Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan hakkında yardım

Turta’nın Annesi

Bronz 4 Üye
Herkese merhaba,
Daha önce birçok kez kendi imkanlarımla kuru alan yapmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. En sonunda internet üzerinden hazır olarak satın aldım. Normalde akvaryum içine asmalı bir şekilde koyuluyor bu tank ama hem akvaryumda çok yer kaplayacağı için hem de kaplumbağaya çıkacak alan çok kalmadığı için ben akvaryumun dışına koymayı tercih ettim. Akvaryum silikonuyla tankı akvaryuma sabitledim. Su seviyesini yükselttim.
Ancak şöyle bir sıkıntım var; hayvanım rampaya çıkmakta zorlanıyor, bazen düşüyor bazen çıkabiliyor. Bir de su seviyesini çok yükselttiğim için motorun üstüne çıkıp kaçma ihtimali olduğunu düşünüyorum çünkü motorun üstüne de çıkıyor. Şu an odada olmadığım zamanlarda kaçma ihtimaline karşı üstünü kapatıyorum.
Su seviyesini biraz daha düşürüp rampayı suya doğru biraz daha uzatmak istiyorum ancak nasıl bir ek yapabilirim bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_8375.jpeg
    IMG_8375.jpeg
    3.3 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_8376.jpeg
    IMG_8376.jpeg
    3.3 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8378.jpeg
    IMG_8378.jpeg
    3.5 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_8379.jpeg
    IMG_8379.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 15
Bu durumun çözümü yok. Hazırı yok diye size demiştim. Hem kuru alana çıkamayacak hemde çıksa bile lamba işi olmayacaktır. Bir süre sonra kabuk çürümesine neden olacak.

Bu akvaryum bu hali ile birkaç aydan sonra çöp yeni akvaryuma geçmeniz gerekli 80cm veya 120cm veya 150cm uzunluğunda.

Bu durumun çözümü yok. Hazırı yok diye size demiştim. Hem kuru alana çıkamayacak hemde çıksa bile lamba işi olmayacaktır. Bir süre sonra kabuk çürümesine neden olacak.

Bu akvaryum bu hali ile birkaç aydan sonra çöp yeni akvaryuma geçmeniz gerekli 80cm veya 120cm veya 150cm uzunluğunda.
Lambanın olmaması için bir sebep yok aslında. Tankın kapağı çıkıyor çünkü. Aldığım lamba tutucu bozuk olduğu için kullanamadım yenisini alacağım.
Maddi olarak özel yaptıracak gücüm yoktu o yüzden uygun bir şekilde halletmeye çalıştım.

Herkese merhaba,
Daha önce birçok kez kendi imkanlarımla kuru alan yapmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. En sonunda internet üzerinden hazır olarak satın aldım. Normalde akvaryum içine asmalı bir şekilde koyuluyor bu tank ama hem akvaryumda çok yer kaplayacağı için hem de kaplumbağaya çıkacak alan çok kalmadığı için ben akvaryumun dışına koymayı tercih ettim. Akvaryum silikonuyla tankı akvaryuma sabitledim. Su seviyesini yükselttim.
Ancak şöyle bir sıkıntım var; hayvanım rampaya çıkmakta zorlanıyor, bazen düşüyor bazen çıkabiliyor. Bir de su seviyesini çok yükselttiğim için motorun üstüne çıkıp kaçma ihtimali olduğunu düşünüyorum çünkü motorun üstüne de çıkıyor. Şu an odada olmadığım zamanlarda kaçma ihtimaline karşı üstünü kapatıyorum.
Su seviyesini biraz daha düşürüp rampayı suya doğru biraz daha uzatmak istiyorum ancak nasıl bir ek yapabilirim bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Kuru alanın rampasını uzatmak için böyle bir ek kullana bilirsiniz

Ekli dosyalar

• IMG20250618112821.jpg
    IMG20250618112821.jpg
    5 MB · Görüntüleme: 8
Filtrenin şelale aparatını çıakrtıp suyun dibine yaklaştırın.

