısırabilecekleri fiziksel bir savaşın geleceğinin bir göstergesidir.

Su Kaplumbağası El Titretmesi


İlginizi çekebilir: Su Kaplumbağası Akvaryumunda Su Neden Yeşile Dönüyor?

Kaynak: Lianne McLeod
Çeviri: Ahmet Karakurt
 
Geri
Üst