Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kumru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Betulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betulsah

Bordo Bereli
Merhaba, sizlere bir sorum olacaktı. Yeni eve geçtik ve neredeyse iki hafta oldu. Balkonda bir kumru yuvası var ve sanırım terk edilmiş durumda. Camları sürekli açık bırakıyoruz, belki gelip ilgilenirler diye düşündük ancak sadece bir kez geldiler. Bu durumda yuvayla ne yapmalıyız? Yumurtalara ne olacak?
1000034066.webp

Pencereyi açmayın. Kediyi gördüyse hayvanlar tedirgin olmuş olabilir. Karton gibi birşey ile cam önünü kapatın kedi görüp dikilmesin oraya.

Eğer birkaç gün içinde gelmezlerse ve soğuk hava varsa yumurtalardan canlı çıkmaz.

Pencereyi açmayın. Kediyi gördüyse hayvanlar tedirgin olmuş olabilir. Karton gibi birşey ile cam önünü kapatın kedi görüp dikilmesin oraya.

Eğer birkaç gün içinde gelmezlerse ve soğuk hava varsa yumurtalardan canlı çıkmaz.
Bahçemizde 10 yakın kedi var ama biz 5. kattayız, tedirgin olacaklarını düşünmüyorum.
Biz eve geçmeden önce ev sahibi yumurtaların arttığını söyledi.
Yani neredeyse yumurtalar 2 haftalık.
Yumurtalar bozuldu mu bilemiyorum

Her gün üzerinde oturmaları lazım. Çekip gittilerse yumurtalar ölmüştür. Yuva adamın dediği gibi yumurta üzerine yumurta eklendiyse, hayvan kendine ait olmayan yumurtalar içinde oturmamak istemiş olabilir. Hepsini boşaltıp atın. Belki yeniden yuvayı kullanırlar.

İlk başta 3 yumurta varmış, sonra 2 tane daha yumurta bırakmışlar. Ben de yumurtaların öldüğünü düşündüm. Annem dedi, 1-2 hafta bekleyelim, gelmezlerse çöpe atarız, ki gelmediler. Yumurtalarla birlikte yuvayı da çöpe atacağım. Açık bir balkon değil. Annem de birazcık temizlik takıntısı olan biri, orada çalı çırpı olsun istemiyor. Gerçi hoş, evdeki hayvanları da istemiyor. 😊
1000034121.webp

Çocuğuma yabani diyip duruyor 😶‍🌫️

Öyleyse yuvayı da kaldırın yine gelen olur.

IMG-20260319-WA0003.webp

Tekrardan merhaba birileri sanırım yumurtlayacak çalı çırpı getirmiş yem ve su verdim ama biz bugün kahramanmaraş'a gideceğiz bu kuş ne olacak bilmiyorum balkonumuz normalde kapalı bir balkon sadece bir camın açık bırakıyorduk oradan girmiş ve eşi de var 🥲

İstanbul'dan maraş'a gideceğimiz için bir hafta kalacağız evdeki hayvanları komşumuza emanet ettik yem programı yaptım balık gibi suda beklediğinde bakteri üreyecek yemleri çıkartmak zorunda kaldım Tyler çok nadir olsa da yemiyor ve başında ben olmadığım için enfeksiyon kapmasını istemiyorum aynı şekilde papağanım ve muhabbet kuşumun hakkında da bilgi verdim kuşlara yeni oyuncaklar aldım yeni oyuncakları keşfedene kadar biz gelmiş oluruz diye umuyorum : D ekstra olarak da yemlemeye geldiğinde TV açık bırakmasını rica ettim zaten otomatik 10 saat sonra kapanıyor akşam ise ara holün ışığını açık bırakmasını istedim eksik bıraktığım bir şey yoktur umarım

Kuşların yem kabı çıkarılıp yem kabukları üflenip uçurulacak yem eklenecek bir kez yapılsa sanırım 1 hafta yeter.

