Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan için önerileriniz.

Soft ampul kullanmalısınız zaten onuda kırmızıya boyayın tamamdır :)

Cvp: Kuru alan için önerileriniz.

Uvde de watt var. Birde üzerinde % UVB oranı yazar. Kapluşlar için UV oranı %5-%8 tavsiye edilir. 40 watt gözleri yormaz. Arkadaşın dediği gibi beyaz yani soft ampul kullanın.

Cvp: RE: Kuru alan için önerileriniz.

MurtaZa' Alıntı:
Soft ampul kullanmalısınız zaten onuda kırmızıya boyayın tamamdır :)

Belkız Hanım ampülü gelene kadar geçici olarak boyayıp kullanmayı denemişti ancak çalıştırınca dumanlar çıkmaya başlamıştı. Aman dikkat!

Hayır. Hayır. Onu ben de yaptım. Bende de çıktı. Tek sorun kurumasını beklememiş Belkız Hanım :) 4-5 saat beklemesi gerek ampulün yoksa dumanlar çıkar.

Boyayarak kullanmak tehlikeli zaten. Hiç tavsiye etmem. Siz direkt olarak beyaz renkli soft ampullerden alın.

Ben boyayarak kullanıyorum. Siz beklememişsiniz kurumasını tam olarak. 4 saat bekledim ben duman çıkmaması için. Hiç bir sorun yok şuan. Hatta çok kalın geçtim. Softtan daha az ışık veriyor denebilir :)

Peki ne tür bir boya kullandınız? Boyanın kokusu ya da ne biliyim yanlışlıkla kapluşla temas etmesi sorun yaratmaz mı?

Ben guaj boya kullandım. Hiç bir kokusu yok. Temas etmiycek kadar yüksekte ayrıca :)

Ben yanlışlıkla temas edebilme ihtimaline karşı söylemiştim. Eğer sorun olmuyorsa güzel. Ama ben bu kadar boyamakla uğraşacağıma direkt soft lamba alırdım :) Tabi o da sizin tercihiniz. Ama yinede ben boyama tekniğine pek sıcak bakmıyorum :)

Soft ampul için varya babamba birlikte inanın en az 4 saat dolaştık. Yok yok yok. Çıldırdık en sonunda :)

MurtaZa' Alıntı:
Soft ampul için varya babamba birlikte inanın en az 4 saat dolaştık. Yok yok yok. Çıldırdık en sonunda :)

Ben yollayayım burdan. Aslında bugün gelirken de getirebilirdim. :) İlk gittiğim elektrikçide bulmuştum :)

Arkadasslar diger yorumlari goremiyorum kusura bakmayin ama soft ampulu nerde bulabilirim bulamadm

Bide sey havale yoluyla alisveris yapacagim sizinde yaptiginiz guvenli bi site varmi?

http://b1202.hizliresim.com/u/q/2xv9g.jpg
Sizin alıcağınız lambayı linke ekledim. Bu lambayı tüm super ve hiper marketlerde bulabilirsiniz.
Havale ile alışveriş yapacaksanız, www.juenpetmarket.com sitesini öneririm. Ya da sponsorumuz www.otuz.com'dan da alışveriş yapabilirsiniz.

Bende ondan varms oley

Kirmiziya mi boyayacaktim boyadim kirmiziya ben?

Yüksek Watt'lı ampulleri boyayınca dumanlar çıkıyor, çok tehlikeli kimseye önermiyorum. Derya Hanım da söylemiş zaten. Elinizdeki ampul soft, gözlere zarar vermez boyamanıza gerek yok.

Boyamanıza gerek yok. Zaten boyalı o ampul. Siz sadece kuru alanla lamba rasındaki mesafeyi uygun duruma getirin yeterli. Kaç watt kullanıcaksınız?

Geri