Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Korkuyor

TürkSasuke

Altın 1 Üye
Katılım
29 May 2024
Mesajlar
310
Kaplumbağam benden korkuyor elimle besleyebiliyorum, elime alabiliyorum kızmıyor ama yanına geldiğimde güneşleniyorsa eğer suya atlıyor hava alıyorsa başını suyun içine çekiyor nasıl kendimi sevdirebilirim yavru olduğu için olabilir bilmiyorum 5 aylık daha
 
Kaplumbağalar içgüdüsel olarak hareket eder. Soğukkanlı canlılar. Tehdit algıladığında suya kaçarlar büyüdükçe bu bilinçle hareket ederler o konuda yapacak birşey yok.

Kuru alanda görürseniz uzak durun. Odaya girmek gerekiyor ise o tarafa bakmadan yavaş hareket edin. Hayvan kamufle olduğunu sanıp kuru alanda durmaya devam edebilir.

Hayvana gereksiz dokunmamak kaydıyla yem verirken kutuyu sallayıp gürültü yapın ses ve harekete odaklansın yakın durur. Ama kuru alana temkinli davranarak çıkacaktır. Yada odada kimse olmayana kadar suda kalacaktır.
 
Büyüdükçe özgüveni yerine gelir mi yoksa her kaplumbağa ayrı mı tepki verir
 
Gelir, hatta elinize almaya çalıştığınızda savunmaya geçip ısıracaktır. Yetişkinleri bu sebeple ön ayak arkasından kabuk yanlarından tutarız.
 
Aynı odada kalıyoruz kaplumbağayla arkamda duruyor kendisi arkama döndüğüm anda bana bakıyor ve direkt suya atlıyor😃 büyüyünce geçer diye düşünüyorum. Yani en azından bu kadar olmaz
 
merhaba cem bey size mesaj atmak istedim ama sanırım forumdan direkt size mesaj atamıyorum. sahiplendirmeyle ilgili konuşmak istediğim özel bir konu var size nasıl ulaşabilriim?
 
Ani hareket etmeyin. Hayvan yetişkinlik dönemindeyken bazen sıcaktan mayışırsa onun keyfiyle alandan inmek istemeyebilir. Hatta yem yemeye bile üşenip inmezler.
 
Geri
Üst