İlgi istedikleri için bu bir haftalık süreçte birbirlerini görecek bir mesafede konumlandırın. En azından yalnız hissetmezler.

Kaplumbağalarda aşırıya kaçmasınlar. Yem bir iki eksik verilebilir. Gelince duruma göre suyu yenileyin. Lamba için zamanlayıcı iyi olur. 24 saat yanmasın.

İki gündür yanlarında değilim ve ister istemez çok stres yapıyorum. Evden çıkmadan önce belki abartı olacak ama üç sayfa bakım rutini ve besleme talimatı yazdım 😅
Bakımı en kolay olan muhabbet kuşu, o yüzden ondan yana pek bir sorunum yok. Papağan biraz daha uğraştırıyor, yemini iki günde bitiriyor, suyunu da aynı şekilde hızlı tüketiyor. Bazen kabını ters çevirip döktüğü de oluyor. Komşumuz bunlara dikkat edeceğini söyledi.
Kaplumbağaların yem listesine adetleriyle birlikte yazdım, hatta fazla yem kalıp bakteri oluşmasın diye miktarlarını da azalttım. Bir hafta boyunca sorun yaşamayacaklarını düşünüyorum. Zaten 2 yaşında oldukları için, bebek kaplumbağalara kıyasla daha dayanıklılar.

Kaplumbağaların lambasını kuramadım. Normalde kendi odamda bakıyorum, kuru alanı, ısıtıcısı, ısı lambası, filtresi her şey tamdı. Ama eve sık sık girip çıkılacağı için salona geçirdim. Tyler biraz stres yaptı ama sorun olacağını düşünmüyorum.

Günün büyük bölümünde rahatsız eden olmayacağı için bir sıkıntı çıkmaz.

Lamba için zamanlayıcı olursa aç kapa derdi olmaz. Elektrik kesilmediği sürece ayarı bozulmaz.

Tekrardan merhaba. Bir haftanın ardından eve döndüm. Kaplumbağalarım ve muhabbet kuşum iyi durumda. Papağan da fiziksel olarak iyi ama psikolojik ve davranış açısından pek iyi değil. Oldukça yabani davranıyor. Eve gelir gelmez yemini ve suyunu yeniledim, hatta erkek kardeşime saldırdı. Bir hafta içinde eski haline döneceğini düşünüyorum.

Terkedilmiş psikolojisi içinde. İlgiyi artırın. Sevdiği meyve sebzelerden ödül olarak verin.

Muhabbet kuşu papağan kadar ilgi histerisine girmiyor. Önüne ayna koyun sahibini aramaz. Papağan öyle değil. İletişim kurmaya ihtiyaç duyar. Ömür boyu tek eşle yaşayan hayvanlarda bu durum söz konusu.

Kaplumbağalarda din iman yem olduğu için sıkıntı yoktur yalnız 1 ay gibi bir sürede sahiplerini unutup yabancılarlar.

Dün iki saat boyunca omzumda durdu, normalde bu kadar uzun kalmazdı. Belli ki özlemiş, sürekli yüzümü ve gözlüğümü yalamaya çalıştı.

Screenshot_2026-03-30-14-52-26-349_com.google.android.apps.photos.webp

Bu zamana kadar muhabbet kuşlarıyla ilgilendim ve hiç bu kadar ayrı kalmamıştık, bu ilk oldu. Buna rağmen bizi pek aramamış gibi, papağanla kafesleri dip dibe olduğu için onunla ilgilenmiş. Sürekli kuyruğunu tutmaya çalışıyor 🙃

Kaplumbağalarım ise gayet iyi durumda. Bir hafta bakımsız kaldıkları için ister istemez strese girmiştim, enfeksiyon kaparlar diye korktum ama hiçbir sorun olmamış. Bir hafta boyunca boşuna moralimi bozmuşum.

Güzel. Kafeslerin yanyana durması iyi olmuş. Aynı tür olmasalarda iyi kötü iletişim kurmuşlardır.

Geri