Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kötü Koku

Azman

Elmas 4 Üye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
454
Az önce ufaklığı sevim diye elime aldım ama 2 dakika dayanamadım resmen çürük et gibi kokuyor leş gibi 1 aydan fazla oldu kuru alana çıkmadı ondan olabilir mi ?

Saklama kabından yaptım kuru alanı geçici olarak ama çıkmıyor turtle bank'a alıştı aldığımdan beri, ocakta yeni kuru alanı gelecek. Bir kaba lamba yakıp hergün bir süre icinde dinlendirsem faydası olurmu acaba?
 
Uzerinde bir tortu birikimi olabilir mi?Bir de diskisi da ayni sekilde kokuyor mu?(Benim Trabzon'a gidende, o dedigim sorun vardi)
 
Kaplumbağalar temiz de olsa sürekli su içinde gezdikleri için koku olur.

Yalnız kabukta kir, alg veya mantar var ise bu koku derecesi artar.

Diş fırçası ile kabuğunu yavaşça ve fazla bastırmadan fırçala.

Lamba altında tutman iyi olur. 15-20 dakikayı geçmesin ama. Günde bir veya iki kez yapabilirsin.

Yaptığın kuru alanın ağzına plaka şeklinde birşey koy mukavva vs. İki tarafından mandalla sabitle dursun orada. Belki alanı benimsemesine de yardımcı olur.
 
Cvp: Kötü Koku

mailto:/ZMWd7o.jpg

Tesekkürler berrak hanim, cem bey. Hayvan cok temiz surekli suda diye sanirim dediginiz gibi, söyle bise dusundum gecici olarak...
 
Biraz daha geniş bir kapta durması iyi olur. Çok bunalırsa kenara çekilsin, manevra yapabilsin. Mesafeyi de iyi ayarla fazla ısı gelmemeli.
 
Cvp: Kötü Koku

böle durumlar için küçük saklama kutusu kullanıyorum ben 25-30 litrelik bişi, evin etrafında züccaciyeden yada plastikçiden kolaylıkla bulursun kullanmadığım zaman da ekipmanlarını karbonu elyafını filan koyuyorum derli toplu duruyor
 
Cvp: Kötü Koku

Kerem hocam bende de var saklama kutusu ufak ama hayvan asiri hiperaktif yerinde durmuyor catlayana kadar cikmaya calisiyor, ufak kaba aldimki isidan yararlansin, ama biraz daha buyugune alacam dediginiz gibi.
 
Cvp: Kötü Koku

ha asla alışmıyor o kaba hep çıkmak isteyecek kabın içi sıcak olduğu müddetçe sorun olmaz, arada devit sürüp kabuk atmasına yardımcı olmak içinde bunu yapacaksın ve kaplum hep kaçmaya çalışcak :)
 
Evet devit işi de bu şekilde olacak. Kabuğun durumu iyi plaka birikimi olmadığı için devit sürmeye gerek yok ama elde devit var ise nasıl olsa hayvan 15-20 dakika kuruda duracak, haftada bir ya da iki defa sürersin. Rengi canlı olur. Yok ise devit almana gerek yok. Durum iyi.
 
Cvp: Kötü Koku

Koku olayı tamamen geçti, sudan çıkardığım anda dahi kokluyorum mis gibi olmuş hayvan. Tamamen kuru alana çıkmamasından kaynaklıymış.

Bide yerinde dursa;
[img=500x650]mailto:/l371oB.jpg[/img]
Kaçmaya çalışmaktan burnumu zedelendi bilmiyorum siyahlaştı...
 
Kuru alana çıksa dahi eski plakaların açılması ile araya giren su, kum, pislik yine koku yapacaktır. Kuru alana çıktığı halde yine koku oluşursa sebebi budur. O plakalar tamamen atılınca yine koku gider. Tabi gider desemde yine hafif bir koku olacaktır. Sonuçta içtiği suya idrar dışkı yapıyor.

Kuru alandan özellikle panikleme inişlerinde karşı cam mesafesi kısa ise cama kafa atarlar. Bu tip morluk kızarıklıklar olur. Aynı yerden darbe yemezse 1 hafta 10 güne düzelir. Bundan daha önemli mesele büyüyüp kabukları kalınlaştığında kabuğu vurup camı çatlatma riski olması. Ömürlükte kalın cam yaptırmamızın sebeplerinden biri bu.
 
Cvp: Kötü Koku

mailto:/ErYA7n.jpg

Değerli üstadim, yukarıdaki ürünü aldım daha önce hiç kullanmadım, hayvan 1 yaşına yakın 10cm civarı belki daha büyük uzun zamandır ölçmedim, nasıl uygulayabilirim?


5.5 liraya aldım eczaneden
 
Hayvanın 10 cm kabuk boyundan uzun olduğundan emin isen ve uvb ampul yok ise haftada bir bir stick yeme iki damla damlatıp elden ilk yem olarak ver. Raffy P bej yem uygundur.

Kabuk için ise şu an kullanmana gerek yok. Plakalarda aşırı katmanlaşma olursa veya yer yer açılmalar olursa bunların çıkmasını hızlandırmak için önce kabuğu havlu peçete ile silip kuruladıktan sonra kabuğa 1-2 damla damlatıp yayarak yediriyoruz. Kuru kaba alıp kış ayı ise üşümemesi için üstüne lamba konumlandırıp 10-15 dakika bekletiyoruz sonra kalanı havlu peçete ile silip akvaryuma alıyoruz.

Devit plakaları yumuşatıyor, lamba ısıtıp gerdiriyor, kök ile kaşınıp atıyorlar.

Yetişkin hayvanlarda lamba konumlandırması kuru alandaki ile aynı mesafede yavru hayvanların kabuğu ince olduğu için 2-3 cm daha yukarı çekerek konumlandırıyoruz.
 
Cvp: Kötü Koku

Çok teşekkürler üstadım.
 
Bu arada oral uygulama 3 ayı geçmeyecek. Fazlası karaciğer ve yağ dokuda birikir. Son kullanma tarihi bitse bile bir kenarda dursun kabukta kullanılmaya devam edilir.
 
Üstat bu deviti hayvanın kabuğunda kurumaya bıraksak sakıncası olur mu? İlla max 15 dakika sonra silmek mi gerek?
 
Fazla bekletmek hayvana işkence olur. Soğuksa üşür. Lamba olsa yada yazın sıcaklıkta bunalır, su kaybeder.
 
Cvp: Kötü Koku

Turtle Bank uzerinde saatlerce keyifle duran bir hayvandi simdi kuru alani yok gecici olarak manuel guneslendiriyorum lamba altinda o maksatla sordum.

mailto:/9L2RNr.jpg

Su hale gelene kadar saatlerce dururdu o yuzden 15 dakika az diye dusunmustum.
 
Geri
Üst