Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kur yapma hakk

tgcm

Bronz 5 Üye
merhabalar, kaplumbağalarımın cinsiyetini bilmiyorum fakat 1 haftadır birbirlerine kur yaptıklarını gözlemliyorum.
kaplumbağalarım 8 ve 6 cm büyüklüğündeler. onlar için farklı bir ortam sağlamam gerekiyor mu acaba? ya da farklı bişey yapmalımıyım?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 8
O kur hareketi değil henüz cinsel gelişimlerini tamamlamamışlar. 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

Bu yaptıkları alfa çatışması. Alfa olan zaten belli büyük olan. Diğerine kendinin alfa olduğunu öğretene kadar bu devam eder. Sonrasında da her gün sınama yaparak yerini belli eder.

Herşeyi ilk alfa yapar. Yatma yeri, kuru alanda en güzel yer onundur. Yemi ilk o yer. Onun için yemlerken önce ona verin. Gerekirse ayrı köşelerde besleyin. Yemleme sırasında gözleri birşey görmediği için küçüğe darbe vurabilir. Aynı yeme giderlerse ısırabilir.

Tabana sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Atakan petshopta uygun çapta var.

cem bey eskiden büyük olan yapıyordu hep küçük olan hiç tepki vemiyordu şimdi oda ona aynı şeyi yapıyor.
ikisini tek tek sırayla ayrı kaba alıp yemlerini veriyorum.
silis kumu sipariş etmeyi unuttum geçen hafta yem siparişi verirken tekrardan sipariş geçeceğim aklımda 😊 teşekkürler bilgilendirme için

Geri