Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kulak kısmında

ethemesra

Yeni Üye
Merhaba öncelikle nasılsınız sayfanızı yeni takip etmeye başladım bilgiler adına şimdiden teşekkür ederim. Kızima kaplumbağa aldık yeni sayılır sizin deyiminizle ölüm kabinda öyle sattılar bilgim yoktu ilk yemek yemedi simdi alıştı yiyor suyunu temizliyoruz 2gunde fakat kızım hasta ve hastane süreci diğer kızımda 4gun temizlemiş kulak kısmı tek taraflı minik şişlik var burdan okudum kulak enfeksiyonu yazıyor ne yapmalıyım bu konuda ve aldığımız yer 2gunde bir bekleyinizve asla başka birşey vermeyiniz dedi tamaman kafam karıştı günlük 20 dakika güneş e koyuyorum kabuklarinda ki beyazlık gitti ama siyahlık var gibi...

17320027278887629409415290168954.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanda kulak enfeksiyonu var ama çok ciddi değil. İlaç ile tedavi edilebilir.

Yeni ortama girdiklerinde adaptasyon sürecinde birkaç gün iştahsızlık olabilir.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider.

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak şekilde bir sistem kurmanız gerekiyor.

Lambayı acilen temin edin bu konuda bilgi verdim. Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Hayvanın metabolizmasının canlı olması için sıcağa ihtiyacı var. Güneş bir etki etmez ve hayvan üşütebilir. Bu boydaki hayvanlar için akciğer enfeksiyonu ölümcüldür.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla kulağına damlatıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca yem yiyor ise yemine, yemiyorsa hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir süre o şekilde bekletin ağız aralığından aksın.

Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Atakan petshopta satılıyor.

Petshopun dediklerini önemsemeyin.

Yanlış yere mi yazdım henüz cevap yok
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanda kulak enfeksiyonu var ama çok ciddi değil. İlaç ile tedavi edilebilir.

Yeni ortama girdiklerinde adaptasyon sürecinde birkaç gün iştahsızlık olabilir.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider.

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak şekilde bir sistem kurmanız gerekiyor.

Lambayı acilen temin edin bu konuda bilgi verdim. Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek. Hayvanın metabolizmasının canlı olması için sıcağa ihtiyacı var. Güneş bir etki etmez ve hayvan üşütebilir. Bu boydaki hayvanlar için akciğer enfeksiyonu ölümcüldür.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla kulağına damlatıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ayrıca yem yiyor ise yemine, yemiyorsa hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir süre o şekilde bekletin ağız aralığından aksın.

Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Atakan petshopta satılıyor.

Petshopun dediklerini önemsemeyin

Merhaba nasılsınız? Gentagut damla temin ettim bu sabah kulağına ve yeminde kullandık akşam tekrarlama yapacağız dilerim bir an önce toparlar dış kabuğu siyah gibi normal mi ? Diğer kap ısıtıcı lamba bunlar için biraz beklemek zorundayım nedeni benim kızım lösemi tedavi süremiz hastane bu yönde zaten evdeki fanus balık , kuş , av köpeğimizi kızımın hastalığında balık kuş ailede köpek ava gitmesi gerektigi için arkadaşa verdik o üzüldüğü için kaplumbağa 🐢 mız oldu çokta seviyoruz sürecimiz bu şekilde ... Ama lamba ve takılacak seti halen anlamadim sayfaya trenyol a bakıyorum en azından eve kızıma ulaşır düşüncesi ile bunlar olmadan zor gibi ona en uygun alanı yapmak zorundayiz bununda bilincedeyim sayenizde ....

Bu yem var olur mu tekrar ilave yem almam gerek mi sabah akşam beslenme yapacağım marul vs yazıyor vermeli miyim şimdiden desteğiniz bilginiz için teşekkürler iyi günler

Yazınız biraz karışık olmuş kızım hasta derken kaplumbağadan bahsettiğinizi sandım. Geçmiş olsun. Tezelden şifasını bulup iyileşmesi dileğiyle. Yalnız bünyesi zayıftır. Hayvana doğrudan temas etmesin ederse elini sabunlatın. Bu hayvanlar salmonella taşır. Aslında bu her hayvanda var. Bağırsak floraları için gerekli bakteri ama bize uyumlu değiller. Yüksek ateş ve ishal yapıyor. Ağız ve göz teması olmadığı sürece bir sorun oluşturmaz.

