Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum problemi

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Evimin yakınlarına (5dk Mesafe) Bir Petshop acıldı.İç Filitre ve Uvb lambası aldım.Çünkü bir önceki uvb lambam bozuldu,Dıs filitrede kendiliğinden duruyordu.
Petshopcudan Uvb lambasını aldım.Sonra Filitreye geçtik.Shark marka bir tane iç filitre aldm.Ama heralde oda suyu çekiyor gibi yani su seviyesi sabah kalktığımda yine inmişti.Bunun nedeni nedir ve herkeste olurmu?
Benim paladaryumum tabanında beyaz taşlar vardı.Adam beyaz kum almamı önerdi ve kaplumbağamın kumun icine batıp kış uykusuna yatacağınıda söyledi.Bende ona yatırmamaya calısmayacakmıyız zaten diye sordum.Oda ne kadar uğrasırsan uğras yine yatar dedi
bende beyaz kumdan bir poşet aldım.İyice temizledim ve avaryuma bosaltım ki..
Suyun rengi değişti.Kaplumbağamı hemen baska kaba aldım.1-2 Saatte akvaryumu kardeşimin yardımıyla temizledik ve kumları cıkardık
Simdi benim kardesimede balık akvaryumu falan yapacağız.
Onada kum alacağızda suyun rengini değiştirmeyeceğini nasıl anlarız?

Başlık içeriği açıklayıcı nitelikte olmalıdır/tubidik
 
RE: Yeni Akvaryumcu

Su seviyesi bizde de azalıyor sürekli. Bu da sııtıcı sıcaklığından ve filtrenin o ısıyı dağıtmasından meydana gelebilir.

Su soğuk olmadığı sürece kaplumbağa kış uykusuna yatmayacaktır. Petshopçu ısıtıcı olup olmamasını gözardı etmiş ya da çoğunluk kapta baktığından ısıtıcı kullanıldığını bilmiyor olabilir, filtreyi de temizlik açısından aldığınızı düşünmüştür.

Kumu temizlerken kaynar suda bekletmeye özen göstermekte yarar var. İlk başlar biraz da olsa bulandırır ama sonra etkisi geçer... Yine de ara sıra kaplumbağanın hareketlerinden havaya uçuşabilirler...
 
RE: Yeni Akvaryumcu

Biliyorsunuz ben sukaplumbagasi bakmayı bırakmıstım ama olan bilgilerimi başkalarıyla paylaşmak ve sukaplumbagalarini sevdiğim için forumda yine bulunucağım.

Konuya Dönelim
cahidenin dediği gibi su ısıtıcının yaptığı nem olayından dolayı buhar oluyor.
benim bildiğim kırmızı yanaklar kum altında kış uykusuna yatmazlar
kumu büyük bir kapta güzelce temizliyip kaynar suda bekletip akvaryuma atarsanız görürsünüzki harmanlasanız bile hiç bir şekilde bulanıklık olmaz siz sıksık Dipçekimi yapmayı unutmayın
 
RE: Yeni Akvaryumcu

Ben Antalyada yasadığım icin akvaryumcu ısıtıcıyı Ekimde falan al dedi.Suan Isıtıcım yok.Dip temizliği nedir nasıl yapılır bir de onu anlatırsanız sevinirim
 
RE: Yeni Akvaryumcu

Kesinlikle kaplumbağa akvaryumunda kum kullanmayın. Akvaryuma koyacağınız yeni almış olduğunuz bir malzemeyi mutlaka koymadan önce su altında yıkayın, kum, taş, ağaç kökü vb şeyleri de kaynar suda soğudukça yenileyerek 2-3 gün bekletin, su dolu bir kaba koyduğunuzda suyu bulandırmayacak kadar temizlendiğinde akvaryumunuza koyun.

Su kendi sıcaklığından dolayı her gün bir miktar buharlaşır ve 2-3 gün sonra bu azalan miktar bariz gözle farkedilebilecek seviyeye gelir, normaldir yani. Kaybolan suyun yerine yenisini ekleyin azaldıkça.

Petshop sahibinin kaplumbağalarla ilgili dediği şeyleri ciddiye alıp uygulamadan önce mutlaka araştırın anlaşılan kaplumbağalar konusunda bilgisiz bir kişi. Kış uykusu uydurması ve ısıtıcı kullanma demesi bunu gösteriyor. Yaz da olsa geceleri su sıcaklığı biraz düşer, zaten ısıtıcılar termostatlı olduğu için su gereken sıcaklığa geldiği an çalışmayı durdurur yani suyu fazladan ısıtmaz. Aklınıza yaz zaten hava sıcak bir de ısıtıcı koyarsam su 40-50 derece olur gibi bir düşünce kesinlikle gelmesin ısıtıcı suyu gerekenden fazla kesinlikle ısıtmaz bu nedenle yazları da ısıtıcı kullanın geceleri lamba da kapalı olduğundan üşütme riski olabilir ısıtıcı olmadan.

Kuracağınız balık akvaryumu için de alacağınız ekipmanları ve kumu mutlaka suda bekletin ve yıkadıktan sonra akvaryuma koyun. Kumu en az 2-3 gün suda bekletin diğer arkadaşların da dediği gibi. Hiç bir malzemeyi direkt aldığınız gibi akvaryuma koymayın.
 
Geri
Üst