Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Klor Tabletleri

Ege&Cappy

Bronz 5 Üye
Katılım
4 May 2021
Mesajlar
39
Selam. Ben kaplumbağam için bir koi balığı havuzu ayarladım ama biraz büyük temizlemek zor olacağından aklıma klor tabletleri geldi. Bunlar kaplumbağam için zararlı olurmu ?
 
Klor yüksek düzeyde zararlıdır, zehirler. Hatta bazı şehirlerde şebeke sularında klor oranını yüksek tuttukları için gözlerini yakar, kan çanağına döner.

Akvaryumda metilen mavisi kullanıyoruz ama balıklarda kullanıldığı oranda değil.

Akvaryumda malzemeli dış filtre varsa kullanmıyoruz. Bu biolojik oluşumları yoketmekle birlikte nitrifikasyon yani döngü yapan bakterileri de öldürüyor.

Dış filtre sistemler su kalitesini uzatır. Sadece kirleri almak için kısmi su değişimleri suyun tazeliğini korur. Hayvan tek akvaryum yeterince büyük ve dış filtre varsa 6 aya kadar genel temizlik yapılmayabilir.

Ben dış filtre pahalı olduğu için ömürlük akvaryumda öneriyorum. Ara geçişli akvaryumlar hayvana paralel olarak sürekli büyütülmek zorundadır. Alınacak dış filtre çöp olur.

Akvaryumun ölçüsü nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
 
Kaplumbağamın ölçüsünü bilmiyorum ama akvaryumda değil koi balığı havuzunda bakıcağım. Ayrıca bahsettiğiniz metilen mavisi klorla aynı işlevi görürmü ? görürse daha fazla bilgi verebilir misiniz.
 
İşlevleri aynı. Metilen mavisi aynı zamanda amonyak zehirlenmesine karşı da etkili. Yine de suyun sarardığı noktada genel temizlik gerekiyor.

Metilen mavisinde Contra-ichthyo, deep fix dezofix veya deep fix dezopur'dan biri olur.

Koi balığı havuzunun derinliği yok ise işe yaramaz. Boyca uzunluk bol yüzüp sağlıklı gelişimini sağlarken, derinlik akciğerlerini geliştirip nefes tutma kapasitesini artırır.

Su ısıtma kuru alan ısıtma lambası da lazım. Hayvan softshell değil değil mi? Bunlar diğer türler için gerekli donanım.
 
kuru alan yapıcacağız ve ayrıca derinliği var. Peki ben metilen mavisinden kaç damla ne zaman dökmem gerekli
 
Eğer suyun litresini söylerseniz yardımcı olabiliriz.

Metilen mavisi fiziksel pislikleri temizleyemez. Klor tableti de fiziksel pislikleri temizleyemez.

Bir filtreleme sistemi gerekiyor.
 
Geri
Üst