Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan için önerileriniz.

erdiaydn

Bronz 1 Üye
ben akvaryum alacagim bu hafa, alir almaz kaplumbağalari koymak isiyorum. Bu sebeble simdiden kuru alani nasil yapacagima dair fikir almak istiyorum.

Cvp:Kuru alan için önerileriniz.

Bana göre en kullanışlı kuru alan strafordan yapılan :) Dün kuzenim için br kuru alan yaptım strafor ve derzden :) Çok doğal ve kullanışlı oluyo

Cvp: Kuru alan için önerileriniz.

Taşlardan ve cd kabından da bir kuru alan oluşturabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-el-yapimi-kuru-alan-cesitleri.html
bakınız lütfen,bunlardan en az birini yapabileceğinizi düşünüyorum :)

sitede o kadar çok örnek var ki:)kuru alanı yapınca resimlerinizi bekliyoruz:)

Çok şık olmasa da ben cd kabından yapmıştım. Çok pratik. Kenarlara vantuz alıyorsunuz. Üstüne halı kaydırmaz. Burda resimlerde var.

mailto:/forum/Konu-bocuk-ile-koca-kafa-nin-akvaryumundan-goruntuler.html

iyixd benim alcagim akvaryum genis olcak nasil yapcm?

Büyük derken kaç litre olacak?

Tam olarak bilmioum. akvaryum alana kadar buyuk kare derin (25cm) bir kaba koydum. kuru alan ona yapmam lazim bide kaplumbaga o derinlikte bogulurmu

Kaplumbağanın yorulduğu zaman dinlenebileceği bir kuru alan oluştumanız gerekir. Boğulmaz ama yorulur ve su yutabilir.

suyuttugu zaman bogulmazmi? suan isitici var kapta sicaik kendimce kuru alanda yaptim ama kuru alana cikmiyo ciroiniyo bogulcak gibi

Kuru alanda kuru alan lambası var mı? Kuru alan soğuksa tabiki çıkmaz.

yok akvaryum alinca onuda alcm bu yuzden mi cikmiyo napcm o zmn ben

Kuru alan lambanız yoksa su sıcaklığından daha soğuk bir ortama asla çıkmaz. En kısa zamanda bir kuru alan lambası alın. Kuru alanla lamba arasındaki mesafenin 25 watt için 7 cm olması yeterlidir. Kuru alan lambası olarak masa lambası varsa onu kullanabilirsiniz.

Ben 40 watt demedim 25 watt için 7 cm mesafe normal dedim. Kaldı ki 50 watt bir lamba kullansanız mesafeyi 15 cm'e çıkarmanız gerekir. Yani yine değişen bişey olmaz.

evet tabi anladimda iki soorum var,

40watt agritmazmi golzerini ?

bide uv lambada watt varmi

Uv de bildiğim kadariyla % var. 40 watt yormaz. Birde kirmiziya boyaraaniz bir sorun kalmaz.

Ama o kaar cok isik yayiyoki ben bile bitiriyo isisi cok iyi beyaz renk

Geri