Yem olarak tropical axolotl stick yemi ve gammarus olarak sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Bu yem şimdilik dursun. 6 cm kabuk boyunu geçince verirsiniz. Buzdolabında saklayın.

Ampulde 40-60 watt filamanlı eski tip armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Vakit bulabilirseniz. Ampul satan dükkanlarda hesaplıya bulabilirsiniz.

Merhaba yeniden nasılsınız ? Dileğiniz için teşekkür ederim inşallah iyi olacağız eline almak istiyor ama bağışıklık sistemi zayıf olduğu için izin vermiyorum ona moral olsun diye doktoru izin verdiği için sahiplendik uzaktan hepimiz sevip konuşuyoruz ... Yazdığımda hastanedeydim biraz karışık oldu haklısınız... Sağlık sorunumuz olduğu için geç yazıyorum kusura bakmayın... Kızım Damla kullanmaya devam ediyor damlatıp 25 30 dakika başka yerde tutuyor... kızımla anneannede sobalı odada güneş alan yerde şimdilik aynı kapta temizleyip kullanıyoruz uygun bir zamanda lamba sorununu çözeceğim inşallah yemde sabah akşam veriyoruz uygun zamanda kabuk kısmını yeniden yollayacağım güzel yüreğinize teşekkür ederim iyi gunler

Birde gammarusu yem Trendyol dan istedik o geliyor ama stick olanı bulamadım hangi sayfaya bakmaliyim kusura bakmayin

Stick olan şu an dağıtıcı firmada da yokmuş. Seneye sarkar. Sene sonu geldiği için hesapları kapıyorlar.

Gammarus bu sanırım geldi akşam 1adet mi vereceğim Cem bey lamba tutucu bu uygun mu peki şimdiden teşekkürler iyi günler

Ekli dosyalar

• 17328673080074163409213084492633.jpg
    17328673080074163409213084492633.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2024-11-29-11-03-05-962_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2024-11-29-11-03-05-962_trendyol.com.jpg
    388.1 KB · Görüntüleme: 6
Kabuğu dediğiniz gibi temizledim ama kabuk kısmı siyah gibi sanki damla 2kez devam ediyoruz suyunu hergün değişiyoruz sobalı odada güneş alan yerde suyu ılık daha mutlu sanki

Ekli dosyalar

• 17328675000944676778318053792605.jpg
    17328675000944676778318053792605.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 8
Çok nadir hayvanlarda bu durum oluyor. Bu pigment anomolisi doğuştan gelen bir durum.

Bir parça da plaka açılması olayı. Bir problem yok. Lamba altında dura dura kabuk üstünde alg oluşumları olmaz.

O lamba plastik çanaklı olabilir. Sormadan almayın. Bir de geri iade işi olmasın. Linkini attığım sprenda uygun.

Gammarusu açık mı göndermişler. Kapalı jelatini açılmamış kutuda olacaktı. Bunlar bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Stick yemde jbl rugil yoksa omega one juvenile turtle sticks yemlerine bakın.

Günaydın bilmiyorum dedim ya çıkamıyorum Trendyol dan aldım oradaki yorumlar iyi olunca aldım akşam 1adet 2ye bölüp verdim yedi damlasini döktük 25 dakika ayrı kapta durdu sonra yerine aldım kabı biraz daha dolduruyorum arada yüzüyor sonra kuru üste geliyor şimdilik elimde ki stick olanı sabah veriyoruz akşam bunu vermemem mi gerek ya baktari sorunu yaşarsak ☹️ çok üzüldüm lamba tutucu bakıyorum halen çok teşekkür ederim iyi gunler

Geri