Cvp: Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Kaç Yıl Yaşar
bu hayvanalrın kesinlikle Türkiyede yaşam alanları yoktur bunlar tamamen tropikal iklim hayvanıdır...
bende bir tane kötü şartlardan kuratdığım bir kaplumbağa var bende doğaya bırakırım diye almıştım ama küçük bir araştırmayla öyle olmadığını anladım ve selam verdim borçlu çıktım misali ona yaşaması gereken tüm şartları sağladım...
150 lt lik bir akvaryum aldım şu an içinde çok mutlu ve oldukça toparlandı bir kaç gün olmasına rağmen...
uygun bir yer bulabilirsin şartlarına uygun en iyi şartları sunmaya çalış bence bende uygun yerim yok diye düşünüyordum ama mecbur kalınca en iyi yeri buldum onlar bize muhtaçlar doğada yer edinemezler istedikleri kadar yırtıcı olsunlar en küçük dengesizlik de yok olup giderler...
selin83' Alıntı:bilgi için teşekkür ederim..bakım hakkında çok şey okudum çoğunu uyguluyorum da ama doğa fikrini düşünme sebebim o kadar büyük akvaryum koyacak yerim olmaması..
diğer ekipmanları sağladım hatta arasıra evin içinde de dolaştırıp bazen güneşe de çıkartıyorum gelişimleri iyi hatta fazla bile büyüdüklerini şişman olduklarını düşünüyorum (sanırım fazla besledim)..boyları 15 cm civarında..aslında sağlıklı ve iyi geliştiklerini düşündüğüm için doğaya uyum sağlayabileceklerini düşünmüştüm ama ölür diyosanız bırakmam tabi kıyamam sonuçta..
Başka forumlarda da insanlar ''siz onları yurt dışından mı geldiğini sanıyosunuz bu ne cahillik Türkiye de yaşadıkları birsürü ortam var ordan alıp petshoplara satıyorlar..götürün özgürlüklerini yaşasınlar..'' vs şeklinde konuşuyorlar
kim doğru söylüyor çok kafam karışık bu konuda..
bu hayvanalrın kesinlikle Türkiyede yaşam alanları yoktur bunlar tamamen tropikal iklim hayvanıdır...
bende bir tane kötü şartlardan kuratdığım bir kaplumbağa var bende doğaya bırakırım diye almıştım ama küçük bir araştırmayla öyle olmadığını anladım ve selam verdim borçlu çıktım misali ona yaşaması gereken tüm şartları sağladım...
150 lt lik bir akvaryum aldım şu an içinde çok mutlu ve oldukça toparlandı bir kaç gün olmasına rağmen...
uygun bir yer bulabilirsin şartlarına uygun en iyi şartları sunmaya çalış bence bende uygun yerim yok diye düşünüyordum ama mecbur kalınca en iyi yeri buldum onlar bize muhtaçlar doğada yer edinemezler istedikleri kadar yırtıcı olsunlar en küçük dengesizlik de yok olup giderler...