Su ısıtıcıyı yatay şekilde dibe yakın bir yere yerleştirin.

Kuru alan bu şekilde olmaz. Yeni kuru alan gerekli. Hayvan buna tırmanamaz. Birkaç ay sonra akvaryumuda büyütmeniz gerekecek.

Kuru alanı iade edip yeni akvaryum yaptırın. Akvaryum içine olacak şekilde kuru alanı yapın.

Pvc paspası kuru alan içi ve rampaya uzanacak şekilde tek parça kesip uzatabilirsiniz. Kuru alan içine oturacağı için kaymaz.

Bu şekilde suyu bir miktar düşürebilir yada kaçabileceği ekipmanlar tarafına dışarıdan bant ile mukavva karton çevrelersiniz.

Herkese merhaba,
Bu kuru alan şeffaf plastikten yapılmış diye tahmin ediyorum. Kuru alanın, akvaryumun uzun kenarına oturan taraflarından cam kalınlığı kadar keserseniz, kuru alanı aşağı çekebilirsiniz. Öyle olunca rahatça tırmanır.

Bu kuru alan şeffaf plastikten yapılmış diye tahmin ediyorum. Kuru alanın, akvaryumun uzun kenarına oturan taraflarından cam kalınlığı kadar keserseniz, kuru alanı aşağı çekebilirsiniz. Öyle olunca rahatça tırmanır.
Aslında cama takma aparatları var ama akvaryumuma sığmadığı için ben direkt silikonladım hem hayvana yüzmek için daha fazla alan kalsın diye.

Kuru alanın rampasını uzatmak için böyle bir ek kullana bilirsiniz
Pvc paspası kuru alan içi ve rampaya uzanacak şekilde tek parça kesip uzatabilirsiniz. Kuru alan içine oturacağı için kaymaz.

Bu şekilde suyu bir miktar düşürebilir yada kaçabileceği ekipmanlar tarafına dışarıdan bant ile mukavva karton çevrelersiniz.
Elimde bu şekilde yeşil paspas var daha önce kuru alan yaparken kullanmıştım buna tırmanabiliyor. Bunu kullanabilir miyim acaba? Rampadan aşağı doğru biraz daha pay bıraksam su seviyesini biraz düşürsem buna tırmanıp çıkabilir mi?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 5
Elimde bu şekilde yeşil paspas var daha önce kuru alan yaparken kullanmıştım buna tırmanabiliyor. Bunu kullanabilir miyim acaba? Rampadan aşağı doğru biraz daha pay bıraksam su seviyesini biraz düşürsem buna tırmanıp çıkabilir mi?
Bu olmaz buna tırnakları takılıyor kopuyor. O kuru alanı düzeltmeniz zor. Direkt yeni akvaryuma geçmeniz gerekecek birkaç ay sonra.

120Litre gıda kabı alın kuru alanı ona yapın. Kuru alan akvaryum içinde olmalı yoksa bu rampa mevzusu olmuyor.

Bu olmaz buna tırnakları takılıyor kopuyor. O kuru alanı düzeltmeniz zor. Direkt yeni akvaryuma geçmeniz gerekecek birkaç ay sonra.

120Litre gıda kabı alın kuru alanı ona yapın. Kuru alan akvaryum içinde olmalı yoksa bu rampa mevzusu olmuyor.
Şu anda elimdeki imkanlar bunlar. Bu akvaryumu da alalı birkaç ay oldu zaten. Elimdekileri kullanarak en konforlu alanı oluşturmaya çalışıyorum. Diğer üyeler ve yöneticiler çözüm yollarıyla gelirken her mesajınızda olumsuzluk belirtiyorsunuz. 120 litrelik akvaryumu veya kabı koyacak yerim yok maalesef şuanda. Birkaç ay da olsa şu an bir çözüm yolu arıyorum.

Geri