Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

küçük semender yem yememe sorunu (Lissotriton vulgaris)

veneficus

Bronz 2 Üye
aşağıda ilk geldiklerinde geçici olarak yaptığım bi kab var ve buradaiken dişi olan kuru yem yiyiyordu ama erkek olan yemiyordu o yüzden su piresi aldım erkek olan sadece su piresi yiyiyor ama su piresi bitti ve su pireleri aşırı küçük olduğu için doymuyordu boyutları 3-4 cm ve boyutlarına göre canlı yem tubifex ve kan kurdu var ama bu mevisimde bu canlı yemleri bulmak imkansız kuru yemi herhangi bir çubukla oynatınca canlı zannedip yiyiordu dişi olan ama yeni yaptığım paludarium da artık yemiyor erkek olan da yemiyor ikiside yaklaşık bir haftadır birşey yemedi acilen canlı yem bulmam lazım ama 3-4 cm olan bir semendere göre canlı yem bulmak bu mevsimde inkansız size sorum bu canlılara göre küçük canlı yem var mı ? aklıma çürük meyvelerin içinde oluşan küçük kurtlar geldi onları yeme ihtimalleri çok yüksek ama bunun için bir elmayı ortadan kesip balkona koyacağım umarım hızlı kurtlanır sizin kullandığınız küçük canlı yemler var mı bu boyuttaki canlılar için ?
IMG_20250104_191602.jpg
IMG_20250104_191559.jpg

Zamanında antalyada bir firma canlı yem satıyordu ama hala duruyor mu bilmiyorum.

Tubifex'in ufak küp şeker şeklinde kurutulmuş hali satılıyordu onu da şu an getiriyorlar mı bilmiyorum.

Tropical axolotl yem bu hayvanların da yemi. Ama stick yem yemiyor dediniz.

Petshoplarda canlı dere kurdu satanlar var. Bunu japon balıkları için alırdım.

Bir de karaciğer deneyin. Az birşey alıp ağızlarına sığacak ölçüde kesin. Elekte koyu kanını atacak kadar yıkayıp verin. Kokusunu alınca yeme isteği doğabilir.

Bu havada böcek olmaz elma kurtlanmaz.

Geri