Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan Isısı nasıl ayarlanmalı en doğru yöntem nedir ?

T BOF TU

Yeni Üye
IMG_2305.webp
Ekli dosyayı görüntüle 15652Böyle bir düzenek yaptım. Kaplumbağaların sırt boyuna denk gelecek şekilde beyaz bir mermer koydum 35 derece kadar ısınıyor mermer, fayans ise 40 dereceyi buldu. Sanırım ısıyı hapsettiği için fayan bukadar sıcak oluyor renginden dolayıda olabilir. Lazer ile sıcaklığı ölçüyorum. Ama emin olamadım kaplumbağları buraya dahil ettiğimde yanlış bir sonuç verirmi bilmiyorum. Farklı cisimler farklı sonuçlar veriyor. İzlediğim yol doğrumu ısıyı nasıl ayarlamalıyım en güvenli yöntem nedir teşekkürler ederim.

Biz ölçümde ilk yarım saatlik süreyi baz alarak mesafeyi belirliyoruz. Lamba 12 saat yandığı için haliyle 35 derecelere çıkıyor. Bunu hesaplayarak ilk yarım saatte 32 dereceyi baz alıyoruz.

Çok ısınmaması için tepe kısım mutlaka açıkta durmalı.

Geri